Bijzonder: in Canada zie je het noorderlicht vanuit de trein

Dankzij het Canadese spoorwegbedrijf VIA Rail kan je in Churchill, in het noordoosten van het land, tijdens de maanden oktober en november ijsberen spotten. Maar sinds 24 januari kan je opnieuw vanuit de treinstellen het noorderlicht aanschouwen! Reserveer nu al je zitje: de beste momenten zijn vanaf januari tot maart.

IJsberen en beluga’s
Terwijl de herfst duizenden toeschouwers naar Churchill in Canada lokt om de ijsberen te zien migreren richting het verse ijs op zoek naar voedsel, valt de witte dolfijn of beluga aan de monden van de rivier de Churchill ’s zomers in de smaak. Maar ook in de winter heeft de trein van VIA Rail reden om uit te rijden: het noorderlicht!

Januari tot maart
VIA Rail lanceert het officiële ‘aurora borealis seizoen’ op 24 januari door hun passagiers naar een van de beste plekken ter wereld te voeren om het licht te zien, namelijk Churchill. Jaarlijks rijden duizenden toeristen van overal mee om getuige te zijn van het schouwspel. De beste periode om mee te reizen is vanaf januari tot maart.

Meer info: www.viarail.ca/en

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Een reactie op “Bijzonder: in Canada zie je het noorderlicht vanuit de trein”

  1. Wat jullie schrijven over het Noorderlicht is een verkooppraatje. Dit bijzondere natuurverschijnsel komt zo maar niet op bestelling (als er een trein in aantocht is). Het opduiken van dit Poollicht is in de allereerste plaats afhankelijk van wat er op de zon gebeurt. Pas wanneer er in de aardse atmosfeer ionisatie optreedt dat het aurora borealis (wetenschappelijke naam voor Noorderlicht) zichtbaar is. Dat er méér Noorderlicht zou zijn in de periode januari tot maart is eveneens een fabeltje; de kans is even groot in de maanden oktober t/m december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *