Lokale marktjes erkend als toeristische attractie in Thailand

De overheid van Thailand wil de marktjes waar locals hun ver- en inkopen doen erkennen als toeristische attractie en vraagt ook aan de Toeristische Dienst van Thailand (TAT) om de zogenaamde ‘must-see markets’ te promoten bij bezoekers. Het land hoopt hiermee de omzet van de lokale economie te verhogen.

153 euro omzet per dag
Het Handelsministerie van Thailand heeft al 77 lokale marktjes laten betrekken in het plan, één voor elke provincie inclusief Bangkok. Sommige markten zouden zo’n 400.000 à 500.000 baht (10.000 à 12.000 euro) per dag moeten opbrengen. Families die zelf spullen verkopen verdienen dan weer per dag tussen de 5.000 en 6.000 baht (128 tot 153 euro).

Beleven als een local
De grote troef van de marktjes is dat alles er lokaal geproduceerd en verkocht wordt, aan democratische prijzen, van voedsel tot handgemaakte spulletjes. Bovendien draagt de mooie omgeving waarin sommige markten zich bevinden bij tot de unieke ervaring van de toerist. Onder meer de markt van Sarokrao in Buri Ram, die van Nawong in Nakhon Si Thammarat, Kad Khwuang Muang in Nan en de drijvende markt Lam Phaya in Nakhon Pathom behoren tot het lijstje.

Economische boost
Tegen 2018 wil de Thaise regering met 231 ‘must-see markets’ toeristen naar het land lokken. De Toeristische Dienst wordt aangespoord de nieuwe attractie zoveel mogelijk bekend te maken om zo de lokale economie een stevige hand te helpen.

Foto: © Christian Müller

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

Rondreis door Zuid-Afrika

Getest en goedgekeurd: 14-daagse rondreis door Zuid-Afrika

Uitgestrekte landschappen, idyllische stranden, wijnhuizen, The Big 4 en een warme cultuur, komen je meteen tegemoet wanneer je voet aan land zet in het prachtige Zuid-Afrika. Staat dit meest zuidelijke punt van het continent al een tijdje op je bucketlist? Reisreporter Lien ging je voor en belooft het je: Zuid-Afrika zal je je niet beklagen tijdens een 14-daagse rondreis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *