EF taalvakantie

Waarom een tussenjaar altijd een goed idee is

Zoekende studenten of schoolverlaters zien het wel vaker zitten om er een jaar tussenuit te gaan vlak voor het aanvatten van hun hogere studies of hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Maar zelfs met een carrière is een gap year overwegen de moeite waard!

Positieve draai
Sta je met beide voeten op de arbeidsmarkt of zit je in between jobs en heb je nood aan een nieuwe uitdaging? Neem dan eens een gap year! Hoewel de naam anders doet vermoeden, zit dat jaar gegarandeerd boordevol nieuwe ervaringen die je leven veranderen en je toekomst vormgeven. Het is een uitstekende manier om je leven een nieuwe, positieve draai te geven en tegelijk te groeien op persoonlijk vlak, te reizen en bij te leren.

EF Taalvakanties

Kies uit 9 talen in 50 bestemmingen

Taal leren
De voornaamste troef van een sabbatjaar in het buitenland is een nieuwe taal leren! EF, expert in buitenlandse studieprogramma’s, biedt niet alleen cursussen aan voor leerlingen of studenten, maar ook voor volwassenen en professionals. Ga een jaar studeren in het buitenland of waag je 24 weken aan een nieuwe taal. Kies uit 9 talen in 50 bestemmingen. Onder meer China, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Costa Rica zitten in het aanbod!

Carrière verrijken
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in je carrière? Geef je CV dan een boost en vertrek voor een tussenjaar naar het buitenland. Je schaaft niet alleen je talenkennis grondig bij. EF geeft je tijdens een studiejaar van maximaal 11 maanden ook de kans om je academische kennis te vergroten met een aangepast programma. Zo sta je sterker in je huidige job of voor een nieuwe potentiële werkgever.

EF Taalvakantie

Ontdek waar de locals echt van houden.

Anders reizen
Meer nog dan op een gewone vakantie kun je je tijdens een sabbatjaar helemaal laten onderdompelen door de plaatselijke cultuur. Je hoort nu waar de locals echt van houden en hebt de kans om het hele land, of zelfs de rest van het continent, op eigen tempo te ontdekken. Je leert vrienden kennen voor het leven waar je steeds contact mee kunt blijven houden.

EF Taalvakantie

Ontdek de schoonheid van andere landen op je eigen ritme

Nuttige vaardigheden
Zelfs als je weet wat je wil in je leven, blijft een gap year in het buitenland een unieke ervaring. Je wordt er zelfstandiger door, je zelfvertrouwen krijgt een boost, je wordt flexibeler en je laat zien dat je risico’s durft nemen: eigenschappen waarmee je opvalt. Bovendien kan je het studeren ook met andere activiteiten combineren. Denk aan een exotische sport leren, vrijwilligerswerk doen of zelfs stage lopen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *