Genieten van de zon in onontdekt Calella

De Costa’s in Spanje zijn erg geliefde vakantiebestemmingen, voor zowel jong en oud. Maar waarom niet eens kiezen voor een reis naar een iets minder bekend strandoord? In de aanbieding: Costa del Maresme, dat net onder de Costa Brava ligt. Wij gingen een kijkje nemen in Calella, een van de vele gezellige badplaatsen.

Klein maar fijn
De Costa del Maresme is een kuststrook die van Blanes tot Barcelona loopt. De strook telt 6 bekende vakantiebestemmingen, waaronder Calella. Deze stad ligt 58 km boven Barcelona en tussen Sant Pol de Mar en Pineda de Mar. De badplaats heeft de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen en terecht! Het stadje is misschien minder groot dan de nabijgelegen badplaatsen Santa Susana of Malgrat de Mar, maar dat maakt het net gezelliger.

Calella: de vuurtoren op de rotsen. © Dmitry Potekhin

Calella: de vuurtoren op de rotsen. © Dmitry Potekhin

Vuurtoren op de rotsen
De grootste troef van Calella is natuurlijk het prachtige, goudkleurige strand. Dankzij de brede strook en een overweldigend uitzicht op zee, waan je je als God in Frankrijk, of in dit geval Spanje. Je kunt er kuieren over de laan met palmbomen gelegen aan het 2 km lange zandstrand. Of je wandelt naar het rotsachtige gedeelte van de kustlijn, waar een vuurtoren staat die nog dateert uit 1859.

Toeristisch toppertje
De stad zelf bestaat uit twee delen, een nieuw en een oud. Het oude gedeelte herken je aan de smalle straatjes en gebouwen uit lang vervlogen tijden. Hier bevinden zich vooral de winkels en gezellige cafeetjes. In het nieuwe gedeelte liggen dan weer de moderne appartementen en hotels. De twee worden met elkaar verbonden door het Centre Comercial: een hele lange, autovrije winkelstraat waar je naar hartelust kunt shoppen.

Calella: de kustlijn. © Urban_outdoor

Calella: de kustlijn. © Urban_outdoor

Marktdagen
Gezellige, kleine pleintjes durven af en toe de winkelstraat te onderbreken. Ze vormen de ideale plek om even uit te rusten in de schaduw van een boom of aan een fontein. Bovendien is er in Calella, in tegenstelling tot de andere badplaatsen, twee keer per week een markt, op woensdag en zaterdag. Op woensdag vind je de markt aan het einde van de winkelstraat en op zaterdag aan de grote autoweg die door Calella loopt.

Wandelen in het park
Achter het ziekenhuis, in het noorden van Calella, ligt een zeer groot park met veel speeltuinen. In Parc Dalmau moet je zeker naar boven wandelen. Daar geniet je van een mooi uitzicht over de daken van de stad. Perfect om de drukke straten even achter je te laten en te relaxen in het groen. Ideaal voor natuurliefhebbers of gezinnen met kleine kinderen.

Calella: na een stranddag kun je helemaal uit de bol gaan in het centrum. © Toerisme Calella

Calella: na een stranddag kun je helemaal uit de bol gaan in het centrum. © Toerisme Calella

Dansen tot de zonsopgang
Wie liever niet tot rust komt en tot in de vroege uurtjes wil dansen, komt in Calella ook aan zijn trekken. De afgelopen jaren hebben steeds meer jongeren hun weg naar de plek gevonden, want de badplaats telt ook een groot aantal feestcafés en bars, voornamelijk te vinden in het moderne gedeelte van de stad. Daar kun je je helemaal uitleven tot ’s morgens vroeg.

Barcelona binnen handbereik
Aangezien Calella slechts een 60-tal km van Barcelona ligt, is een daguitstap naar de wereldstad een aanrader. In Calella zelf ligt een station waar je de trein naar Barcelona kunt nemen. De reis duurt amper 1 uur en 5 minuten. Bovendien zijn de prijzen voor de trein in Spanje veel goedkoper dan in België, waardoor je slechts iets meer dan € 7 per persoon voor een retourticket betaalt.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Calella
| www.calellabarcelona.com
Oficina de Turismo de Calella | Calle de San Jaime 231| 08370 Calella
Bereikbaarheid
Renfe
| www.renfe.com
Eten en drinken
Luna Gaucha | Plaza Constitucio 8 | 08370 Calella
Can Miquel | Riera Capaspre 4 | 08370 Calella
Eetcafé Hans & Grietje | Jovara 48 | 08370 Calella
Internet: www.facebook.com/Hans-Grietje-Calella-136483726766/
Overnachten
Oasis Park Hotel Calella
| Carrer del Montnegre 54 | 08370 Calella
Internet: www.hotelserhsoasispark.com

Coverfoto: © Alexey Khazov

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

2 reacties op “Genieten van de zon in onontdekt Calella”

  1. Een artikel geschreven door iemand die duidelijk niet goed rondkeek!? Calella is leuk, er is best wel wat te doen, maar vooral geschikt voor de ouderen. Er zijn redelijk wat winkeltjes, maar niet overdreven. De zaterdagmarkt is voor de lokale bevolking, de woensdagmarkt is iets meer op toerisme gericht. Wel veel hotels en veel strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *