Deze bijzondere uitjes maken Kerst in Kroatië compleet

Het aftellen naar Kerst kan nu echt beginnen, zo ook in Kroatië! Net als bij ons houden ze er leuke en gezellige evenementen op na in het decor van onder andere de culturele hoofdstad Zagreb. Zo brandt de adventskrans rond de Manduševac fontein er al vrolijk!

Beste kerstmarkt
Een topper die je beslist eens moet doen als je rond de kerstperiode in Kroatië bent, is rondkuieren op de kerstmarkt van Zagreb. Afgelopen jaar werd deze kerstmarkt bovendien uitgeroepen tot ‘Best European Christmas Market’ door portaalsite European Best Destinations. De moeite, dus!

Lokaal lekkers
De kerstmarkt op het centrale plein Trg bana Jelačića voert je mee op een spectaculaire reis langs de fijne Kroatische kersttradities. In het midden van het plein vind je de grootste kerstboom van Kroatië, die met duizenden schitterende lichtjes en kristallen ballen voor de nodige sfeer zorgt. Als je een liefhebber van lekker eten bent, moet je de lokale kerstspecialiteiten zoals ‘krpice’ en ‘štrukle’ eens proberen, aan één van de vele kraampjes. Koop enkele kleurrijke souvenirs en volkskunst – als kerstgeschenk voor vrienden of familie of gewoon om uzelf te trakteren.

Advent in Zagreb betekent sfeervolle avonden met muziek

Advent in Zagreb betekent sfeervolle avonden met muziek

Verlichte natuur
Wie niet genoeg kan krijgen van de Advent in Zagreb, kan ook terecht op verschillende andere evenementen die in de loop van het kerstseizoen gepland zijn. De Advent in het Zrinjevac-park is één van de mooiste plekken in deze tijd van het jaar. De laan met 220 platanen glinstert dan van duizend kerstlichtjes en muziekliefhebbers kunnen van kerstliedjes genieten, gebracht door het oude muziekpaviljoen.

Beginners en gevorderden wagen zich op glad ijs!

Beginners en gevorderden wagen zich op glad ijs!

Schaatsen in het park
Een ander bijzonder evenement in Zagreb is het ijspark op het Koning Tomislav-plein. Voor beginners zijn er ervaren schaatsinstructeurs die je een perfecte pirouette zullen leren maken. Kinderen en volwassenen zijn meer dan welkom op dit evenement waar ze van goede muziek, culinaire lekkernijen en een waaier van culturele activiteiten kunnen genieten.

Elke centimeter in de tuin van de familie Salaj wordt verlicht!

Elke centimeter in de tuin van de familie Salaj wordt verlicht!

Op bezoek bij de locals
Talloze lichtjes, glinsterende sneeuw en versierde kerstbomen – dankzij de familie Salaj uit het pittoreske dorpje Grabovnica bij Čazma op ongeveer één uur rijden vanuit Zagreb wordt je vakantie een écht kerstwonder! Ieder jaar versiert deze gastvrije familie haar hele 60.000 m² grote tuin met maar liefst twee miljoen kleurrijke lichtjes, sleeën en decoraties. Zo scheppen ze een magische en bijzondere kerstsfeer voor al wie van de feestdagen houdt. Nog te bezichtigen tot 15 januari.

Kom helemaal tot rust tijdens een modderbehandeling in kuuroord Tuhelj

Kom helemaal tot rust tijdens een modderbehandeling in kuuroord Tuhelj

Ontspannen in de modder
Even nood aan een time-out van alle kerstdrukte? In Tuhelj, op maar 30 minuten rijden vanuit Zagreb, kom je helemaal tot jezelf. Dit kuuroord stond al bij de Romeinen bekend om zijn mineraalwaterbronnen met hoge zwavelconcentratie en een aangename temperatuur van 33°C. Na enkele dagen herbronnen in een van de thermale zwembaden of warmte tanken en behandelingen met Tuhelj-modder, bekend om zijn genezende eigenschappen, ben je helemaal klaar voor het nieuwe jaar!

Foto’s: © Toerisme Kroatië

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *