130 jaar oude wolkenkrabber wordt luxehotel

Het Financial District in Manhattan, New York heeft er een luxehotel bij. Na bijna twee jaar renoveren werd een van de oudste wolkenkrabbers omgetoverd tot een onberispelijk charmante verblijfplaats met de naam The Beekman Hotel.

 • Zicht op de verdiepingen
  Zicht op de verdiepingen
 • Het piramidevormige atrium
  Het piramidevormige atrium
 • Een van de badkamers
  Een van de badkamers
 • Het gelijkvloers
  Het gelijkvloers
 • De receptie
  De receptie
 • Een klassieke inrichting in de lobby
  Een klassieke inrichting in de lobby

Temple Court
De wolkenkrabber telt negen verdiepingen en werd als een van de eerste gebouwen neergepoot in Lower Manhatten in 1883. Het dak van de hemelhoge constructie bestaat uit een atrium in de vorm van een piramide. Volgens The New York Times bevonden er zich advocatenkantoren in het gebouw tijdens het Victoriaanse tijdperk en werd het ‘Temple Court’ genoemd.

Klassiek
Nu vind je in de wolkenkrabber gesofisticeerde slaapkamers, een bar, een restaurant en een hotellobby met een klassieke look and feel. Mooi meegenomen is ook de ligging van het nieuwe Beekman Hotel: het ligt genesteld tussen de East en Hudson rivier en wordt bovendien omringt door Manhattans meest bekende attracties zoals de Brooklyn Bridge, het World Trade Center, South Street Seaport en de City Hall.

Leave a Comment