4

Nieuwe Disney Resort in Shanghai geopend

In China is het Shanghai Disney Resort feestelijk geopend. Dit is het eerste Disney park op het Chinese vasteland, het derde Aziatische resort naast dat van Tokio en Hong Kong en het zesde wereldwijd.

5
4
7
8
9
10
11
12
13
14
15
5 4 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Attracties met Chinese invloeden
Het Shanghai Disney Resort bestaat uit zes themalanden: Mickey Avenue, Gardens of Imagination, Tommorowland, Fantasyland, Adventure Isle en Treasure Cove. Van deze themagebieden zijn er 4 uniek. Alhoewel het onmiskenbaar een Disney park is, onderscheidt het zich van de andere parken door een mix van Chinese elementen waardoor het op maat is gemaakt voor de Chinese bezoekers.

Uniek kasteel
Het kasteel van Shanghai Disneyland, Enchanted Storybook Castle, ligt aan het eind van de Gardens of Imagination. Het is het grootste Disney kasteel ter wereld en gaat, in tegenstelling tot de andere Disney kastelen, over meerdere prinsessen. Hier is ook de attractie ‘Once Upon a Time’ Adventure te vinden, eveneens een unicum voor Shanghai Disneyland.

2 x overnachten
Naast het park heeft Shanghai Disney Resort ook nog twee hotels: Shanghai Disneyland Hotel met 420 kamers en Toy Story Hotel met 800 kamers. In Disneytown, tot slot, is ook het theater te vinden waarin de eerste versie van de musical ‘The Lion King’ in het Mandarijn wordt opgevoerd.

Foto’s: © Shanghai Disney Resort

 

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Een reactie op “Nieuwe Disney Resort in Shanghai geopend”

  1. Naast alle mooie foto’s van Disneyland Shanghai, komen nu de berichten van Europese bezoekers die vaak dezelfde onderstroom hebben: hoe mooi het park ook was bij de opening, de ‘gewone’ Chinezen hebben het al hard afgebroken doordat ze totaal geen respect hebben voor anderen en alles aanslaan voor persoonlijk gebruik: kinderen die plassen op grasperken, afval dat overal gedumpt wordt, overvolle wachtrijen omdat men geen afstand laat tussen mensen, drummen, duwen en voorsteken, picknicken in restaurants, etc. Met andere woorden: wat een droombestemming had moeten worden, is een ramp geworden. Een belangrijke waarschuwing voor mensen die overwegen hier naartoe te reizen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *