Ontdek de hotspots voor een prikkelend weekendje Brugge

Brugge staat synoniem voor gezelligheid en romantiek! Je wandelt er over oude kasseien langs panden en grachten in de mooie binnenstad en proeft er van bourgondisch eten en drinken, lekker speciaal bier en ambachtelijke chocolade! Kortom: het Venetië van het Noorden, maar dan wel binnen handbereik!

Luxe op jouw maat
Tijdens je verblijf in Brugge kan je overnachten in talloze sfeervolle en authentieke B&B’s en hotels, met alle gradaties van luxe en comfort zodat het verblijf helemaal aansluit op jouw wensen. Veel locaties bieden bovendien een wellness arrangement aan, waardoor je niet alleen kan genieten van de stad zelf, maar jezelf eveneens in de watten legt! Op Weekendesk vind je verschillende mogelijkheden om te overnachten op prachtige locaties.

Venetië voor de deur
Maar Brugge houdt niet op bij de perfecte overnachting alleen, ga dus zeker op pad. Verken de stad met een bootje op de kanalen, om het echte Venetiaanse gevoel te versterken. Of laat je meevoeren door de oude straten in stijl en stap in een van de oude koetsjes. Het geluid van de paardenhoeven op de straten brengt je helemaal tot rust! Met wat geluk kom je misschien de ijsboer tegen! Vanuit zijn prachtige oude ijskar te paard verkoopt hij al jaren ambachtelijk gemaakt ijs.

Fotogenieke gevels in Brugge. © Pixabay

Fotogenieke gevels in Brugge. © Pixabay

Nostalgisch plein
Voor de meest schilderachtige en romantische plekjes kan je prima te voet op pad. Je kruist ongetwijfeld veel binnenhofjes, smalle straatjes en paadjes met de meest nostalgische en fantastische namen. Op het knusse besloten Huidenvettersplein vind je bijvoorbeeld veel restaurants voor een smakelijke pauze. Bovendien staan er regelmatig kunstenaars op dit plein, de Belgische ambiance is hier niet ver te zoeken.

Groene binnenstad
Wandel ook zeker langs de Groenerei, waar je uitkijkt op water, bruggetjes, groen en alleen maar prachtige oude panden. Dezelfde intense sfeer vind je bij het Begijnhof. Deze bijzondere locatie stamt uit 1245 en laat je het bijhorende museum en de kloostertuinen ontdekken.

Vergeet niet te proeven van al het lekkers dat Brugge te bieden heeft! © Andrew Whiting via Flickr Creative Commons

Vergeet niet te proeven van al het lekkers dat Brugge te bieden heeft! © Andrew Whiting via Flickr Creative Commons

Fotogenieke architectuur
Een volgend prachtig binnenplein is het Gruuthuuse binnenhof. Met veel allure en uitstraling staat het stadspaleis uit de 15e eeuw hier centraal gelegen aan een ingesloten plein met verborgen hoekjes en architectonische elementen. Ook de Rozenhoedkaai mag je zeker niet overslaan. Het is het meest gefotografeerde deel van Brugge en voelt als een reis terug in de tijd, hier is voor het oog weinig veranderd in de afgelopen eeuwen.

Genieten voor gevorderden
Als je te voet door Brugge wandelt, zal je de sfeer en het gevoel van deze stad optimaal ervaren. Houd je niet in en stap regelmatig binnen bij een delicatessenzaak, chocolaterie of restaurant, wees heerlijk Bourgondisch met een wijntje of speciaal biertje bij een uitgebreide lunch en verwen uzelf met aperitiefjes of een zoet tussendoortje in een café of koffiehuis. Kortom: prikkel al je zintuigen!

Coverfoto: © Pixabay

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *