24u in Miami: dit mag je niet missen

Je komt aan in een geweldige stad, maar je kunt er maar een dag zijn: jammer! Je verblijf in Miami hoeft geen totale verspilling te worden als je het maar goed weet te plannen. Eline Gijselings van EF Education First bezocht Miami in 24 uur. Lees hier haar tips zodat je niets hoeft te missen!

9u30-12u00: Beach time
Miami is de zonnigste bestemming van onze EF scholen op de Oostkust, dus neem lekker de tijd om te ontwaken op het strand. De zon is heel sterk hier dus tot 12 uur houd je het maar net vol op het strand. Maak zeker een selfie met een van de vele kleurrijke traditionele beach houses en natuurlijk het helderblauwe zeewater.

12u30-17u00: City tour
Tijd voor actie! Trek de stad in. Je kan kiezen voor downtown Miami (wat een stad apart is), of blijf lekker hangen in Miami Beach. Flaneer op de Collins Avenue, ga shoppen op de Lincoln Road Mall en wandel langs allerlei pastelkleurige art-decohotels op Washington Avenue.

17u00-18u00: Pérez Art Museum
Wie zegt dat de Magic City enkel feesten is? Bezoek zeker het Pérez Art Museum, al was het maar om even af te koelen van de tropische temperaturen buiten.

18u00-20u00: Wynwood Walls
Wanneer je in Miami bent, moet je zeker de graffitimuur in Wynwood bezoeken. Kleurrijke werken van internationale artiesten komen tot leven op verschillende muren die ze mochten beschilderen in de wijk. Er is geen enkel plekje dat geen kleur heeft gekregen. Dit soort street art is heel populair en dat merk je ook aan de verschillende bloggers die aanschuiven voor een foto bij die ene Wynwood wall.

20u00-22u00 Brickell downtown
Downtown Miami! Niets te vergelijken met Miami Beach maar toch de moeite om een van de Causeways over te steken. Loop verloren tussen de wolkenkrabbers en als je nog even tijd hebt kan je nog een bezoekje brengen aan Little Havana. En waarom ga je niet gluren in Jennifer Lopez’s huis op Star Island? Of dat van Gwen Stefani?

22u00-02u00 Nightlife!
Natuurlijk kom je ook naar de stad voor het nachtleven. Je hebt er de beste clubs van de wereld met de meest bekende DJ’s. Kweel wel honderd keer “welcome to Miami” mee in een van deze clubs: LIV, Mokai, Rockwell, 50 en Blackbird Ordinary. Houd jij het vol tot 2 uur ‘s ochtends?

Meer tips nodig?
Vertrek op taalreis met EF Education First en ga Engels studeren in Miami op onze eigen EF school en ervaar Boston als een local! Onze collega’s ter plaatse kennen trouwens alle hotspots en nemen je graag mee naar de top bezienswaardigheden in Miami. Voor meer informatie: www.ef.be/nl/pg/taalcursus/amerika/miami/

Foto: © Pixabay

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *