Belg ging dit jaar vaker skiën in Frankrijk en Italië

Interhome AG, gespecialiseerd in de verhuur van vakantieappartementen, -chalets en -woningen, bracht het Belgische boekgedrag van het winterseizoen in kaart. Ten opzichte van vorig jaar bleef het aantal boekingen stabiel maar tussen de Alpenlanden onderling verschuift het een en ander.

Zwitserland verliest
Grootste daler in het wintersportverhaal afgelopen seizoen was Zwitserland. Dat komt vooral door de beslissing van de Zwitserse Centrale Bank om de sterke Zwitserse Frank niet langer te koppelen aan de zwakkere Euro. Gevolg: hier op vakantie gaan is gemiddeld 15 procent duurder geworden.

Frankrijk en Italië populair

Vooral Frankrijk profiteert daar optimaal van en gaat er 34 procent op vooruit. Ook Italië presteert zeer sterk met een stijging van 20 procent. Oostenrijk doet het veel slechter en wint slechts 2 procent. Dat komt omdat de skibeleving daar totaal anders is dan in Zwitserland. Bovendien zakken liefhebbers van de Zwitserse Alpen maar zelden af naar Oostenrijk.

Zomerboekingen stijgen
Wat de zomer betreft doen zowat alle bestemmingen het nu al beter dan vorig jaar, met de traditionele autobestemmingen Spanje, Frankrijk en Italië op kop. Zwitserland houdt stand. Nieuw in de top 5 is Kroatië dat hiermee Oostenrijk de lijst uit smijt. Aantrekkelijke prijzen en veel nieuwe, moderne woningen zijn de voornaamste redenen.

EK-gekte
Frankrijk zit stevig in de lift met een stijging van 9 procent. Dat is dan weer vooral te danken aan het EK voetbal dat de verkoop een boost geeft. In de speelsteden van de Belgen (Lyon, Bordeaux en Nice) is het aanbod ondertussen zeer schaars geworden. Tot slot merkt Interhome ook een opvallende stijging in België en Nederland (7 procent), vooral door de uitbreiding van het aanbod met enkele frisse en moderne vakantieparken.

Het meest recente aanbod aan vakantiewoningen van Interhome kan je raadplegen via www.interhome.be

Bron: Sound of C

Foto: © Ilja Masik

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *