Ongewoon avontuurlijk Ierland in 5 activiteiten

Het rijke Ierse platteland en de onstuimige oceaan vormen het ideale decor voor sporten die je hart sneller doen slaan. Ontsnap aan het alledaagse met deze vijf ongewoon avontuurlijke activiteiten.

Zorbing
Beeld je in hoe je in een reusachtige opblaasbare bal aan een hoge snelheid van een heuvel rolt. Als ‘zorbonaut’ word je vastgegespt aan de schouders, heupen en voeten en laat je je in de bal naar beneden rollen. Pas onderaan de heuvel kun je weer op adem komen! Ierland zoals je het nog nooit beleefde!

Coasteering
Coasteering is een mix van klauteren, klimmen, zwemmen, oversteken en klifspringen. Het wordt ook wel een ‘geestverheffende lichamelijke inspanning’ genoemd! De overweldigende Causeway Coast in Noord-Ierland, en dan vooral de omgeving van de vermaarde Giant’s Causeway, is de geknipte locatie.

Bog Snorkelling
De Peat-Bog Snorkelling Experience in Ierland stuurt twee kandidaten, uitgerust met zwemvliezen en een snorkel, door een venmoeras waarin ze snel mogelijk hun weg moeten zien te vinden. Het is vies, te gek voor woorden en lachen geblazen!

Speleologie
Maak de speleoloog in je wakker en ontdek een verborgen wereld van stalactieten, stalagmieten, ondergrondse rivieren en bizarre rotsformaties. Ondergronds wacht het avontuur in de vorm van lage ruimten en kronkelende tunnels waarin je je een weg zal moeten banen, schuivend op je buik en wadend door het water.

Rotsklimmen in volle zee
Je daalt een 250 m hoge zeeklif af en belandt zo op een prachtig stormstrand in een van de meest afgelegen, mooiste locaties van Ierland. Vervolgens steek je de open zee over en meer je aan de voet van een torenhoge rots aan. Je beklimt deze rotspiek tot op het hoogste, ongerepte punt, ver van de bewoonde wereld!

Meer info: www.extremesports.ie en www.ireland.com

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *