Logeertip: Villa Lavanda in het Italiaanse Puglia

Gelegen te midden van de landerijen, op het licht glooiende Italiaanse platteland van Puglia, is Villa Lavanda een ideale plaats om heerlijk te relaxen. Omgeven door drie terrassen in een tuin vol kleuren, met ’s avonds een spectaculaire zonsondergang, staat deze landelijke B&B hoog aangeschreven bij echte levensgenieters.

Relaxen in Villa Lavanda
Op het gelijkvloers vind je een grote woon- en eetkamer met een keuken. De vier ruime kamers, tweepersoonskamers met een badkamer met douche, liggen op de eerste verdieping.Twee kamers delen een badkamers met uitzicht op een indrukwekkende sterrenhemel. De andere beschikken over een individuele badkamer met douche. Er heerst een ontspannen sfeer in Villa Lavanda: in de overdekte veranda bedien je ’s zomers jezelf aan de bar! De overtollige kilootjes sport je er af in de fitnessruimte op de kelderverdieping.

In Villa Lavanda slaap je in één van de vier gezellige kamers in de Italiaanse regio Puglia.

In Villa Lavanda slaap je in één van de vier gezellige kamers in de charmante Italiaanse regio Puglia.

Hier spreekt men Nederlands
Wie verblijft in Villa Lavanda, schuift ’s morgens aan tafel voor een lekker ontbijt. Half- of volpension is op aanvraag ook mogelijk. De Nederlandse eigenaars die sinds 1997 in Puglia wonen en bovendien vlot Italiaans spreken, vertellen je graag over deze unieke streek met zijn Trulli en droogstenen muren. Voor de gasten heeft het koppel een handige Nederlandstalige infomap gemaakt met de mooiste plaatsen, de beste stranden en de lekkerste restaurantjes met de routes ernaartoe.

Voor elk wat wils
Er zijn zelfs enkele eigen uitgestippelde wandel- en fietsroutes! De fervente fietser kan van hieruit mooie tochtjes maken. Het heuvelachtige landschap maakt het hen niet altijd even gemakkelijk, maar het uitzicht alleen al maakt het de moeite waard. Fietsen huren ter plaatse is mogelijk. Wie het wat rustiger aan wil doen, kan rondneuzen in de uitgebreide bibliotheek met ongeveer 2000 boeken en een groot assortiment aan films. Met de Adriatische, maar ook de Ionische Zee binnen handbereik, moet dit wel een geslaagde vakantie worden.

Wie zich hier toch nog zou vervelen, kan eens neuzen in de 2.000 boeken tellende bibliotheek!

Wie zich hier toch nog zou vervelen, kan eens neuzen in de 2.000 boeken tellende bibliotheek!

Op pad
Puglia, een magnifieke streek in Italië, heeft erg veel te bieden. De vele mooie wijn- en olijfroutes en prachtige steden zijn maar enkele voorbeelden. Villa Lavanda ligt mooi centraal waardoor je makkelijk tal van interessante plaatsen kan bezoeken. Zeker overwegen:

  • Bari: de stad van Sinterklaas.
  • Taranto: een marinehaven met overblijfsels van Griekse tempels en een echte zeemeerminnenboulevard
  • Alberobello: de hoofdstad van de Trulli
  • Monopoli: een schitterende havenstad
  • Matera: stad van grotwoningen en kerken.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Algemeen
Villa Lavanda | Strada Noci per Castellaneta | Noci  70015 | Bari | Italië
Tel.+ 00390804949904 | Internet: www.villalavanda.nl | E-mail: [email protected]
Extra
Gratis Wi-Fi in en rond de B&B
Verhuur (4) fietsen

Foto’s: © Villa Lavanda

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

2 reacties op “Logeertip: Villa Lavanda in het Italiaanse Puglia”

  1. Zoals ik u ook vorig jaar al schreef is de informatie m.b.t. onze Bed and breakfast sterk verouderd. Graag of relevante informatie of verwijderen. Dit heb ik ook in 2014 reeds verzocht.

    B&B Villa Lavanda

    Jenny Stolk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *