5 x roadtrippen op ’s werelds kleinste eilanden

Een (winter)zonvakantie op een onbekend eiland hoeft niet per sé gelijk te staan aan luieren op het strand. Integendeel. Avonturiers, rep je naar de auto en maak een roadtrip om meteen alle hoeken van het eiland te verkennen! Start alvast bij deze 5 kleinste, en wees zeker dat je niets over het hoofd hoeft te zien!

De Turks- en Caicoseilanden laten niets aan de verbeelding over!

De Turks- en Caicoseilanden laten niets aan de verbeelding over!

1. Turks- en Caicoseilanden
De Turks- en Caicoseilanden zijn twee eilandengroepen van de Caraïben die ten zuidoosten van de Bahama’s liggen. Foto’s ervan laten niets aan de verbeelding over: je waant je er in het pure paradijs! Om dat stukje hemel op aarde volledig te ontdekken, heb je er zonder twijfel een huurauto nodig. Zo kom je verlaten stranden tegen en maak je kennis met de ongerepte natuur. Dat de eilanden een vreemde eend in de bijt zijn, blijkt wel uit de gekke manier van rijden: ook al staat het stuur van de meeste auto’s gewoon aan de linkerkant, toch rijden ze er links op de weg!

15 eilanden maken deel uit van de Northern Mariana eilandengroep.

15 eilanden maken deel uit van de Northern Mariana eilandengroep.

2. Northern Mariana Islands
De Northern Mariana eilandengroep bestaat uit 15 pittoreske eilanden gelegen ten westen van de Verenigde Staten, waarvan Saipan het grootst is. Vooral wie van een combinatie tussen rust, paradijs, gastronomie en outdoor activiteiten houdt, is er op het juiste adres. Het ´grootste’ Northern Mariana eiland meet 20 op 10 kilometer en is dus ideaal om met de auto te ontdekken. Op kleine afstand heeft Saipan heel wat bergen, van waarop je een prachtig uitzicht op de Filippijnse Zee hebt. Om die plekjes te kunnen bereiken, komt een auto goed van pas.

Antigua: een van de parels van de Caribische Zee.

Antigua: een van de parels van de Caribische Zee.

3. Antigua
Een andere kleine parel in de Caribische Zee is Antigua. Het eiland is 30 op 10 kilometer groot en mag zich het meest zonnige eiland van de Oost-Caraïben noemen. Op korte tijd kom je er met de auto erg verschillende landschappen tegen: Antigua heeft zowel groene heuvels, vlakke stranden als een gezellig havenstadje. De uitzichten onderweg krijg je er voor niets bij. Wissel de auto ook eens om voor een zeilboot: de constante passaatwind zorgt er voor een top zeilklimaat.

Saint Croix: het grootste eiland van de Maagdeneilanden.

Saint Croix: het grootste eiland van de Maagdeneilanden.

4. Saint Croix
Saint Croix mag zich dan wel het grootste van de Maagdeneilanden op de Caraïben noemen, toch kun je er al op enkele dagen gemakkelijk de mooiste plekken leren kennen. Het eiland is 45 op 11 kilometer groot en hoort bij de Verenigde Staten. Met je huurauto zal je het vaakst stoppen langs de kustlijn, want op Saint Croix wordt er enorm veel gesnorkeld, gevist en gezeild. Omdat het koraal en de bevissing er op elk deel van het eiland anders uitzien, is de auto bovendien een handig vervoersmiddel. Huur bijvoorbeeld een stoere jeep, altijd handig voor je duik- of snorkeluitrusting!

Wie luxe en rust zoekt, vindt zijn gading op het eiland Saint Barthélemy.

Wie luxe en rust zoekt, vindt zijn gading op het eiland Saint Barthélemy.

5. Saint Barthélemy
De laatste in dit lijstje is een iets bekendere speler. Beter gekend als St. Barts, is het eiland Saint Barthélémy een must voor wie van paradijselijke luxe houdt. Je vindt hier een walhalla van modeboetieks, heel wat wellness mogelijkheden en parelwitte stranden. Het Franse eiland in de Caraïben is 21 km² groot en heeft heel wat ruige kustlijnen die je perfect met een huurauto kunt ontdekken. Op een week tijd heb je zo alle hidden gems van St. Barts bereikt. Wist je dat er ook heel wat heuvels liggen, waarop je prachtige wandelingen kunt maken? Allez, en route!

Bron en foto’s: © Sound of C

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *