5 filmdecors om deze zomer doorheen te rijden

Om filmsets te zien, hoef je niet naar de Hollywood-studio’s! Overal kom je prachtige landschappen tegen die dienst doen als filmdecor. Zeker met de auto de moeite waard om te verkennen! Inspiratie nodig? Autoverhuurder Sunny Cars somt 5 prachtige filmlocaties op die je op eigen houtje gemakkelijk met een huurauto kan ontdekken!

The Revenant: Banff National Park Canada

The Revenant: Banff National Park Canada

1. The Revenant: Canada
De indrukwekkende landschapsscènes uit The Revenant, de film waarmee Di Caprio eindelijk zijn eerste Oscar won, zijn vooral in het westen van Canada opgenomen. Aan de voet van de Rocky Mountains in Banff, Alberta vind je spectaculaire uitzichten die de basis vormen van de filmdecors. Om jezelf ook volledig in die natuur onder te dompelen, huur je best een auto in de grotere stad Calgary. Van daaruit kun je gemakkelijk naar het Banff National Park rijden om zo van een prachtig uitzicht bij Lake Louise te genieten. Een uurtje verder ligt het Jasper National Park, waar je ook natuurdecors van de film tegenkomt. Je wil hier in ieder geval niets missen, dus bestel best een GPS-pakket!

Game of Thrones: Dubrovnik

Game of Thrones: Dubrovnik

2. Game of Thrones: Kroatië
Ben jij één van de miljoenen fans van Game of Thrones? Dan moet je naar Kroatië, want het land heeft heel wat verschillende locaties te bieden die een prominente plaats innemen in de fantasieserie. Wanneer je met een huurauto doorheen het warme en droge binnenland van Kroatië rijdt maak je onderweg kennis met ‘King’s Landing’, ‘Qarth’ en de ‘Red Keep’. Vooral havenstad Dubrovnik met zijn ommuurde oude centrum heeft dienst gedaan als setting voor heel wat afleveringen van Game of Thrones. Rij je iets verder de stad uit, dan kom je een van de oudste bomentuinen van Europa tegen. Dat prachtige stukje natuur werd gebruikt als paleizentuin van King Joffrey.

Gladiator: Ouarzazate

Gladiator: Ouarzazate

3. Gladiator: Marokko
Marokko is niet zelden het decor voor succesvolle films. Vooral voor historische epossen uit de Romeinse Tijd zoals Gladiator, de Oscarwinnende prent met Russell Crowe in de hoofdrol, is Marokko eens te meer het kader geweest. In de omgeving van Ouarzazate werd voor de film een houten arena gebouwd, waarin de gladiatoren werden getraind. Het omliggende woestijnlandschap en de poorten van het lemen dorp Aït Benhaddou, katapulteren je zo terug naar de tijd van de Romeinen. Hier rijd je door een authentiek stukje Marokko.

Into The Wild: Pacific Crest Trail

Into The Wild: Pacific Crest Trail

4. Into The Wild: USA
Als er één film prachtige natuurlandschappen uitschreeuwt, is het Into The Wild wel. Christopher McCandless doet in de film een heel stuk van de Verenigde Staten en Canada aan, maar het grootste deel van z’n avonturenroute bevindt zich in het westen van Amerika. Ideaal voor een roadtrip! Voor Into The Wild-landschappen onderweg stop je aan het begin van de Pacific Crest Trail in Califonië, het Anza-Borrego Desert State Park en Lake Mead in Arizona, het grootste stuwmeer van het land. In Into The wild was Lake Mead één van de kampeerplekken van Christopher.

Under the Tuscan Sun: Toscane

Under the Tuscan Sun: Toscane

5. Under the Tuscan Sun: Italië
Under The Tuscan Sun, een film uit 2002 met actrice Diane Lane, sleept je mee naar het dagelijkse leven in Toscane: rijke tradities, prachtige landschappen en een levendige cultuur. Voor de film werden mooie beelden van de stadjes Arezzo, Montepulciano, Cortona en San Quirico d’Orcia gebruikt. Vlieg je op Firenze, kun je van daaruit perfect met een huurauto de andere stadjes en de typisch slingerende landwegen ertussen ontdekken. Die laten je de sfeer van de film volledig beleven en staan garant voor een pittoreske roadtrip.

Meer info: www.sunnycars.be

Bron en foto’s: © Sound of C

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *