Musea Parijs en Lausanne zetten Magritte en Hergé in de kijker

Centre Pompidou in Parijs en het mudac in het Zwitserse Lausanne herdenken dit najaar kunstschilder Magritte en striptekenaar Hergé. Nog tot 23 januari loopt ‘René Magritte – La trahison des images’ in Parijs en tot 15 januari kan je in het mudac gaan kijken naar de vernissage ‘Le monde d’Hergé’.

René Magritte in Centre Pompidou
Nog tot 23 januari 2017 richt het vermaarde Centre Pompidou in Parijs zijn schrijnwerkers op de Belgische schilder Magritte in de vorm van een retrospectieve tentoonstelling onder de naam ‘René Magritte – La trahison des images’ (Het verraad van de beelden). Aan de hand van een honderdtal schilderijen, tekeningen en archiefmateriaal wil het museum naar eigen zeggen een ‘nieuwe lezing’ geven over één van de belangrijkste figuren van de moderne kunst. Er zijn zowel hyperbekende als minder gekende werken van de Belgische surrealist te zien.

De expositie exploreert de filosofie en de band met de realiteit van de kunstenaar via vijf vaste Magritte-motieven: vuur, schaduw, gordijnen, woorden en onvolledige lichamen. Na Parijs gaat de expo, in kleinere vorm, naar de Schirn Kunsthalle in Frankfurt.

Meer info: www.centrepompidou.fr

Het mudac in Lausanne, ZwitserlandHet mudac in Lausanne, Zwitserland

Het mudac in Lausanne, Zwitserland © mudac

Hergé in het mudac
Nog tot 15 januari 2017 loopt in het mudac, het museum van Design en Toegepaste Hedendaagse Kust, in het Zwitserse Lausanne de vernissage ‘Le monde d’Hergé’. Het gaat om een samenwerking met het Musée Hergé in Louvain-la-Neuve, dat voor de gelegenheid originele tekenplaten, foto’s, onuitgegeven werk, en archiefdocumenten uitleent. Ook stukken uit zijn minder bekende periodes als illustrator, cartoonist, posterontwerper en grafisch ontwerper zullen de revue passeren. Dit om te tonen hoe belangrijk zijn werk is geweest als pionier in de tekenbranche wereldwijd.

De expositie zal de eerste ooit zijn in Zwitserland die over Hergé gaat en is naar verluidt geschikt voor bezoekers van ‘7 tot 77 jaar’.

Meer info: mudac.ch/en

Coverfoto: © Jean-Louis via Flickr

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *