Grootste hotel ter wereld in de maak

Momenteel is het record nog voor het First World Hotel in Maleisië. Maar als het van Saoedi-Arabië afhangt, staat de titel van grootste hotel ter wereld te blinken tegen de gevel van Abraj Kudai. Dat moet, als alles tenminste financieel volgens plan verloopt, tegen 2017 klaar zijn.

Ministad in hotel
1,4 miljoen vierkante meter. 12 torens met plaats voor 10.000 kamers en 70 restaurants. Een kostenplaatje van 3,5 miljard dollar. Duizelingwekkende cijfers, net zoals het gebouw er zou moeten uitzien. Tien van de 12 torens zullen uitgerust zijn met het comfort van een 4-sterrenhotel. De overige 2 toren doen er nog een ster bij. Bovendien is het dak uitgerust met 4 landingsbanen voor helikopters, zijn een aantal verdiepingen alleen bestemd voor de adel en zal er een winkelcentrum en busstation aanwezig zijn.

Moeilijke ontwikkeling
Verwachte opening? 2017 als de financiële situatie in het land geen roet in het eten gooit tenminste. Lage olieprijzen hebben de Saudi-Arabische regering gedwongen om te besparen op het arsenaal aan lopende projecten en betalingen uit te stellen. Er liggen zelfs plannen op tafel om een ander bouwbedrijf aan te nemen of in zee te gaan met buitenlandse investeerders om de werken aan het hotel te laten doorgaan. Gehoopt wordt dat het land tegen ten vroegste 2018 zijn bezoekers mag verwelkomen in hotel Abraj Kudai. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

AbrajKudai AbrajKudai1

Bron: Travelpulse

Foto’s: © Abraj Kudai

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *