Dit is de ideale uitvalsbasis voor de Mont Saint-Michel

Op nauwelijks 4 km van de Mont Saint-Michel en rechtover de baai, ontdek je Auberge de la Baie, dat 20 kamers aanbiedt voor een zeer schappelijke prijs. Deze tip om de baai en de Mont Saint-Michel te bezoeken mogen we je zeker niet onthouden.

Knap staaltje van middeleeuwse bouwkunst als goede uitvalsbasis
De Auberge de la Baie is een eenvoudig maar gezellig gastenverblijf dat een aanrader is vanwege de mooie en interessante ligging. We tippen je graag dit adres als een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Mont Saint-Michel en de baai, die beide door UNESCO zijn opgenomen als Werelderfgoed. De herberg is een knap staaltje van middeleeuwse bouwkunst en biedt een mooi uitzicht op het eindeloze landschap van de baai. De keuken biedt traditionele en lokale gerechten zoals lamsvlees van dieren die op zilte weiden hebben gegraasd of een plateau met zeevruchten.

Eendenmossels en zeekraal
Vanuit een ULM of luchtballon wordt nog duidelijker hoe uitgestrekt de baai wel is. Op de vaste grond, of beter gezegd met de voeten in het zeeslib, kan je de baai doorkruisen, vergezeld van een gids. Blote voeten en short zijn aangeraden. Tijdens deze wandeling loop je in de voetstappen van de vroegere pelgrims. De baai herbergt een rijke flora en fauna en onderweg toont de gids je eendenmossels en zeekraal. Wil je daar meer over vernemen, dan moet je een bezoek brengen aan het ‘Huis van de Baai’, waar ook de menselijke activiteiten worden toegelicht. Voor de geschiedenis van de Mont en om de befaamde manuscripten te zien, moet je in het Scriptorial van Avranches zijn.

PRAKTISCHE INFORMATIE
De prijs voor een tweepersoonskamer bedraagt € 65 en het restaurant serveert al een menu aan € 18,50 | www.aubergedelabaie.fr

Officiële toeristische website Frankrijk: be-nl.franceguide.com
Toerisme Mont Saint-Michel: www.ot-montsaintmichel.com/
Toerisme Normandie: www.normandie-tourisme.fr | www.pro-normandie-tourisme.com

Foto: © Christian Krieglsteiner

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

2 reacties op “Dit is de ideale uitvalsbasis voor de Mont Saint-Michel”

  1. Dit voorjaar ook de abdij en omgeving bezocht. Betoverend mooi kan ik zeggen. In de avond was het er soms mistig wat het allemaal nog mystieker maakt.

    Tip: kom vroeg op de dag want het kan er erg druk zijn. Op http://www.mont-saint-michel.nl is van alles te lezen over dit indrukwekkende bouwwerk.

    En ja, je kunt heerlijk eten in de Auberge de la Baie 😉 terecht een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *