Bestemming niet bereikt: 10 vliegtuigwrakken op fotogenieke plaatsen

Majestueus in de lucht en een bepaalde charme op de grond. Deze 10 gestrande toestellen zijn soms moeilijk om voor te stellen in al hun glorie. Dat neem niet weg dat ze een prachtig decor vormen voor unieke foto’s! Hun tragisch verleden geeft een mysterieus, vaak donker kantje mee aan het landschap!

Junker Ju 88 in Spitsbergen, Noorwegen: dit verlaten Duitse oorlogsvliegtuig vind je op de al even verlaten plek Kapp Borthen. Blootgesteld aan de Noorse (lees: extreem koude) elementen is een bezoek aan dit wrak een echt avontuur. © via Youtube

Junker Ju 88 in Spitsbergen, Noorwegen: dit verlaten Duitse oorlogsvliegtuig vind je op de al even verlaten plek Kapp Borthen. Blootgesteld aan de Noorse (lees: extreem koude) elementen is een bezoek aan dit wrak een echt avontuur. © via Youtube

Dakota vliegtuigwrak in Kas, Turkije: duik naar overblijfselen van het vliegtuig dat tijdens WWII Turkse paratroepers transporteerde. Met een spanwijdte van 30 meter en iconische propellers is dit een unieke locatie voor onderwaterfotografen of recreatieve duikers! © Wikimedia Commons

Dakota vliegtuigwrak in Kas, Turkije: duik naar overblijfselen van het vliegtuig dat tijdens WWII Turkse paratroepers transporteerde. Met een spanwijdte van 30 meter en iconische propellers is dit een unieke locatie voor onderwaterfotografen of recreatieve duikers! © Wikimedia Commons

Avro Shackleton Pelican wrak in de Sahara: deze oude vliegmachine werd achtergelaten na een crash waarbij iedereen het overleefde. Omringd door het oranje woestijnzand vormt dit een toplocatie voor unieke foto’s! © Alexei Shevelev via Flickr Creative Commons

Avro Shackleton Pelican wrak in de Sahara: deze oude vliegmachine werd achtergelaten na een crash waarbij iedereen het overleefde. Omringd door het oranje woestijnzand vormt dit een toplocatie voor unieke foto’s! © Alexei Shevelev via Flickr Creative Commons

Vliegtuigwrak Solheimasandur, IJsland: op het zwarte strand van Solheimasandur ligt het meest gefotografeerde vliegtuigwrak ooit. Het toestel stortte neer in 1973 en is sindsdien een echte trekpleister voor fotografen en nieuwsgierigen! © Chris Johnston via Flickr Creative Commons

Vliegtuigwrak Solheimasandur, IJsland: op het zwarte strand van Solheimasandur ligt het meest gefotografeerde vliegtuigwrak ooit. Het toestel stortte neer in 1973 en is sindsdien een echte trekpleister voor fotografen en nieuwsgierigen! © Chris Johnston via Flickr Creative Commons

Corsair vliegtuigwrak op Hawaii: de piloot van dit ongelukkig vliegtuig maakte een perfecte landing op het water, maar eindigde toch op de zeebodem. Hierdoor bleef het vliegtuig vrijwel intact. Met een toevoeging van enkele kleine waterbewoners natuurlijk! © Matt Kieffer via Flickr Creative Commons

Corsair vliegtuigwrak op Hawaii: de piloot van dit ongelukkig vliegtuig maakte een perfecte landing op het water, maar eindigde toch op de zeebodem. Hierdoor bleef het vliegtuig vrijwel intact. Met een toevoeging van enkele kleine waterbewoners natuurlijk! © Matt Kieffer via Flickr Creative Commons

WWII vliegtuigwrak op Naxos, Griekenland: op het Griekse eiland Naxos kan je duiken naar de enorm fotogenieke overblijfselen van een gevechtsvliegtuig. Het schip ligt er bijzonder intact bij en is dus zeker de duik waard! © Kostas Thoktaridis

WWII vliegtuigwrak op Naxos, Griekenland: op het Griekse eiland Naxos kan je duiken naar de enorm fotogenieke overblijfselen van een gevechtsvliegtuig. Het schip ligt er bijzonder intact bij en is dus zeker de duik waard! © Kostas Thoktaridis

Beaverlodge in Canada: het meest opmerkelijke wrak in het rijtje is misschien wel deze crasher in Canada. Na een noodlanding in 1956 werd het vliegtuig naar de oevers van het meer gebracht en achtergelaten. © Dietmar Eckell

Beaverlodge in Canada: het meest opmerkelijke wrak in het rijtje is misschien wel deze crasher in Canada. Na een noodlanding in 1956 werd het vliegtuig naar de oevers van het meer gebracht en achtergelaten. © Dietmar Eckell

Lehder's vliegtuig, Norman's Cay Bahama's: het kleine eiland Norman Cay vormde 40 jaar geleden de hoofdzetel van drugsmokkeloperaties onder leiding van Carlos Lehder. In ondiep water vind je met snorkel en zwembril nog steeds een van zijn smokkelvliegtuigen terug. © Public Domain via Flickr Creative Commons

Lehder's vliegtuig, Norman's Cay Bahama's: het kleine eiland Norman Cay vormde 40 jaar geleden de hoofdzetel van drugsmokkeloperaties onder leiding van Carlos Lehder. In ondiep water vind je met snorkel en zwembril nog steeds een van zijn smokkelvliegtuigen terug. © Public Domain via Flickr Creative Commons

Anne Beadell vliegtuigwrak, Australië: dit vliegtuigwrak zorgt voor een erg plotse verandering in het felrode landschap. Een wandeling naar deze tragische fotolocatie is 10 kilometer en neemt je mee over tientallen duinen! © Wikimedia Commons

Anne Beadell vliegtuigwrak, Australië: dit vliegtuigwrak zorgt voor een erg plotse verandering in het felrode landschap. Een wandeling naar deze tragische fotolocatie is 10 kilometer en neemt je mee over tientallen duinen! © Wikimedia Commons

Bommenwerper, Atka eiland Alaska: het eiland Atka is de thuishaven van een neergestorte bommenwerper. In 1942 maakte de piloot een noodlanding en sindsdien ligt het wrak nog steeds te verkommeren. © Wikimedia Commons

Bommenwerper, Atka eiland Alaska: het eiland Atka is de thuishaven van een neergestorte bommenwerper. In 1942 maakte de piloot een noodlanding en sindsdien ligt het wrak nog steeds te verkommeren. © Wikimedia Commons

Junker Ju 88 in Spitsbergen, Noorwegen: dit verlaten Duitse oorlogsvliegtuig vind je op de al even verlaten plek Kapp Borthen. Blootgesteld aan de Noorse (lees: extreem koude) elementen is een bezoek aan dit wrak een echt avontuur. © via Youtube Dakota vliegtuigwrak in Kas, Turkije: duik naar overblijfselen van het vliegtuig dat tijdens WWII Turkse paratroepers transporteerde. Met een spanwijdte van 30 meter en iconische propellers is dit een unieke locatie voor onderwaterfotografen of recreatieve duikers! © Wikimedia Commons Avro Shackleton Pelican wrak in de Sahara: deze oude vliegmachine werd achtergelaten na een crash waarbij iedereen het overleefde. Omringd door het oranje woestijnzand vormt dit een toplocatie voor unieke foto’s! © Alexei Shevelev via Flickr Creative Commons Vliegtuigwrak Solheimasandur, IJsland: op het zwarte strand van Solheimasandur ligt het meest gefotografeerde vliegtuigwrak ooit. Het toestel stortte neer in 1973 en is sindsdien een echte trekpleister voor fotografen en nieuwsgierigen! © Chris Johnston via Flickr Creative Commons Corsair vliegtuigwrak op Hawaii: de piloot van dit ongelukkig vliegtuig maakte een perfecte landing op het water, maar eindigde toch op de zeebodem. Hierdoor bleef het vliegtuig vrijwel intact. Met een toevoeging van enkele kleine waterbewoners natuurlijk! © Matt Kieffer via Flickr Creative Commons WWII vliegtuigwrak op Naxos, Griekenland: op het Griekse eiland Naxos kan je duiken naar de enorm fotogenieke overblijfselen van een gevechtsvliegtuig. Het schip ligt er bijzonder intact bij en is dus zeker de duik waard! © Kostas Thoktaridis Beaverlodge in Canada: het meest opmerkelijke wrak in het rijtje is misschien wel deze crasher in Canada. Na een noodlanding in 1956 werd het vliegtuig naar de oevers van het meer gebracht en achtergelaten. © Dietmar Eckell Lehder's vliegtuig, Norman's Cay Bahama's: het kleine eiland Norman Cay vormde 40 jaar geleden de hoofdzetel van drugsmokkeloperaties onder leiding van Carlos Lehder. In ondiep water vind je met snorkel en zwembril nog steeds een van zijn smokkelvliegtuigen terug. © Public Domain via Flickr Creative Commons Anne Beadell vliegtuigwrak, Australië: dit vliegtuigwrak zorgt voor een erg plotse verandering in het felrode landschap. Een wandeling naar deze tragische fotolocatie is 10 kilometer en neemt je mee over tientallen duinen! © Wikimedia Commons Bommenwerper, Atka eiland Alaska: het eiland Atka is de thuishaven van een neergestorte bommenwerper. In 1942 maakte de piloot een noodlanding en sindsdien ligt het wrak nog steeds te verkommeren. © Wikimedia Commons

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *