Reisgids ‘Tussen reis en roots’ bundelt Belgische verhalen in Europese grootsteden

Reisjournalist Erik Brusten verkende 17 verschillende Europese steden, waarvan één in Amerika, op zoek naar Belgische sporen. Hij stond versteld van hoeveel Belgisch erfgoed zijn pad kruiste. Alle ontdekkingen schreef hij neer in de handige reisgids ‘Tussen reis en roots’. Ideaal leesvoer voor ervaren citytrippers en nieuwsgierige reizigers.

Belgische wortels
Wie heeft al eens een pintje gedronken in het Cafeeke in Madrid? Wie kent het verhaal van ‘the Flemish mother of America’ in the Big Apple of weet dat in Parijs ooit een église flamande heeft bestaan? Heb je al ooit gehoord van de Waalse jongedame die in de harem van de Ottomaanse sultan is beland? Waarom vind je in Venetië een Vlaanderenstraat en een Belgische kerk in Rome? Wie was de ‘dwerg’ uit Henegouwen die in München zoveel rococogebouwen heeft ontworpen? Of die Belgische architect die Barcelona mee heeft helpen bouwen?

Een mooi voorbeeld uit de reisgids van Erik Brusten: het Cafeeke in Madrid. © Explorando Madrid 2013

Een mooi voorbeeld uit de reisgids van Erik Brusten: het Cafeeke in Madrid. © Explorando Madrid 2013

Straffe reisgids
Er is een grote kans dat je bij al deze vragen het hoofd schudt of de schouders ophaalt. Kunstenaars, ondernemers en avonturiers uit onze landstreken hebben in voorbije eeuwen nochtans heel wat stukjes erfgoed nagelaten in Europa en Amerika. Helaas zijn veel van deze Belgische sporen in de vergeethoek geraakt. Maar daar brengt deze straffe reisgids verandering in.

Citytrippen anders bekeken
‘Tussen reis en roots’ biedt je een wandeling aan door 17 grootsteden, langs kleine steegjes en grote monumenten die elk op hun manier een link bezitten met onze regionen. De verschillende, historische anekdotes maken van dit boek een must-read voor iedereen die van reizen of de (Belgische) geschiedenis houdt. Zelfs voor geoefende citytrippers is deze gids een aanrader: de unieke insteek zorgt ervoor dat je nog meer onbekende facetten van de steden ontdekt!

reisroots2 PRAKTISCHE INFORMATIE
Tussen reis en roots – Belgische sporen op citytrips in Europa en New York
Uitgeverij Beefcake Publishing
384 pagina’s
Paperback
€ 24,99
ISBN 978 949 1144 455

Coverfoto: © Pixabay

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *