7 winterse activiteiten in Slovenië die je niet mag missen

Een wintervakantie in Slovenië biedt heel wat mogelijkheden. Je skivakantie kan je perfect combineren met een bezoek aan de gezellige hoofdstad Ljubljana. De verschillende skioorden nodigen klein en groot uit. Of wat dacht je van een bezoek aan het Eskimo dorp om er te overnachten in een echte iglo? En dat alles op een budgetvriendelijke manier.

1. Unieke ski-citytrip
Slovenië is een stuk kleiner dan België in oppervlakte dus alle afstanden zijn beperkt. Zo is het perfect mogelijk om een stadsbezoek te combineren met skiën. Zo’n ski-citytrip formule is leuk voor gezinnen of voor zij die geen zin hebben om elke dag te skiën. Vanuit Ljubljana zijn de verschillende wintersportoorden snel bereikbaar. Je logeert in een leuk hotelletje in de hoofdstad en na een uurtje rijden sta je al op de skipistes. De hoofdstad zelf heeft uiteraard ook veel te bieden: toffe bars en restaurantjes voor de après-ski.

In Rogla Ski Resort ligt het grootste snow-park van Zud-Europa

In Rogla Ski Resort ligt het grootste snow-park van Zuid-Europa.

2. Sledetochten ‘by night’
In plaats van de drukke pistes met tienduizenden skiërs vind je in Slovenië vooral gezellige skioorden, ideaal voor families. Je kan er uiteraard dagenlang skiën maar je kan er ook specialere activiteiten doen. In Kransjka Gora bijvoorbeeld geniet je ook ’s nachts van de sneeuw, tijdens fascinerende sledetochten of sneeuwschoenwandelingen. Kinderen vergeten zo’n avontuur nooit meer!

3. Het grootste snow-park van Zuid-Europa
De winter in de Sloveens bergen is sneeuwzeker, ook in het hooggelegen Rogla Ski Resort. Hier komen zowel families als topskiërs. Er zijn 18 pistes en je kunt van donderdag tot zondag avondskiën op de Jasa en Košuta piste. Rogla is ook bekend om de uitstekende skischool en het fantastische snow-park, het grootste van Zuid-Europa. Mooi meegenomen: de skipistes van Slovenië behoren tot de goedkoopste van Europa.

Vogel Ski Resort in het noordwesten van Slovenië is een van de mooiste skigebieden van het land.

Vogel Ski Resort in het noordwesten van Slovenië is een van de mooiste skigebieden van het land.

4. Ga voor het mooiste wintersportgebied
Vergeet het Vogel Ski Resort niet dat door kenners aanzien wordt als het mooiste van Slovenië. Het is een gezellig wintersportgebied met 22 km aan pistes, ideaal voor beginners. Ook gevorderde skiërs vinden in Vogel een reeks uitdagingen zoals het 1.300 meter hoogteverschil die ze in één rush kunnen overbruggen. Voeg daarbij de rust, de gezellige sfeer en de eettentjes langs de piste waar je voor weinig geld lekker kunt eten.

5. Overnachten in het Eskimo dorp
Wie na een dagje skiën wil nagenieten in een heel bijzondere én vooral romantische omgeving kan terecht in een Eskimo dorp. Slovenië heeft er 2: op het Pokljuka Plateau in het Triglav National Park en in Kranskja Gora. In de iglo is er plaats voor 2 tot 8 personen. Koude hoef je er niet te vrezen want na een gourmetdiner en wat verwarmende drankjes wacht je een sneeuwbed overdekt met schapenvachten en extra warme slaapzakken.

Slaap in een iglo of speel het originele spel Escape Igloo!

Slaap in een iglo of speel het originele spel Escape Igloo!

6. Ontsnap uit een iglo
Neem zeker ook deel aan het spannende spel Escape Igloo. Tijdens dit sprookjesachtige spel los je tegen de tijd verschillende raadsels en denkspelletjes op. Het spel is gebaseerd op het klassieke Escape Room, alleen is het decor wat meer winters. Transformeer jezelf in een echte held en red de wereld van een nieuwe ijstijd. Je speelt het spel met minimum 2 en maximum 5 deelnemers. Geraak je uit de iglo binnen 60 minuten?

7. Combineer ski en wellness
Slovenië is internationaal bekend om zijn kuuroorden, thermale baden en wellnesscentra. Stel dat je gaat skiën in het Rogla Resort dan is het hooguit een half uurtje rijden naar Zreče Thermal Spa waar je kan genieten van de warme thermale bronnen en alle modrene faciliteiten. Er zijn zelfs speciale programma’s die je lichaam conditioneel voorbereiden op het skiën en met een skipas van Rogla krijg je in het wellnesscentrum tot 30 procent korting!

Meer info: www.slovenia.info

Foto’s: © Toerisme Slovenië

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *