4 x Engels leren met de voeten in het water

Boeiende steden vind je alom in het Britse binnenland. Maar ook de Zuidkust van Engeland heeft heel wat plekjes te bieden die behalve de zee ook hun cultuur en natuur in de kijker zetten. 4 badplaatsen geven je een heerlijk vakantiegevoel terwijl je jouw Engels bijschaaft!

In Eastbourne wandel je langs een bijna 5 km lange kustlijn.

In Eastbourne wandel je langs een bijna 5 km lange kustlijn.

1. Eastbourne
Op maar een uur treinen van Londen kom je terecht in het pittoreske Eastbourne. In de 19de eeuw een voornaam Victoriaans badplaatsje, waar je bijzondere taalreis naar een beter Engels echt kan beginnen! Ondanks de 100.000 inwoners durft het er tijdens het seizoen stevig vollopen langs de bijna 5 km lange kustlijn. Vooral de pier en typische muziekkoepel bepalen de skyline van Eastbourne.

Twee trekpleisters die je hier moet zien:
Beachy Head: even ten westen van het centrum van Eastbourne ligt Beachy Head, de betoverende baai van indrukwekkende krijtrotsen. Met een hoogte van 162 meter behoren ze tot de hoogste van Engeland.
Birling Gap and the Seven Sisters: ze staan garant voor adembenemende decors in verschillende films, de zeven wereldberoemde kliffen tussen Eastbourne en Seaford. Het dorpje Birling Gap, met in de buurt de magisch Belle Tout vuurtoren, ligt tussen the Seven Sisters en Beachy Head.

Stokpaardje in Brighton is hun befaamde Pier die voor heel wat entertainment zorgt.

Stokpaardje in Brighton is hun befaamde Pier die voor heel wat entertainment zorgt.

2. Brighton
Met de bijnaam ‘London By The Sea’ kan het niet anders dat er het hele jaar door wel iets te beleven valt in Brighton. Geniet van de kust op de befaamde Brighton Pier of duik de stad in voor een smakelijke koffie in de ontelbare coffee shops. ’s Avonds ontpopt zich hier een bruisend nachtleven met heel wat live muziek van plaatselijke bands. Doorheen het jaar gaan in Brighton bovendien verschillende festivals door: The Great Escape met opkomende muzikale artiesten, een van de meest populaire kunstenfestivals in the UK Brighton Fringe en het Pride Festival dat opkomt voor meer diversiteit in de wereld.

Bournemouth is een van de meest vooraanstaande plekken aan de Britse Zuidkust om Engels te leren.

Bournemouth is een van de meest vooraanstaande plekken aan de Britse Zuidkust om Engels te leren.

3. Bournemouth
Dit kleine badplaatsje in het midden van de Engelse Zuidkust is erg geliefd bij de Britten. Maar met een strand dat bijna 9 km lang is, Bournemouth Beach, heb je nooit het gevoel dat het er enorm druk is. Bournemouth staat zoals Londen en Cambridge hoog aangeschreven om hier Engels te studeren dankzij tientallen taalscholen. Ontspannen kan dan weer in de Lower Gardens in het centrum van Bournemouth. Een prachtig park met Engelse tuin en een rivier die uitloopt in de zee. Het hele jaar door gaan er allerlei festiviteiten en activiteiten door.

Ook zeker doen in Bournemouth:
Hengistbury Head: helemaal ten oosten van Bournemouth ligt de kaap Hengistbury Head. Uitermate geschikt voor lange wandelingen door de ongerepte natuur en langs archeologische sites. Vanaf hier droom je weg bij prachtige stranden en imposante uitzichten over the New Forest, het eiland Wight en Purbecks.

Ben je in Bristol, bezoek dan zeker eens de imposante Clifton Suspension Bridge.

Ben je in Bristol, bezoek dan zeker eens de imposante Clifton Suspension Bridge.

4. Bristol
Bristol ligt niet letterlijk aan de kust maar met een heuse maritieme geschiedenis is de link tussen water en de hippe Britse stad in het zuidwesten snel gelegd. De prachtige heuvelachtige omgeving biedt een schitterend decor voor vele historische bezienswaardigheden waar je, als je niet oppast, toch nog natte voeten van krijgt. Een overzicht:

Brunel’s SS Great Britain: dit knap gerestaureerde schip uit 1845 met volledig metalen romp en een schroef voor de aandrijving wekt zeker indruk. Ook het bijhorende museum is de moeite voor jong en oud!
Bristol City Docks: de troosteloze gebouwen aan de oude industriële haven van Bristol werden nieuw leven ingeblazen waardoor de buurt nu een van de hipste en bruisende plekken is van de stad. Vooral de jeugd vindt hier snel hun weg langs de gezellige talloze barretjes en restaurantjes.
Clifton Suspension Bridge: een attractie die je niet mag overslaan als je in Bristol bent! Deze hangbrug van 412 meter overspant de Avon en biedt je een mooi uitzicht op de stad. Voor slechts 1 pond krijg je dit architectonische hoogstandje van heel dichtbij te zien.

Op taalvakantie met EF
Zin gekregen om deze vier veelzijdige Engelse stadjes te bezoeken? EF, expert in taalvakanties, biedt verscheidene taalcursussen aan om ter plaatse je Engels stevig bij te schaven en je te laten onderdompelen als een echte local in de Britse cultuur.

Foto’s: © Pixabay

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *