5 winterse evenementen in Nederland

Gezelligheid troef in Nederland! Rond de kerstperiode dompelen ook een aantal Nederlandse steden zich onder in het feestgedruis. Utrecht pakt uit met een hele reeks evenementen, Maastricht baadt zich in een magische sfeer, in Dordrecht kun je grootste kerstmarkt van het land bezoeken en hoofdstad Amsterdam houdt van lichtjes en ijsbeelden!

Magisch Maastricht
Magisch Maastricht

1. Winter Utrecht: de Utrechtse binnenstad verandert rond de kersttijd in een sprookje. Dit jaar worden in de stad voor de 5de keer op rij winterse evenementen georganiseerd. Zo vindt van 9 tot en met 11 december Knüss Winterfest plaats met kerstmarkten, glühwein en warme chocolademelk. Of van 17 tot en met 8 januari het Kerstival waarbij het Museum Catharijneconvent wordt omgetoverd tot een festivallocatie in het teken van kerst. Meer info: www.bezoek-utrecht.nl

2. Magisch Maastricht: de beleving van Magische Maastricht wordt knusser, authentieker en sympathieker. De hele decembermaand is de magische sfeer te voelen in de stad. De schaatsbaan wordt op het plein uitgebreid naar 900 m² en krijgt een transparant dak. De Magische Lichtroute baant zich dan weer een weg door de hele binnenstad. Meer info: www.vvvmaastricht.nl/magisch-maastricht.html

Het Amsterdam Light Festival
Het Amsterdam Light Festival

3. Kerstmarkt Dordrecht: van 16 tot en met 18 december kan je de grootste kerstmarkt, met bijna 300 kramen, van Nederland bezoeken in Dordrecht. Daarnaast is er ook entertainment in de vorm van muziekpodia, straattheater en Christmas sing-a-long. Meer info: www.kerstmarktdordrecht.nl

4. Amsterdam Light Festival: meer dan 35 kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad van Amsterdam. De werken zijn langs een vaarroute, de Water Colors, en langs een wandelroute, de Illuminade, geplaatst. Genieten van het spektakel kan van 1 december tot en met 22 januari 2017. Meer info: www.amsterdamlightfestival.com

5. IJsbeelden Festival Amsterdam: het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar uit met meer dan 100 ijs- en sneeuwbeelden gemaakt door de 42 beste ijskunstenaars van de wereld. Dat zorgt voor ruim 3.000 m² wintervier voor de hele familie. Dit jaar is het thema ‘Music Inspires’. Het festival gaat door van 10 december tot en met 5 februari 2017. Meer info: www.ijsbeelden.nl

Foto’s: © Toerisme Holland

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

weekendje Eindhoven

Weekendje Eindhoven: van Philipsstad tot designhoofdstad van Nederland

Eindhoven stond in een nog niet zo ver verleden synoniem voor Philips. Maar het kan verkeren. Toen Philips eind 20ste eeuw zijn Eindhovense vestigingen begon te sluiten vreesden velen het begin van het einde. Niks is minder waar. Anno 2023 is de immense Philips-site ontmanteld en verveld tot een fascinerend kluwen van creativiteit, bruisende hotspots en innovatieve bedrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *