https://reisreporter.be/wp-content/uploads/2017/05/KerkenLocatie_Zwitserland.jpg

15 kerken op ongewone plaatsen in Europa

Ook al ben je niet gelovig, een kerk blijft een opmerkelijk gebouw met een mysterieus kantje. Als deze heilige gebouwen dan ook nog eens op een bijzondere plaats staan, maakt dit het dubbel zo speciaal! Reisreporter zette 15 ongewone kerken op een rij die niet meteen op het doorsnee kerkplein te vinden zijn!

San Martino Kerk in Calonico, Zwitserland: een echte cliffhanger is deze kerk, letterlijk dan. De San Martino kerk vind je op de rand van een 30 meter hoge klif, uitkijkend op de uitgestrekte Leventina vallei. © Wikimedia Commons

San Martino Kerk in Calonico, Zwitserland: een echte cliffhanger is deze kerk, letterlijk dan. De San Martino kerk vind je op de rand van een 30 meter hoge klif, uitkijkend op de uitgestrekte Leventina vallei. © Wikimedia Commons

San Miguel Del Fai in Cataluña, Spanje: dit Benedictijnse klooster staat verscholen in een natuurlijke omgeving, omringd door rotsen en watervallen. Het is een echte kleine tuin van Eden! © Wikimedia Commons

San Miguel Del Fai in Cataluña, Spanje: dit Benedictijnse klooster staat verscholen in een natuurlijke omgeving, omringd door rotsen en watervallen. Het is een echte kleine tuin van Eden! © Wikimedia Commons

San Juan de Gaztelugatxe in Baskenland, Spanje: verbonden met een brug, vind je op dit mini-eilandje een gebouw dat sinds de 10de eeuw een kluizenaarsoord was. De ideale plaats voor eenzaten! © Wikimedia Commons

San Juan de Gaztelugatxe in Baskenland, Spanje: verbonden met een brug, vind je op dit mini-eilandje een gebouw dat sinds de 10de eeuw een kluizenaarsoord was. De ideale plaats voor eenzaten! © Wikimedia Commons

Maria Hemelvaartskerk in Bled, Slovenië: op het sprookjesachtige meer van Bled vind je een idyllische kerk midden op een klein eilandje. Legendes en sages genoeg over dit kleine plekje, dat als sinds de prehistorie door mensen gebruikt wordt als heiligdom. © Nicolo Bonazzi via Flickr Creative Commons

Maria Hemelvaartskerk in Bled, Slovenië: op het sprookjesachtige meer van Bled vind je een idyllische kerk midden op een klein eilandje. Legendes en sages genoeg over dit kleine plekje, dat als sinds de prehistorie door mensen gebruikt wordt als heiligdom. © Nicolo Bonazzi via Flickr Creative Commons

Santuario di San Besso in Turijn, Italië: 2.019 meter boven de zeespiegel kom je dit heiligdom tegen. De monolithische rots waaronder de kerk gebouwd werd, zou energetische krachten hebben. De perfecte plaats voor een kerk dus! © Wikimedia Commons

Santuario di San Besso in Turijn, Italië: 2.019 meter boven de zeespiegel kom je dit heiligdom tegen. De monolithische rots waaronder de kerk gebouwd werd, zou energetische krachten hebben. De perfecte plaats voor een kerk dus! © Wikimedia Commons

Verdronken kerk in Zuid-Tirol, Italië: de 14de-eeuwse toren van de kerk is het enige wat nog zichtbaar is van het kleine stadje dat in 1950 artificieel werd overspoeld. Wanneer het meer bevriest kan je de toren zelfs te voet bereiken! © Wikimedia Commons

Verdronken kerk in Zuid-Tirol, Italië: de 14de-eeuwse toren van de kerk is het enige wat nog zichtbaar is van het kleine stadje dat in 1950 artificieel werd overspoeld. Wanneer het meer bevriest kan je de toren zelfs te voet bereiken! © Wikimedia Commons

Meteora in Thessalonië, Griekenland: op natuurlijke rotspilaren staan al sinds de 9de eeuw deze 24 kloosters wind te vangen. Kluizenaars vonden deze plaats, op zoek naar rust en vrede. En laat dat nu net zijn wat je op deze magische plek vindt! © Wikimedia Commons

Meteora in Thessalonië, Griekenland: op natuurlijke rotspilaren staan al sinds de 9de eeuw deze 24 kloosters wind te vangen. Kluizenaars vonden deze plaats, op zoek naar rust en vrede. En laat dat nu net zijn wat je op deze magische plek vindt! © Wikimedia Commons

Temppeliaukio-kerk in Helsinki, Finland: dit complex is het resultaat van een (opzettelijke) ontploffing, waarbij een koepel van glas en koper het dak vormen. Let zeker op het altaar, waarvan de rotswand helemaal uitgesleten is door een terugtrekkende gletsjer! © Jorgé Lascar via Flickr Creative Commons

Temppeliaukio-kerk in Helsinki, Finland: dit complex is het resultaat van een (opzettelijke) ontploffing, waarbij een koepel van glas en koper het dak vormen. Let zeker op het altaar, waarvan de rotswand helemaal uitgesleten is door een terugtrekkende gletsjer! © Jorgé Lascar via Flickr Creative Commons

Kapel van St-Michel d’Aiguilhe in Frankrijk: 85 meter boven het dorp Puy en Velay staat de kapel van St-Michel op de rots van Aighuilhe. Na 1042 jaar staat dit pittoresk pareltje nog steeds hoog en droog! © Wikimedia Commons

Kapel van St-Michel d’Aiguilhe in Frankrijk: 85 meter boven het dorp Puy en Velay staat de kapel van St-Michel op de rots van Aighuilhe. Na 1042 jaar staat dit pittoresk pareltje nog steeds hoog en droog! © Wikimedia Commons

Felsenkirche in Rijnland-Palts, Duitsland: deze ‘Rotskerk’ bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, in een niche in een rots. Hoog boven de huizen van het dorpje Oberstein is dit echt een idyllisch plekje! © Wikimedia Commons

Felsenkirche in Rijnland-Palts, Duitsland: deze ‘Rotskerk’ bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, in een niche in een rots. Hoog boven de huizen van het dorpje Oberstein is dit echt een idyllisch plekje! © Wikimedia Commons

St. Quirin Kapel in Luxemburg: een kerk die nog meer geïntegreerd staat in de rotsen is de St. Quirin kapel in Luxemburg. Lijkend op een huis voor hobbits bestaat dit gebouw grotendeels uit heuvel en rots! © Wikimedia Commons

St. Quirin Kapel in Luxemburg: een kerk die nog meer geïntegreerd staat in de rotsen is de St. Quirin kapel in Luxemburg. Lijkend op een huis voor hobbits bestaat dit gebouw grotendeels uit heuvel en rots! © Wikimedia Commons

Kerk van Mont-Saint-Michel in Normandië, Frankrijk: de bekendste in het rijtje is waarschijnlijk de kerk op Mont-Saint-Michel. Bovenop het eiland kijkt dit gebouw uit op de getijden die deze plaats zo speciaal maken! © Nicolas Raymond via Flickr Creative Commons

Kerk van Mont-Saint-Michel in Normandië, Frankrijk: de bekendste in het rijtje is waarschijnlijk de kerk op Mont-Saint-Michel. Bovenop het eiland kijkt dit gebouw uit op de getijden die deze plaats zo speciaal maken! © Nicolas Raymond via Flickr Creative Commons

Kapel van St. Gildas in Frankrijk: het is soms moeilijk deze kapel te vinden, omdat ze verstopt zit onder een reusachtige rots. Eenmaal gevonden vormt deze plaats aan de oevers van Canal du Blavet de ideale plek voor een picknick! © Wikimedia Commons

Kapel van St. Gildas in Frankrijk: het is soms moeilijk deze kapel te vinden, omdat ze verstopt zit onder een reusachtige rots. Eenmaal gevonden vormt deze plaats aan de oevers van Canal du Blavet de ideale plek voor een picknick! © Wikimedia Commons

La chapelle Notre Dame de la Garde in Normandië, Frankrijk: hoog op de kliffen van Etretat kijk je in deze kerk uit op de ruige Normandische kust die zelfs Monet inspireerde. Je hebt hier trouwens de beste hoek voor een foto van de bekende krijtrotsen! © Maelick via Flickr Creative Commons

La chapelle Notre Dame de la Garde in Normandië, Frankrijk: hoog op de kliffen van Etretat kijk je in deze kerk uit op de ruige Normandische kust die zelfs Monet inspireerde. Je hebt hier trouwens de beste hoek voor een foto van de bekende krijtrotsen! © Maelick via Flickr Creative Commons

Kerk op een klif in Katskhi Pillar, Georgië: op de zogenaamde 'stairway to heaven' bereik je deze kerk die 40 meter hoog op de natuurlijke Katskhi pilaar staat. Het bouwwerk zou tussen de 6de en 8de eeuw gebouwd zijn. © Levan Nioradze via Flickr Creative Commons

Kerk op een klif in Katskhi Pillar, Georgië: op de zogenaamde 'stairway to heaven' bereik je deze kerk die 40 meter hoog op de natuurlijke Katskhi pilaar staat. Het bouwwerk zou tussen de 6de en 8de eeuw gebouwd zijn. © Levan Nioradze via Flickr Creative Commons

San Martino Kerk in Calonico, Zwitserland: een echte cliffhanger is deze kerk, letterlijk dan. De San Martino kerk vind je op de rand van een 30 meter hoge klif, uitkijkend op de uitgestrekte Leventina vallei. © Wikimedia Commons San Miguel Del Fai in Cataluña, Spanje: dit Benedictijnse klooster staat verscholen in een natuurlijke omgeving, omringd door rotsen en watervallen. Het is een echte kleine tuin van Eden! © Wikimedia Commons San Juan de Gaztelugatxe in Baskenland, Spanje: verbonden met een brug, vind je op dit mini-eilandje een gebouw dat sinds de 10de eeuw een kluizenaarsoord was. De ideale plaats voor eenzaten! © Wikimedia Commons Maria Hemelvaartskerk in Bled, Slovenië: op het sprookjesachtige meer van Bled vind je een idyllische kerk midden op een klein eilandje. Legendes en sages genoeg over dit kleine plekje, dat als sinds de prehistorie door mensen gebruikt wordt als heiligdom. © Nicolo Bonazzi via Flickr Creative Commons Santuario di San Besso in Turijn, Italië: 2.019 meter boven de zeespiegel kom je dit heiligdom tegen. De monolithische rots waaronder de kerk gebouwd werd, zou energetische krachten hebben. De perfecte plaats voor een kerk dus! © Wikimedia Commons Verdronken kerk in Zuid-Tirol, Italië: de 14de-eeuwse toren van de kerk is het enige wat nog zichtbaar is van het kleine stadje dat in 1950 artificieel werd overspoeld. Wanneer het meer bevriest kan je de toren zelfs te voet bereiken! © Wikimedia Commons Meteora in Thessalonië, Griekenland: op natuurlijke rotspilaren staan al sinds de 9de eeuw deze 24 kloosters wind te vangen. Kluizenaars vonden deze plaats, op zoek naar rust en vrede. En laat dat nu net zijn wat je op deze magische plek vindt! © Wikimedia Commons Temppeliaukio-kerk in Helsinki, Finland: dit complex is het resultaat van een (opzettelijke) ontploffing, waarbij een koepel van glas en koper het dak vormen. Let zeker op het altaar, waarvan de rotswand helemaal uitgesleten is door een terugtrekkende gletsjer! © Jorgé Lascar via Flickr Creative Commons Kapel van St-Michel d’Aiguilhe in Frankrijk: 85 meter boven het dorp Puy en Velay staat de kapel van St-Michel op de rots van Aighuilhe. Na 1042 jaar staat dit pittoresk pareltje nog steeds hoog en droog! © Wikimedia Commons Felsenkirche in Rijnland-Palts, Duitsland: deze ‘Rotskerk’ bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, in een niche in een rots. Hoog boven de huizen van het dorpje Oberstein is dit echt een idyllisch plekje! © Wikimedia Commons St. Quirin Kapel in Luxemburg: een kerk die nog meer geïntegreerd staat in de rotsen is de St. Quirin kapel in Luxemburg. Lijkend op een huis voor hobbits bestaat dit gebouw grotendeels uit heuvel en rots! © Wikimedia Commons Kerk van Mont-Saint-Michel in Normandië, Frankrijk: de bekendste in het rijtje is waarschijnlijk de kerk op Mont-Saint-Michel. Bovenop het eiland kijkt dit gebouw uit op de getijden die deze plaats zo speciaal maken! © Nicolas Raymond via Flickr Creative Commons Kapel van St. Gildas in Frankrijk: het is soms moeilijk deze kapel te vinden, omdat ze verstopt zit onder een reusachtige rots. Eenmaal gevonden vormt deze plaats aan de oevers van Canal du Blavet de ideale plek voor een picknick! © Wikimedia Commons La chapelle Notre Dame de la Garde in Normandië, Frankrijk: hoog op de kliffen van Etretat kijk je in deze kerk uit op de ruige Normandische kust die zelfs Monet inspireerde. Je hebt hier trouwens de beste hoek voor een foto van de bekende krijtrotsen! © Maelick via Flickr Creative Commons Kerk op een klif in Katskhi Pillar, Georgië: op de zogenaamde 'stairway to heaven' bereik je deze kerk die 40 meter hoog op de natuurlijke Katskhi pilaar staat. Het bouwwerk zou tussen de 6de en 8de eeuw gebouwd zijn. © Levan Nioradze via Flickr Creative Commons

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *