10 originele cadeautips voor reisfanaten

Op zoek naar dat ene originele cadeau voor een reisfanaat of vakantieliefhebber? Onze redactie zocht, vond en keurde vijf reisgadgets en evenveel belevingen die een breed publiek bekoren. We stellen voor jou 2 lijstjes op die we zorgvuldig rangschikken volgens budget.

Reisgadget versus reisbeleving
De keuze blijkt moeilijker dan we dachten. Waarmee doe je de ‘gelukkige’ echt een plezier? Bij navraag op onze redactie blijken de meningen verdeeld. De ene verkiest een reisgadget: je kan het vaak gebruiken en het eventueel nog personaliseren. Terwijl de andere dan weer voor de beleving gaat. Niets gaat boven een ervaring meemaken, en een hebbedingetje belandt al snel bij die hoop andere spullen. Een ding is alvast zeker: een uniek cadeau moet persoonlijk zijn, zowel voor de gever als de ontvanger!

Onze favoriete reiscadeaus
Omdat we er niet unaniem uitkomen, stellen we een lijstje op met de leukste reisgadgets én (reis)belevingen die we zelf graag ontvangen. Om het je gemakkelijk te maken rangschikten we voor beide categorieën onze top vijf van goedkoop naar duurder. Uiteraard zijn er veel meer leuke attenties op de markt. Heb je suggesties? Dan vernemen we die graag via een reactie onderaan.

5 reisgadgets

 1. Universele reisadapter: vanaf € 9,90
  Een hebbeding dat niet mag ontbreken in de valies van elke vakantieganger of globetrotter.
 2. Digitale bagageweegschaal: vanaf € 19,90
  Met deze draagbare weegschaal weeg je in een handomdraai het gewicht van je bagage.
 3. Nekkussen: vanaf € 29,90
  Ook wel eens last van eens stijve nek tijdens je vliegtuigreis of lange autovakantie. Dit steuntje in de nek is een welgekomen geschenk voor degenen die veel reizen, en vooral veel slapen tijdens het reizen. Met zomer- en winterzijde en wasbaar op 30°C!
 4. Solar-powerbank met naamgravure: € 39,90
  Deze powerbank met zonnecellen voorziet je smartphone van energie op de meest afgelegen plekken. De gadget kan gepersonaliseerd worden via een naamsopdruk.
 5. Reismapje met powerbank en naamgravure: vanaf € 59,90
  In een handig etui verzamel je probleemloos je internationaal paspoort, ID-kaart, creditcards, geld, pennen, telefoon, oplaadkabel en meer. Bovendien kan je overal je smartphone opladen via de ingebouwde powerbank.
reisgadgets

5 originele reisgadgets om te geven of te ontvangen!

5 belevenissen

 1. Chocolademuseum voor twee: vanaf € 24,00
  In het Brusselse chocolademuseum maak je kennis met een lekker stukje ‘Belgische’ eetcultuur.
 2. Segway city tour: vanaf € 59,00
  Zweef op twee wielen door de straten van Antwerpen, Brussel of Gent. Deze city tour onder professionele begeleiding is dé mogelijkheid om de stad eens vanuit een uniek perspectief te bewonderen.
 3. Helikoptervlucht: vanaf € 69,00
  Maak een vlucht boven Antwerpen, Gent of Luik en verken één van de steden vanuit vogelperspectief.
 4. Overnachting voor 2 op een luxe ***** Hotel Yacht – Maastricht: vanaf € 95,00
  Mag het wat romantischer zijn? Maastricht is een stad voor tortelduifjes. Een nachtje in een kajuit maakt die uitspraak helemaal waar!
 5. Vluchtsimulator – Gosselies: vanaf € 119,00
  Een heuse belevenis. Neem plaats in de cockpit van een Boeing 737 NG en kies uit een vlucht naar een exotisch bestemming als Hong Kong, Sint-Maarten of Madeira.
belevingen

5 unieke belevingen die leuk zijn om te schenken of te ontvangen!

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *