Shakespeare herrijst in Londen

400 jaar geleden overleed William Shakespeare. Om Engelands grootste schrijver ooit te vieren en te herinneren zijn er dit jaar in het hele land verschillende evenementen. Trouwe Shakespeare fans opgelet: hier moet je zijn om de poëet te eren in Londen!

Verken het centrum van Shakespeare ́s werk
William Shakespeare leefde in Londen en gebruikte de hoofdstad regelmatig als achtergrond voor zijn meest gekende werken zoals ‘Henry IV’ en ‘King Lear’. Bezoek Westminster Abbey, de gotische kerk omringd door de mooie tuinen die Shakespeare gebruikte als inspiratie voor zijn toneelstukken. Het standbeeld van Shakespeare dat aan de kerk staat toont duidelijk zijn connectie met het gebouw. Neem ook zeker eens een kijkje bij de Tower of London: een van de belangrijkste attracties in de stad en eveneens een inspiratiebron voor de schrijver.

Shakespeare in Londen: Westminster Abbey. © Navalarp Teratanatorn

Shakespeare in Londen: Westminster Abbey. © Navalarp Teratanatorn

Beleef de ultieme theaterervaring in  ́The Globe`
Wie Shakespeare apprecieert, pikt best eens een theatervoorstelling mee in The Globe, een replica van Shakespeare ́s originele theater. Hier gaan regelmatig verschillende producties van de schrijver in openlucht door wat zorgt voor een unieke beleving van zijn werk. Shakespeare schreef zijn stukken namelijk voor het grote publiek dat vaak niet kon lezen en schrijven. In The Globe kan je teruggaan naar die tijd en ervaren hoe het publiek vroeger live kon genieten van de prachtige werken. Wil je meer weten over de historiek van The Globe zelf? Dan is de rondleiding of de expositie een goed idee. Theatervoorstellingen zijn in het Engels, de tour en expositie zijn ook te volgen via informatiesheets in het Frans.

Stap letterlijk in de voetsporen van Shakespeare
Naar aanleiding van de festiviteiten rond Shakespeares dood kun je in Londen ook een stadswandeling of ‘city walk’ doen. De tour duurt ongeveer 90 minuten en brengt je naar de minder bekende monumenten en locaties in hartje Londen.

Shakespeare in Londen: The Globe. © Alexey Fedotov

Shakespeare in Londen: The Globe. © Alexey Fedotov

Exclusieve tentoonstelling in Windsor Castle
Een daguitstap naar Windsor is perfect te combineren met je weekendje Londen. Binnen veertig minuten ben je met de auto of de trein in Windsor, gelegen aan de rivier de Theems en onder andere het decor voor Shakespeare ́s komedie, ‘The Merry Wives of Windsor’. Bezoek er zeker de tentoonstelling in de Royal Library in Windsor Castle waar je werken van Shakespeare kan terugvinden die het Britse koningshuis verzameld heeft. De voorstelling loopt nog tot februari 2017.

Coverfoto: © Antony Zacharias

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *