Kattegattleden: fietsen langs de Zweedse westkust

Onlangs werd in het westen van Zweden de Kattegattleden aangelegd, een fietspad van 370 kilometer lang. De route loopt langs een adembenemende kustlijn en begint of eindigt in Helsingborg of Göteborg. Het parcours bestaat uit acht trajecten, elk met z’n eigen hoogtepunten, accommodaties en restaurants. Een unieke manier om Zweden te leren kennen!

De geur van het strand en de oceaan
De haren wapperend in de wind, handen aan het stuur en voeten op de pedalen. De geur van het strand en de oceaan achtervolgt je! Ondertussen geniet je op je gemak van al dat moois onderweg. De prachtige zandstranden zullen je tocht dan ook zeker vertragen, want hier kun je even relaxen en afkoelen in de zee. Misschien spot je nog wel een zeehond? Uitgestrekte stranden, pittoreske haventjes, kliffen, prachtige natuur, bossen en natuurreservaten. Je vindt het allemaal op je route.

Nummer 1 in Zweden
Ga je de Kattegattleden fietsen, dan hoef je niet te verdwalen. De complete route staat heel goed aangegeven met rode borden met een fietser op afgebeeld. Omdat dit fietspad bovendien de eerste Nationale toeristische fietsroute van Zweden is, vind je op ieder bord ook het cijfer 1 terug. Handig is het wel om vooraf een kaart te kopen. Hierop staat niet alleen de fietsroute aangegeven, maar vind je ook nuttige informatie over tal van historische bezienswaardigheden en interessante bestemmingen.

Op je fietstocht passeer je verschillende kleine dorpjes zoals Mölle.

Op je fietstocht passeer je verschillende kleine dorpjes zoals Mölle.

Proeven van verse vis
Heb je trek gekregen? Je komt meer dan genoeg gezellige (vissers)dorpjes tegen waar ze de heerlijkste lokale gerechten serveren. Overnachten? Er zijn voldoende accommodaties onderweg, van campings en gezellige Bed & Breakfasts tot hotels. Wel is het raadzaam om vooraf te reserveren, zeker in de zomer. Op de website www.kattegattleden.se/en/ koop je o.a. online je routekaart en reserveer je je verblijf.

Elektrisch rijden
Over het algemeen zijn alle trajecten op de fietsroute autovrij en nagenoeg vlak met hier en daar een heuvel die je moet bedwingen. Met een elektrische fiets is dat natuurlijk geen probleem. Er zijn overigens voldoende servicepunten waar je fietsen kunt huren en waar je je accu van je elektrische fiets kunt opladen. Toch spierpijn gekregen? Er zijn vele spafaciliteiten langs de kust, dus verwen jezelf met een ontspannend arrangement. Meer uitleg en handige informatie over alle acht de etappes, waarvan de langste 74 en de kortste 22 kilometer telt, vind je op de website.

Foto’s: © Visit Sweden

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *