fietsvakantie

Waarom een fietsvakantie een goed idee is

Vakantie vieren in eigen land is heerlijk. Je verstaat de mensen, je kent de gebruiken en je hoeft niet eens de auto te nemen. Stap eens op de fiets en beleef een bijzondere fietsvakantie. Van Limburg tot aan de Westhoek: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Onderweg genieten
Dat ons land zoveel moois te bieden heeft, valt vaak niet op vanuit de auto of de trein. Maar als je op de fiets stapt, kun je pas echt ervaren hoeveel bijzondere plekken er in België te vinden zijn. Je kunt van te voren thuis al een route uitstippelen. Onderweg is altijd voldoende gelegenheid om te overnachten of een pauze te houden.

Luxe gegarandeerd
Fiets je met al je bagage bij je, of pak je het liever luxueuzer aan? Natuurlijk kun je er voor kiezen om al je bagage mee te nemen op de fiets. Dat vergt wat passen en meten, maar je kunt dan echt gaan en staan waar jij wilt. Voor een tikkeltje meer luxe tijdens je vakantie laat je je bagage van het ene hotel naar het andere vervoeren. Je weet dan zeker dat je nog droge kledij hebt als je een dag door de regen hebt gefietst. Ook hoef je dan minder selectief te zijn in wat je wilt meenemen.

Een goede fiets is wel van belang
Want ook in België kan je zomaar een heuvel tegenkomen. Je wilt dan niet moeten afstappen en gaan lopen. Koop dus een fiets die je goed voegt en laat je hier vooral goed over informeren. Of zorg dat je oude fiets in topconditie is. De banden moeten niet te droog zijn en de remmen en het licht moeten goed werken. Een fietsenmaker kan je fiets vaak weer helemaal oplappen. Bovendien is het altijd verstandig om bandenplakspullen bij je te hebben.

Is je voorbereiding in orde? Dan kan het genieten beginnen
Is je fiets nieuw of als nieuw? Heb je je route uitgestippeld en hotels gereserveerd? Vrij genomen van je werk en de buurvrouw gevraagd om voor je kat en de goudvis te zorgen? Dan kun je op de fiets stappen en echt gaan genieten van al het moois dat België te bieden heeft. Geniet ervan!

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *