De 7 meest bizarre vluchtvertragingen

Vliegtuigen vliegen helaas niet altijd op schema. Die vertragingen gaan in de meeste gevallen gepaard met technische mankementen, stakingen of slechte weersomstandigheden. Maar soms wordt een toestel wel om een heel speciale reden aan de grond gehouden.

1. Arabische notities
Een vlucht van EasyJet kampte in februari 2014 met ruim twee uur vertraging. Een groep Britse scholieren meende namelijk een medepassagier ‘Arabisch’ te hebben zien schrijven. Terwijl het toestel klaar was voor vertrek rende een van de scholieren in paniek in het rond en begon wild om zich heen te slaan. Gevolg? De vlucht werd uitgesteld, maar uiteindelijk zonder gegronde reden. De medepassagier was namelijk een Iraanse student die gewoon wat Engelse taaloefeningen in zijn moedertaal aan het noteren was.

2. Slang aan boord
Niet alleen mensen veroorzaken vertragingen, dieren kunnen er ook wat van. In 2013 had een twee meter lange python zich vastgeklampt aan de vleugel van een vliegtuig dat van Australië naar Papoea Nieuw-Guinea vloog. Op elf kilometer hoogte konden passagiers de slang zien vechten tegen de ijzige kou en wind. Het dier heeft de vlucht niet overleefd en werd na de landing van de vleugel gehaald wat de vertraging veroorzaakte. Hoe de slang op de vleugel terecht kwam, is onbekend.

3. Bijenzwerm vliegt mee
Dat de natuur zich niet laat regisseren, bewijst dit vooral. Een vlucht van Delta Airlines liep in 2012 een vertraging op omdat een zwerm bijen zich had genesteld op één van de vleugels van het toestel. Om ze te laten weghalen moest er een imker bij gehaald worden omdat bijen beschermde dieren zijn die niet zomaar gedood mogen worden. Een fikse vertraging en een vakkundig verwijderde bijenzwerm later, was het vliegtuig klaar voor vertrek.

4. Opschudding
Tijdens een vlucht van Newark naar Denver in Chicago werden twee passagiers uit het vliegtuig gezet. De twee kregen het met elkaar aan de stok omdat een van hen een ‘knee defender’ gebruikte. Dat zijn twee plastieken steuntjes die je op de beugels van het uitklaptafeltje kan klemmen. Hierdoor kon de vrouw voor hem haar stoel niet naar achter duwen. De man moest het bekopen met een nat pak want de woedende vrouw gooide haar glaasje water over hem heen. Omdat de situatie uit de hand dreigde te lopen, besloot het cabinepersoneel de twee in Chicago uit het vliegtuig te gooien.

5. Ontploft toilet
De passagiers op een vlucht van Los Angeles naar Nieuw-Zeeland kregen met een weinig frisse ervaring te maken. Vijf minuten na het opstijgen van het Virgin Atlantic-toestel explodeerde als het ware het vliegtuigtoilet en stroomde de inhoud door het gangpad. De geur was niet te harden. Geen aangename vlucht als je weet dat de bemanning pas na drie uur besloot om rechtsomkeer te maken en de passagiers uit hun lijden te verlossen.

6. Trillend speeltje
De twintigjarige Amanda zal haar vlucht van Zweden naar Kroatië afgelopen zomer waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. Toen ze het vliegtuig wilde in stappen werd ze tegengehouden omdat het grondpersoneel bij het inladen van de bagage iets trillend ontdekte in haar tas. Met het schaamrood op de wangen moest Amanda in het bijzijn van de andere passagiers een seksspeeltje uit haar tas halen en de batterijen eruit halen. De vlucht had uiteindelijk maar drie minuten vertraging.

7. Niet bizar, wel bewust
Een vluchtvertraging brengt vaak heel wat ergernissen bij de passagiers teweeg. Niet bij Alaska Airlines: zij kregen alleen maar lof nadat ze hun vlucht van Anchorage naar Honolulu met 25 minuten bewust vertraagden. Reden? Dankzij een klein half uurtje later te vertrekken waren al de 181 passagiers getuige van een complete zonsverduistering. Astronoom en fervent eclipsjager Joe Rao ontdekte dat er een kans bestond om de eclips live mee te maken als de vlucht werd aangepast. En zo geschiedde. Bijna 2 minuten lang kon het publiek met open mond het bijzondere fenomeen vanuit zijn vliegtuigraampje waarnemen.

Bron: vertraagd.nl, travel360benelux.com

Foto: Getty Images

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *