Nieuw: cruisen van Sint-Petersburg naar Moskou

Hoofdstad Moskou en Sint-Petersburg zijn de paradepaardjes in Rusland. Wie een cruise maakt op de Baltische Zee hoopt toch zeker een van de twee wereldsteden te kunnen bezichtigen. Costa Cruises maakt het nu als eerste mogelijk om beide steden aan te doen in één trip op het water.

Geleide excursie
Wanneer de Costa Luminosa tijdens haar wekelijkse Jewels of the Baltic-cruise twee dagen in Sint-Petersburg aanmeert kunnen de gasten kiezen uit een gamma aan excursies, zoals een geleid bezoek aan het Hermitage museum of naar Peterhof, het zomerpaleis van Peter De Grote.

In 4 uur in Moskou
Dankzij de nieuwe ‘Sapsan’ hogesnelheidstrein is er nu ook de mogelijkheid om in slechts vier uur van Sint-Petersburg naar Moskou te sporen. Costa Cruises zag het potentieel en is de eerste rederij die Moskou als daguitstap aanbiedt.

Geen papierwinkel
Met het groepsvisum heb je als passagier niks van administratieve rompslomp.  De uitstap kan trouwens aan boord worden geboekt tot de dag voor aankomst. Enkel een geldig paspoort volstaat. Je moet je evenmin zorgen maken over transfers of gidsen want alles wordt piekfijn geregeld door Costa Cruises. Terwijl de trein aan maar liefst 250km/u naar Moskou vlamt kan je in alle stijl genieten van een stevig ontbijt dat aangeboden wordt.

Moskou: zicht van de Patriarshy brug op het Kremlin en de rivier Moskva

Moskou: zicht van de Patriarshy brug op het Kremlin en de rivier Moskva

Wat krijg je allemaal te zien in Moskou? Alle klassiekers:
1. Het Kremlin, de citadel in de stad, en meteen ook het historische hart van Moskou.
2. Het Arsenaal Museum in het Kremlin.
3. De iconische Basiliuskathedraal met zijn kleurrijke torens, gebouwd door Ivan de Verschrikkelijke.
4. Het Rode Plein.

Combinatiebezoek
Wie het onderste uit de kan wil halen, kan de dag in Moskou combineren met een bezoek aan Sint-Petersburg, de dag nadien. Costa Cruises heeft daarvoor de Super Russia-excursie uitgedokterd, waarbij naast Moskou ook de beroemdste plekken van Sint-Petersburg worden bezocht. Het grote voordeel is uiteraard dat je de twee grootste steden in Rusland kan bezoeken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een visum. Dat wordt allemaal geregeld door Costa Cruises.

Cruisen langs Scandivanië
Naast Rusland bezoekt de Costa Luminosa ook Finland (Helsinki) en Estland (Tallinn).  Deze Oostzeecruise van zeven dagen begint en eindigt telkens op een zaterdag in Stockholm. Het schip komt reeds op vrijdagmorgen aan in de Zweedse hoofdstad, zodat ook die stad volledig kan verkend worden. De laatste cruise van het seizoen vertrekt op 13 augustus.

Meer info: www.costacroisieres.be

Foto: © Varvara | Konstantin Tronin

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *