17 x smakelijk ontbijten: zo start de rest van de wereld hun dag

Terwijl hier een pistolet, sandwich, sneetje brood, soms zelfs granola of muesli de tafel ’s morgens doorgaans versiert, durft dat op vakantie wel eens specialer te zijn. Er geldt alvast één regel: hoe verder, hoe exotischer! Van worstjes tot pikante noedelsoep: dit eten ze elders in de wereld als ontbijt!

1. Engeland: een klassieker die bij veel toeristen ook gesmaakt wordt! Een English breakfast bestaat uit bonen, worstjes, spek, eieren, tomaten, champignons, toast en niet te vergeten een kopje thee. © Pixabay

1. Engeland: een klassieker die bij veel toeristen ook gesmaakt wordt! Een English breakfast bestaat uit bonen, worstjes, spek, eieren, tomaten, champignons, toast en niet te vergeten een kopje thee. © Pixabay

2. Spanje: een snel ontbijt in Spanje wordt ook wel Pan a la Catalana of Pan con Tomate genoemd. Neem een stukje brood, besmeer het met look en rijpe tomaten, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout! Kaas, hesp of een stukje worst bijvoegen is optioneel. © ___steph___ via Flickr Creative Commons

2. Spanje: een snel ontbijt in Spanje wordt ook wel Pan a la Catalana of Pan con Tomate genoemd. Neem een stukje brood, besmeer het met look en rijpe tomaten, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout! Kaas, hesp of een stukje worst bijvoegen is optioneel. © ___steph___ via Flickr Creative Commons

3. Marokko: hier staan er verschillende soorten broden op tafel die belegd worden met chutney, jam, kaas of boter. Proef ook zeker de griesmeelpannenkoekjes of Baghir. © Pixabay

3. Marokko: hier staan er verschillende soorten broden op tafel die belegd worden met chutney, jam, kaas of boter. Proef ook zeker de griesmeelpannenkoekjes of Baghir. © Pixabay

4. Australië: aan de andere kant van de wereld staat er tijdens het ontbijt maar één ingrediënt centraal: Vegemite. De plakkerige, zoute, bruine stroopachtige consistentie wordt gemaakt van gistextract. © Dramagirl via Flickr Creative Commons

4. Australië: aan de andere kant van de wereld staat er tijdens het ontbijt maar één ingrediënt centraal: Vegemite. De plakkerige, zoute, bruine stroopachtige consistentie wordt gemaakt van gistextract. © Dramagirl via Flickr Creative Commons

5. Brazilië: hier staan koffie, appelsiensap, maisbrood, eieren, kaas en heel wat fruit zoals Cantaloupe meloen, papaya en bananen op het menu ’s morgens. © HuffPost Brazil

5. Brazilië: hier staan koffie, appelsiensap, maisbrood, eieren, kaas en heel wat fruit zoals Cantaloupe meloen, papaya en bananen op het menu ’s morgens. © HuffPost Brazil

6. Italië: Italianen starten hun dag het liefst zo zoet mogelijk met cappuccino e cornetto ofte een stevige koffie met een croissant. © Pixabay

6. Italië: Italianen starten hun dag het liefst zo zoet mogelijk met cappuccino e cornetto ofte een stevige koffie met een croissant. © Pixabay

7. Amerika: de bekende American pancakes, doorgaans kleiner en dikker, eten ze ’s morgens het liefst met siroop, bosbessen, spek en eieren. © Wikimedia Commons

7. Amerika: de bekende American pancakes, doorgaans kleiner en dikker, eten ze ’s morgens het liefst met siroop, bosbessen, spek en eieren. © Wikimedia Commons

8. Frankrijk: croissants! Met of zonder chocolade, amandelen, extra boter of crème, alles kan! Ook een Franse baguette staat dagelijks op het menu. © Pixabay

8. Frankrijk: croissants! Met of zonder chocolade, amandelen, extra boter of crème, alles kan! Ook een Franse baguette staat dagelijks op het menu. © Pixabay

9. Japan: in Japan starten ze de dag doorgaans met gestoomde witte rijst, miso soep, gepekelde groenten en proteïnen die ze halen uit vis en een Japanse omelet (tamagoyaki). © Hoops_McCann via Flickr Creative Commons

9. Japan: in Japan starten ze de dag doorgaans met gestoomde witte rijst, miso soep, gepekelde groenten en proteïnen die ze halen uit vis en een Japanse omelet (tamagoyaki). © Hoops_McCann via Flickr Creative Commons

10. India: in India varieert het ontbijt naargelang de streek. Maar meestal krijg je een goedgevuld bord met chutneys, dips en verschillende soorten brood zoals dosa, roti of idli. © GF

10. India: in India varieert het ontbijt naargelang de streek. Maar meestal krijg je een goedgevuld bord met chutneys, dips en verschillende soorten brood zoals dosa, roti of idli. © GF

11. Zuid-Afrika: vooral in West-Kaap staat dit op tafel. Putu pap, ook wel krummelpap is een meelpap van maïsmeel die ’s morgens gegeten wordt met suiker en melk. © Wikimedia/Virtual Steve

11. Zuid-Afrika: vooral in West-Kaap staat dit op tafel. Putu pap, ook wel krummelpap is een meelpap van maïsmeel die ’s morgens gegeten wordt met suiker en melk. © Wikimedia/Virtual Steve

12. Vietman: in Vietnam eten ze ’s morgens het liefste pho: een kom stomende noedelsoep met rijstnoedels, een aromatische bouillon, gesneden vlees (meestal rund) en verschillende toppings afhankelijk van de regio (kruiden, chili, zoete en pikante sauzen). Pho kan je tegenwoordig de hele dag door krijgen, maar aanvankelijk was het enkel een ontbijtgerecht. © Rory MacLeod via Flickr Creative Commons

12. Vietman: in Vietnam eten ze ’s morgens het liefste pho: een kom stomende noedelsoep met rijstnoedels, een aromatische bouillon, gesneden vlees (meestal rund) en verschillende toppings afhankelijk van de regio (kruiden, chili, zoete en pikante sauzen). Pho kan je tegenwoordig de hele dag door krijgen, maar aanvankelijk was het enkel een ontbijtgerecht. © Rory MacLeod via Flickr Creative Commons

13. Egypte: ful medammas staat hier op het ontbijtmenu. Ful is een stevige stoofpot van lang gekookte gedroogde fava bonen met knoflook, tahini, komijn en citroensap. Erbij wordt vers pitabrood, hardgekookte eieren en gepekelde groenten geserveerd. © ALLEKO/Getty Images

13. Egypte: ful medammas staat hier op het ontbijtmenu. Ful is een stevige stoofpot van lang gekookte gedroogde fava bonen met knoflook, tahini, komijn en citroensap. Erbij wordt vers pitabrood, hardgekookte eieren en gepekelde groenten geserveerd. © ALLEKO/Getty Images

14. Mexico: hier ontbijten ze slim, met de restjes! Van de overgebleven maïstortillas maken de Mexicanen chilaquiles. Ze beleggen hun tortilla met salsa, gebakken eieren, radijsjes, bosui en koriander. © Megg via Flickr Creative Commons

14. Mexico: hier ontbijten ze slim, met de restjes! Van de overgebleven maïstortillas maken de Mexicanen chilaquiles. Ze beleggen hun tortilla met salsa, gebakken eieren, radijsjes, bosui en koriander. © Megg via Flickr Creative Commons

15. Jamaica: als ontbijt hier serveren ze aki en klipvis (soort kabeljauw). Aki is een vrucht met dikke zaadmantels die gekookt worden tot je een textuur krijgt die lijkt op roerei en tofu. De klipvis wordt eerst geweekt om het overtollige zout weg te krijgen alvorens het in de pan gefrituurd wordt met ui, look en pepers. © Paul_Brighton/Getty Images

15. Jamaica: als ontbijt hier serveren ze aki en klipvis (soort kabeljauw). Aki is een vrucht met dikke zaadmantels die gekookt worden tot je een textuur krijgt die lijkt op roerei en tofu. De klipvis wordt eerst geweekt om het overtollige zout weg te krijgen alvorens het in de pan gefrituurd wordt met ui, look en pepers. © Paul_Brighton/Getty Images

16. Singapore: in Singapore eten ze het liefst hun eigen kaya toast, een dik stuk getoast wit brood belelgd met kaya jam. Die wordt gemaakt van kokosnoot, eieren, suiker en pandanbladeren die een vanille-achtig aroma geven. De toast wordt afgewerkt met een klontje boter en erbij serveert men zachtgekookte eieren met sojasaus en een kop warme koffie of thee. © Twomeows_IS/iStock

16. Singapore: in Singapore eten ze het liefst hun eigen kaya toast, een dik stuk getoast wit brood belelgd met kaya jam. Die wordt gemaakt van kokosnoot, eieren, suiker en pandanbladeren die een vanille-achtig aroma geven. De toast wordt afgewerkt met een klontje boter en erbij serveert men zachtgekookte eieren met sojasaus en een kop warme koffie of thee. © Twomeows_IS/iStock

17. Turkije: wie hier ontbijt heeft ogen te kort! Een volledig Turks ontbijt bestaat uit verschillende soorten beleg: kazen, boter, olijven, eieren, tomaten, komkommers, jam, honing en pikant vlees. Tast naar hartenlust toe en kies zelf wat je op de verscheidene soorten brood legt! © Wikimedia Commons

17. Turkije: wie hier ontbijt heeft ogen te kort! Een volledig Turks ontbijt bestaat uit verschillende soorten beleg: kazen, boter, olijven, eieren, tomaten, komkommers, jam, honing en pikant vlees. Tast naar hartenlust toe en kies zelf wat je op de verscheidene soorten brood legt! © Wikimedia Commons

1. Engeland: een klassieker die bij veel toeristen ook gesmaakt wordt! Een English breakfast bestaat uit bonen, worstjes, spek, eieren, tomaten, champignons, toast en niet te vergeten een kopje thee. © Pixabay 2. Spanje: een snel ontbijt in Spanje wordt ook wel Pan a la Catalana of Pan con Tomate genoemd. Neem een stukje brood, besmeer het met look en rijpe tomaten, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout! Kaas, hesp of een stukje worst bijvoegen is optioneel. © ___steph___ via Flickr Creative Commons 3. Marokko: hier staan er verschillende soorten broden op tafel die belegd worden met chutney, jam, kaas of boter. Proef ook zeker de griesmeelpannenkoekjes of Baghir. © Pixabay 4. Australië: aan de andere kant van de wereld staat er tijdens het ontbijt maar één ingrediënt centraal: Vegemite. De plakkerige, zoute, bruine stroopachtige consistentie wordt gemaakt van gistextract. © Dramagirl via Flickr Creative Commons 5. Brazilië: hier staan koffie, appelsiensap, maisbrood, eieren, kaas en heel wat fruit zoals Cantaloupe meloen, papaya en bananen op het menu ’s morgens. © HuffPost Brazil 6. Italië: Italianen starten hun dag het liefst zo zoet mogelijk met cappuccino e cornetto ofte een stevige koffie met een croissant. © Pixabay 7. Amerika: de bekende American pancakes, doorgaans kleiner en dikker, eten ze ’s morgens het liefst met siroop, bosbessen, spek en eieren. © Wikimedia Commons 8. Frankrijk: croissants! Met of zonder chocolade, amandelen, extra boter of crème, alles kan! Ook een Franse baguette staat dagelijks op het menu. © Pixabay 9. Japan: in Japan starten ze de dag doorgaans met gestoomde witte rijst, miso soep, gepekelde groenten en proteïnen die ze halen uit vis en een Japanse omelet (tamagoyaki). © Hoops_McCann via Flickr Creative Commons 10. India: in India varieert het ontbijt naargelang de streek. Maar meestal krijg je een goedgevuld bord met chutneys, dips en verschillende soorten brood zoals dosa, roti of idli. © GF 11. Zuid-Afrika: vooral in West-Kaap staat dit op tafel. Putu pap, ook wel krummelpap is een meelpap van maïsmeel die ’s morgens gegeten wordt met suiker en melk. © Wikimedia/Virtual Steve 12. Vietman: in Vietnam eten ze ’s morgens het liefste pho: een kom stomende noedelsoep met rijstnoedels, een aromatische bouillon, gesneden vlees (meestal rund) en verschillende toppings afhankelijk van de regio (kruiden, chili, zoete en pikante sauzen). Pho kan je tegenwoordig de hele dag door krijgen, maar aanvankelijk was het enkel een ontbijtgerecht. © Rory MacLeod via Flickr Creative Commons 13. Egypte: ful medammas staat hier op het ontbijtmenu. Ful is een stevige stoofpot van lang gekookte gedroogde fava bonen met knoflook, tahini, komijn en citroensap. Erbij wordt vers pitabrood, hardgekookte eieren en gepekelde groenten geserveerd. © ALLEKO/Getty Images 14. Mexico: hier ontbijten ze slim, met de restjes! Van de overgebleven maïstortillas maken de Mexicanen chilaquiles. Ze beleggen hun tortilla met salsa, gebakken eieren, radijsjes, bosui en koriander. © Megg via Flickr Creative Commons 15. Jamaica: als ontbijt hier serveren ze aki en klipvis (soort kabeljauw). Aki is een vrucht met dikke zaadmantels die gekookt worden tot je een textuur krijgt die lijkt op roerei en tofu. De klipvis wordt eerst geweekt om het overtollige zout weg te krijgen alvorens het in de pan gefrituurd wordt met ui, look en pepers. © Paul_Brighton/Getty Images 16. Singapore: in Singapore eten ze het liefst hun eigen kaya toast, een dik stuk getoast wit brood belelgd met kaya jam. Die wordt gemaakt van kokosnoot, eieren, suiker en pandanbladeren die een vanille-achtig aroma geven. De toast wordt afgewerkt met een klontje boter en erbij serveert men zachtgekookte eieren met sojasaus en een kop warme koffie of thee. © Twomeows_IS/iStock 17. Turkije: wie hier ontbijt heeft ogen te kort! Een volledig Turks ontbijt bestaat uit verschillende soorten beleg: kazen, boter, olijven, eieren, tomaten, komkommers, jam, honing en pikant vlees. Tast naar hartenlust toe en kies zelf wat je op de verscheidene soorten brood legt! © Wikimedia Commons

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *