Belg ging dit jaar vaker skiën in Frankrijk en Italië

Interhome AG, gespecialiseerd in de verhuur van vakantieappartementen, -chalets en -woningen, bracht het Belgische boekgedrag van het winterseizoen in kaart. Ten opzichte van vorig jaar bleef het aantal boekingen stabiel maar tussen de Alpenlanden onderling verschuift het een en ander.

Zwitserland verliest
Grootste daler in het wintersportverhaal afgelopen seizoen was Zwitserland. Dat komt vooral door de beslissing van de Zwitserse Centrale Bank om de sterke Zwitserse Frank niet langer te koppelen aan de zwakkere Euro. Gevolg: hier op vakantie gaan is gemiddeld 15 procent duurder geworden.

Frankrijk en Italië populair

Vooral Frankrijk profiteert daar optimaal van en gaat er 34 procent op vooruit. Ook Italië presteert zeer sterk met een stijging van 20 procent. Oostenrijk doet het veel slechter en wint slechts 2 procent. Dat komt omdat de skibeleving daar totaal anders is dan in Zwitserland. Bovendien zakken liefhebbers van de Zwitserse Alpen maar zelden af naar Oostenrijk.

Zomerboekingen stijgen
Wat de zomer betreft doen zowat alle bestemmingen het nu al beter dan vorig jaar, met de traditionele autobestemmingen Spanje, Frankrijk en Italië op kop. Zwitserland houdt stand. Nieuw in de top 5 is Kroatië dat hiermee Oostenrijk de lijst uit smijt. Aantrekkelijke prijzen en veel nieuwe, moderne woningen zijn de voornaamste redenen.

EK-gekte
Frankrijk zit stevig in de lift met een stijging van 9 procent. Dat is dan weer vooral te danken aan het EK voetbal dat de verkoop een boost geeft. In de speelsteden van de Belgen (Lyon, Bordeaux en Nice) is het aanbod ondertussen zeer schaars geworden. Tot slot merkt Interhome ook een opvallende stijging in België en Nederland (7 procent), vooral door de uitbreiding van het aanbod met enkele frisse en moderne vakantieparken.

Het meest recente aanbod aan vakantiewoningen van Interhome kan je raadplegen via www.interhome.be

Bron: Sound of C

Foto: © Ilja Masik

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

cruise_rivages-du-monde_saint-malo-01

DOEN: cruise langs Atlantische havensteden met Rivages du Monde

Tijdens zijn maidentrip voer de World Explorer van cruiserederij Rivages du Monde langs Atlantische havensteden van Portugal, Spanje en Frankrijk. Aan boord geniet reisreporter Bruno van heerlijke culinaire hoogstandjes van sterrenchefs. Eenmaal van boord bezoekt hij bekende en onbekende kuststeden. Met uitstappen van maximaal 4 uur weet hij de beste bezienswaardigheden in elke stad te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *