De 24 mooiste tempels in Azië

Bij ons vind je ontelbare kerken, in Azië geldt dat met tempels. In goud, met gedetailleerde versieringen, grote Boeddhabeelden of verwijzingen naar de verschillende hindoeïstische goden, maar telkens adembenemend.

Angkor Wat, Cambodia: het grootste tempelcomplex ter wereld. Aanvankelijk gesticht als een hindoetempel maar in de 12de eeuw werd het omgevormd tot boeddhistische tempel. Angkor Wat is zowel de verzamelnaam van het hele gebied bij Siem Reap, maar ook de naam van de belangrijkste tempel. Toeristen komen er van overal naartoe om meer te weten over de geschiedenis en architectuur. © Ruzdi Ekenheim

Angkor Wat, Cambodia: het grootste tempelcomplex ter wereld. Aanvankelijk gesticht als een hindoetempel maar in de 12de eeuw werd het omgevormd tot boeddhistische tempel. Angkor Wat is zowel de verzamelnaam van het hele gebied bij Siem Reap, maar ook de naam van de belangrijkste tempel. Toeristen komen er van overal naartoe om meer te weten over de geschiedenis en architectuur. © Ruzdi Ekenheim

De Lotus Tempel, India: het heeft zijn naam niet gestolen. Deze tempel die in de hoofdstad New Delhi ligt, heeft de vorm van een grote lotus. Deze indrukwekkende parel is een drukbezochte attractie binnen de stad en heeft al heel wat architectonische prijzen gewonnen. Binnenin kunnen zo’n 1.300 mensen plaatsnemen. © Sandeep Jana

De Lotus Tempel, India: het heeft zijn naam niet gestolen. Deze tempel die in de hoofdstad New Delhi ligt, heeft de vorm van een grote lotus. Deze indrukwekkende parel is een drukbezochte attractie binnen de stad en heeft al heel wat architectonische prijzen gewonnen. Binnenin kunnen zo’n 1.300 mensen plaatsnemen. © Sandeep Jana

Het Taktsang klooster, Bhutan: in de bergstaat Bhutan ligt dit Tibetaans boeddhistisch klooster dat bestaat uit zeven tempels. Het is tegen de rotsen opgebouwd en hangt als het ware 700 meter boven de Parovallei. © Caroline Pang

Het Taktsang klooster, Bhutan: in de bergstaat Bhutan ligt dit Tibetaans boeddhistisch klooster dat bestaat uit zeven tempels. Het is tegen de rotsen opgebouwd en hangt als het ware 700 meter boven de Parovallei. © Caroline Pang

De Prambanan Tempel, Indonesië: gebouwd rond 850 na Christus in de typische hindoeïstische stijl, lang en puntig. De hoogste toren meet 47 meter. Het gebouw behoort tot UNESCO werelderfgoed en wordt omgeven door individuele tempels. In 1918 werd de tempel herbouwd, maar een aardbeving in 2006 beschadigde het bouwwerk opnieuw. © Puripat Lertpunyaroj

De Prambanan Tempel, Indonesië: gebouwd rond 850 na Christus in de typische hindoeïstische stijl, lang en puntig. De hoogste toren meet 47 meter. Het gebouw behoort tot UNESCO werelderfgoed en wordt omgeven door individuele tempels. In 1918 werd de tempel herbouwd, maar een aardbeving in 2006 beschadigde het bouwwerk opnieuw. © Puripat Lertpunyaroj

De Padmanabhaswamytempel, India: volgens het Guinness World Records boek de weelderigste hindoetempel ter wereld vanwege de vele kostbare stenen en het goud. De tempel werd gebouwd in de 16de eeuw door de toen regerende koningen voor de god Vishnu. © CamelKW

De Padmanabhaswamytempel, India: volgens het Guinness World Records boek de weelderigste hindoetempel ter wereld vanwege de vele kostbare stenen en het goud. De tempel werd gebouwd in de 16de eeuw door de toen regerende koningen voor de god Vishnu. © CamelKW

De Tempel van het Gouden Paviljoen in Kioto, Japan: ook wel de Kinkaku-ji tempel genoemd. Het huidige gebouw is een replica uit de 12de eeuw, dat in 1950 in brand gestoken werd door een monnik. Het paviljoen werd herbouwd en behalve de bovenste verdieping werden ook de muren en pilaren op de 1ste etage voorzien van bladgoud. De tempel is een van de beroemdste en daarmee meest bezochte toeristische attractie van Japan en Kioto. © Marco Patelli

De Tempel van het Gouden Paviljoen in Kioto, Japan: ook wel de Kinkaku-ji tempel genoemd. Het huidige gebouw is een replica uit de 12de eeuw, dat in 1950 in brand gestoken werd door een monnik. Het paviljoen werd herbouwd en behalve de bovenste verdieping werden ook de muren en pilaren op de 1ste etage voorzien van bladgoud. De tempel is een van de beroemdste en daarmee meest bezochte toeristische attractie van Japan en Kioto. © Marco Patelli

Pagan in Myanmar: niet één, maar duizenden tempels telt Pagan, ook wel Bagan genoemd, op een oppervlakte van zo’n 40 m². De vroegere hoofdstad is gesticht in het jaar 849, maar tegenwoordig wonen er nog zo’n 20.000 mensen. Bagan heeft de grootste verzameling boeddhistische tempels, ruïnes en stoepas ter wereld. Het toerisme staat er nu op de eerste plaats. Je kunt er zelfs met een luchtballon overheen vliegen. © Methee Laowathanatawon

Pagan in Myanmar: niet één, maar duizenden tempels telt Pagan, ook wel Bagan genoemd, op een oppervlakte van zo’n 40 m². De vroegere hoofdstad is gesticht in het jaar 849, maar tegenwoordig wonen er nog zo’n 20.000 mensen. Bagan heeft de grootste verzameling boeddhistische tempels, ruïnes en stoepas ter wereld. Het toerisme staat er nu op de eerste plaats. Je kunt er zelfs met een luchtballon overheen vliegen. © Methee Laowathanatawon

De Shwedagonpagode in Yangon, Myanmar: 50.000 kilo bladgoud, 5.448 diamanten en 2.317 robijnen waren nodig om deze pagode mee te bedekken. Voor boeddhisten is dit een van de belangrijkste bedevaartsoorden ter wereld. In de pagode zouden acht haren van de laatste Boeddha en diverse relikwieën van de drie voorgaande Boeddha’s worden bewaard. © Prasit Utalert

De Shwedagonpagode in Yangon, Myanmar: 50.000 kilo bladgoud, 5.448 diamanten en 2.317 robijnen waren nodig om deze pagode mee te bedekken. Voor boeddhisten is dit een van de belangrijkste bedevaartsoorden ter wereld. In de pagode zouden acht haren van de laatste Boeddha en diverse relikwieën van de drie voorgaande Boeddha’s worden bewaard. © Prasit Utalert

De Pura Ulun Danu Bratan, Bali, Indonesië: dit is een hindoeïstische tempel die niet toevallig omgeven wordt door water. In 1663 werd het gebouwd voor de watergodin Dewi Danu met de hoop op betere irrigatie. De tempel heeft elf verdiepingen. © Juhana Tuomi

De Pura Ulun Danu Bratan, Bali, Indonesië: dit is een hindoeïstische tempel die niet toevallig omgeven wordt door water. In 1663 werd het gebouwd voor de watergodin Dewi Danu met de hoop op betere irrigatie. De tempel heeft elf verdiepingen. © Juhana Tuomi

De Kek Lok Si Tempel op het eiland Penang, Maleisië: maakt deel uit van een tempelcomplex dat 4 hectare land inpalmt. De Kek Lok Si Tempel is een zeven verdiepingen tellende pagode met 10.000 Boeddhabeelden uit albast en brons. Het zou de grootste boeddhistische tempel in Maleisië zijn. © Mike Fuchslocher

De Kek Lok Si Tempel op het eiland Penang, Maleisië: maakt deel uit van een tempelcomplex dat 4 hectare land inpalmt. De Kek Lok Si Tempel is een zeven verdiepingen tellende pagode met 10.000 Boeddhabeelden uit albast en brons. Het zou de grootste boeddhistische tempel in Maleisië zijn. © Mike Fuchslocher

De Yonghetempel, China: heeft als bijnaam de Lama Tempel en wordt zowel gebruikt als tempel en als Tibetaans boeddhistische school. Vooraleer het die functie kreeg speelde de tempel, gebouwd in 1694 onder de Qing Dynastie andere belangrijke rollen. Aanvankelijk woonden er eunuchen om de keizer te dienen, toen werd het het hof van Yin Zhen, de zoon van keizer Kangxi en pas later ging het open voor publiek als een tempel. © SK HO

De Yonghetempel, China: heeft als bijnaam de Lama Tempel en wordt zowel gebruikt als tempel en als Tibetaans boeddhistische school. Vooraleer het die functie kreeg speelde de tempel, gebouwd in 1694 onder de Qing Dynastie andere belangrijke rollen. Aanvankelijk woonden er eunuchen om de keizer te dienen, toen werd het het hof van Yin Zhen, de zoon van keizer Kangxi en pas later ging het open voor publiek als een tempel. © SK HO

De Gouden Tempel in Punjab, India: in het oude centrum van Amritsar ligt de Hamandir Sahib tempel. Hij wordt omringd door het Sarovarmeer en is de plaats waar sikhs hun goden offeren. Iedereen die wil mag gratis een kijkje nemen, ongeacht godsdienst, huidskleur, ras of geslacht. En dat gebeurt: meer dan 100.000 mensen per dag brengen er een bezoek. © Nipun Chawla

De Gouden Tempel in Punjab, India: in het oude centrum van Amritsar ligt de Hamandir Sahib tempel. Hij wordt omringd door het Sarovarmeer en is de plaats waar sikhs hun goden offeren. Iedereen die wil mag gratis een kijkje nemen, ongeacht godsdienst, huidskleur, ras of geslacht. En dat gebeurt: meer dan 100.000 mensen per dag brengen er een bezoek. © Nipun Chawla

De Wat Phra Kaew in Thailand: de belangrijkste boeddhistische tempel van het land. We noemen hem ook de ‘Tempel van de Smaragdgroene Boeddha’. Je vindt hem in het historische centrum van Bangkok op het terrein van het Koninklijk Paleis. Wat de tempel onderscheid van anderen, is dat hier geen monniken wonen. De Wat Phra Kaew heeft enkele zeer opvallend gedecoreerde gebouwen en standbeelden. © Kumpol Shuansakul

De Wat Phra Kaew in Thailand: de belangrijkste boeddhistische tempel van het land. We noemen hem ook de ‘Tempel van de Smaragdgroene Boeddha’. Je vindt hem in het historische centrum van Bangkok op het terrein van het Koninklijk Paleis. Wat de tempel onderscheid van anderen, is dat hier geen monniken wonen. De Wat Phra Kaew heeft enkele zeer opvallend gedecoreerde gebouwen en standbeelden. © Kumpol Shuansakul

Wat Rong Khun, Chiang Rai, Thailand: ook wel gekend als de Witte Tempel en een van de populairste heilige gebouwen ter wereld. De witte kleur geeft de reinheid van Boeddha weer. Pas in 1997 startte de bouw van Wat Rong khun en de werkzaamheden zijn nog in volle gang. Vermoedelijk zal het rond 2070 helemaal klaar zijn. De tempel is in privébezit en doet ook dienst als expositieruimte. © César Asensio

Wat Rong Khun, Chiang Rai, Thailand: ook wel gekend als de Witte Tempel en een van de populairste heilige gebouwen ter wereld. De witte kleur geeft de reinheid van Boeddha weer. Pas in 1997 startte de bouw van Wat Rong khun en de werkzaamheden zijn nog in volle gang. Vermoedelijk zal het rond 2070 helemaal klaar zijn. De tempel is in privébezit en doet ook dienst als expositieruimte. © César Asensio

De Yakcheonsa Tempel, Zuid-Korea: een boeddhistische tempel uit de Joseondinastie. Met zijn 3.305 m² oppervlakte is het de grootste in Oost-Azië. Het gebouw heeft een 18 ton wegende tempelbel en de muren zijn er versiert met grote altaarportretten van Boeddha. © Nguyen Luan

De Yakcheonsa Tempel, Zuid-Korea: een boeddhistische tempel uit de Joseondinastie. Met zijn 3.305 m² oppervlakte is het de grootste in Oost-Azië. Het gebouw heeft een 18 ton wegende tempelbel en de muren zijn er versiert met grote altaarportretten van Boeddha. © Nguyen Luan

De Jogyesa Tempel in Seoel, Zuid-Korea: in het hart van de Zuid-Koreaanse hoofdstad ligt dit bouwwerk. Bezoekers vinden in het gebouw het standbeeld van een Sakjamoeni Boeddha. De tempel host elk jaar het Lotus Lantern Festival in mei wanneer de verjaardag van Boeddha gevierd wordt. © Alex Barlow

De Jogyesa Tempel in Seoel, Zuid-Korea: in het hart van de Zuid-Koreaanse hoofdstad ligt dit bouwwerk. Bezoekers vinden in het gebouw het standbeeld van een Sakjamoeni Boeddha. De tempel host elk jaar het Lotus Lantern Festival in mei wanneer de verjaardag van Boeddha gevierd wordt. © Alex Barlow

De Borobudur tempel, Indonesië: de grootste boeddhistische tempel in de wereld die in de 9de eeuw gebouwd is door Javaanse boeddhistische architecten. Het heiligdom telt 72 Boeddhabeelden met 2.672 reliëfpanelen. Rond het terrein staan nog eens 504 beelden. © Kristian Maglalang

De Borobudur tempel, Indonesië: de grootste boeddhistische tempel in de wereld die in de 9de eeuw gebouwd is door Javaanse boeddhistische architecten. Het heiligdom telt 72 Boeddhabeelden met 2.672 reliëfpanelen. Rond het terrein staan nog eens 504 beelden. © Kristian Maglalang

Sanctuary of Truth, Pattaya, Thailand: deze tempel, ook wel Wang Boran genoemd, bestaat alleen maar uit hout. De hoogste piek telt 105 meter. Binnenin vinden bezoekers een combinatie van beeldhouwwerken en afbeeldingen van zowel de boeddhistische als hindoeïstische godsdienst. De opbouw begon in 1981 en zal pas volledig klaar zijn in 2050. © Walter Lustig

Sanctuary of Truth, Pattaya, Thailand: deze tempel, ook wel Wang Boran genoemd, bestaat alleen maar uit hout. De hoogste piek telt 105 meter. Binnenin vinden bezoekers een combinatie van beeldhouwwerken en afbeeldingen van zowel de boeddhistische als hindoeïstische godsdienst. De opbouw begon in 1981 en zal pas volledig klaar zijn in 2050. © Walter Lustig

Wat Arun in Bangkok, Thailand: een enorm boeddhistisch tempelcomplex. Het is vernoemd naar de god van de dageraad, Aruna. De centrale pagode valt op want met zijn 79 meter en een onderkant van 234 meter steekt hij met kop en schouders boven de rest uit. © Pakin Songmor

Wat Arun in Bangkok, Thailand: een enorm boeddhistisch tempelcomplex. Het is vernoemd naar de god van de dageraad, Aruna. De centrale pagode valt op want met zijn 79 meter en een onderkant van 234 meter steekt hij met kop en schouders boven de rest uit. © Pakin Songmor

De Sri Mariammantempel, Singapore: de oudste tempel in Singabore en gebouwd in Dravidianstijl in 1827. Hij is te vinden in Chinatown en de goden Durga, Ganesh, Shiva en Mariamman worden er geëerd. Die laatste is bekend om haar genezende kracht. Oorspronkelijk bestond de tempel alleen uit een houten constructie, nu staat de toren vol met kleurrijke standbeelden van hindoegoden en heilige koeien. © Johann Oswald

De Sri Mariammantempel, Singapore: de oudste tempel in Singabore en gebouwd in Dravidianstijl in 1827. Hij is te vinden in Chinatown en de goden Durga, Ganesh, Shiva en Mariamman worden er geëerd. Die laatste is bekend om haar genezende kracht. Oorspronkelijk bestond de tempel alleen uit een houten constructie, nu staat de toren vol met kleurrijke standbeelden van hindoegoden en heilige koeien. © Johann Oswald

De Virupaksha Tempel in Bangalore, India: deze tempel, UNESCO werelderfgoed, werd gebouwd in de 7de eeuw en staat in Hampi in Bangalore. Oorspronkelijk bestond het uit een kleine constructie om de god Shiva, daar bekend als Virupaksha, te eren. Maar door de eeuwen heen groeide het in proporties en staat er dit spectaculaire gebouw. © rn Pictures

De Virupaksha Tempel in Bangalore, India: deze tempel, UNESCO werelderfgoed, werd gebouwd in de 7de eeuw en staat in Hampi in Bangalore. Oorspronkelijk bestond het uit een kleine constructie om de god Shiva, daar bekend als Virupaksha, te eren. Maar door de eeuwen heen groeide het in proporties en staat er dit spectaculaire gebouw. © rn Pictures

De Sri Senpaga Vinayagar Tempel, Singapore: gebouwd in de vroege jaren 1850 voor de god Ganesha. Binnenin vind je bibliotheken, keukens, hallen, klaslokalen en zelfs een trouwzaal. De naam is afkomstig van de god Vinayagar wiens standbeeld was ontdekt dichtbij de plek waar het bouwwerk nu staat, in Ceylon Road. © Wal Kit Cheah

De Sri Senpaga Vinayagar Tempel, Singapore: gebouwd in de vroege jaren 1850 voor de god Ganesha. Binnenin vind je bibliotheken, keukens, hallen, klaslokalen en zelfs een trouwzaal. De naam is afkomstig van de god Vinayagar wiens standbeeld was ontdekt dichtbij de plek waar het bouwwerk nu staat, in Ceylon Road. © Wal Kit Cheah

De Tempel van de Hemel, Beijing, China: ook wel het Altaar des Hemels genoemd en gebouwd in de vroege jaren 1400. De Ming en Qing dynastieën bezochten de tempel regelmatig om er te bidden voor succesvolle oogsten. Het is een bekende toeristische attractie in de Chinese hoofdstad die wordt omgeven door een park waar de locals ’s morgens en in het weekend tai chi beoefenen. © Pocholo Calapre

De Tempel van de Hemel, Beijing, China: ook wel het Altaar des Hemels genoemd en gebouwd in de vroege jaren 1400. De Ming en Qing dynastieën bezochten de tempel regelmatig om er te bidden voor succesvolle oogsten. Het is een bekende toeristische attractie in de Chinese hoofdstad die wordt omgeven door een park waar de locals ’s morgens en in het weekend tai chi beoefenen. © Pocholo Calapre

De Sri Sivan Tempel, Singapore: een belangrijke hindoetempel in Singapore waar gelovigen elke dag komen bidden en offers brengen. De tempel, geopend in 1850, lag oorspronkelijk in Potong Pasir maar werd verplaatst naar zijn huidige locatie in Geylang. Ondanks het een nieuwer gebouw is, blijft het even imposant en extravagant. © David Ford

De Sri Sivan Tempel, Singapore: een belangrijke hindoetempel in Singapore waar gelovigen elke dag komen bidden en offers brengen. De tempel, geopend in 1850, lag oorspronkelijk in Potong Pasir maar werd verplaatst naar zijn huidige locatie in Geylang. Ondanks het een nieuwer gebouw is, blijft het even imposant en extravagant. © David Ford

Angkor Wat, Cambodia: het grootste tempelcomplex ter wereld. Aanvankelijk gesticht als een hindoetempel maar in de 12de eeuw werd het omgevormd tot boeddhistische tempel. Angkor Wat is zowel de verzamelnaam van het hele gebied bij Siem Reap, maar ook de naam van de belangrijkste tempel. Toeristen komen er van overal naartoe om meer te weten over de geschiedenis en architectuur. © Ruzdi Ekenheim De Lotus Tempel, India: het heeft zijn naam niet gestolen. Deze tempel die in de hoofdstad New Delhi ligt, heeft de vorm van een grote lotus. Deze indrukwekkende parel is een drukbezochte attractie binnen de stad en heeft al heel wat architectonische prijzen gewonnen. Binnenin kunnen zo’n 1.300 mensen plaatsnemen. © Sandeep Jana Het Taktsang klooster, Bhutan: in de bergstaat Bhutan ligt dit Tibetaans boeddhistisch klooster dat bestaat uit zeven tempels. Het is tegen de rotsen opgebouwd en hangt als het ware 700 meter boven de Parovallei. © Caroline Pang De Prambanan Tempel, Indonesië: gebouwd rond 850 na Christus in de typische hindoeïstische stijl, lang en puntig. De hoogste toren meet 47 meter. Het gebouw behoort tot UNESCO werelderfgoed en wordt omgeven door individuele tempels. In 1918 werd de tempel herbouwd, maar een aardbeving in 2006 beschadigde het bouwwerk opnieuw. © Puripat Lertpunyaroj De Padmanabhaswamytempel, India: volgens het Guinness World Records boek de weelderigste hindoetempel ter wereld vanwege de vele kostbare stenen en het goud. De tempel werd gebouwd in de 16de eeuw door de toen regerende koningen voor de god Vishnu. © CamelKW De Tempel van het Gouden Paviljoen in Kioto, Japan: ook wel de Kinkaku-ji tempel genoemd. Het huidige gebouw is een replica uit de 12de eeuw, dat in 1950 in brand gestoken werd door een monnik. Het paviljoen werd herbouwd en behalve de bovenste verdieping werden ook de muren en pilaren op de 1ste etage voorzien van bladgoud. De tempel is een van de beroemdste en daarmee meest bezochte toeristische attractie van Japan en Kioto. © Marco Patelli Pagan in Myanmar: niet één, maar duizenden tempels telt Pagan, ook wel Bagan genoemd, op een oppervlakte van zo’n 40 m². De vroegere hoofdstad is gesticht in het jaar 849, maar tegenwoordig wonen er nog zo’n 20.000 mensen. Bagan heeft de grootste verzameling boeddhistische tempels, ruïnes en stoepas ter wereld. Het toerisme staat er nu op de eerste plaats. Je kunt er zelfs met een luchtballon overheen vliegen. © Methee Laowathanatawon De Shwedagonpagode in Yangon, Myanmar: 50.000 kilo bladgoud, 5.448 diamanten en 2.317 robijnen waren nodig om deze pagode mee te bedekken. Voor boeddhisten is dit een van de belangrijkste bedevaartsoorden ter wereld. In de pagode zouden acht haren van de laatste Boeddha en diverse relikwieën van de drie voorgaande Boeddha’s worden bewaard. © Prasit Utalert De Pura Ulun Danu Bratan, Bali, Indonesië: dit is een hindoeïstische tempel die niet toevallig omgeven wordt door water. In 1663 werd het gebouwd voor de watergodin Dewi Danu met de hoop op betere irrigatie. De tempel heeft elf verdiepingen. © Juhana Tuomi De Kek Lok Si Tempel op het eiland Penang, Maleisië: maakt deel uit van een tempelcomplex dat 4 hectare land inpalmt. De Kek Lok Si Tempel is een zeven verdiepingen tellende pagode met 10.000 Boeddhabeelden uit albast en brons. Het zou de grootste boeddhistische tempel in Maleisië zijn. © Mike Fuchslocher De Yonghetempel, China: heeft als bijnaam de Lama Tempel en wordt zowel gebruikt als tempel en als Tibetaans boeddhistische school. Vooraleer het die functie kreeg speelde de tempel, gebouwd in 1694 onder de Qing Dynastie andere belangrijke rollen. Aanvankelijk woonden er eunuchen om de keizer te dienen, toen werd het het hof van Yin Zhen, de zoon van keizer Kangxi en pas later ging het open voor publiek als een tempel. © SK HO De Gouden Tempel in Punjab, India: in het oude centrum van Amritsar ligt de Hamandir Sahib tempel. Hij wordt omringd door het Sarovarmeer en is de plaats waar sikhs hun goden offeren. Iedereen die wil mag gratis een kijkje nemen, ongeacht godsdienst, huidskleur, ras of geslacht. En dat gebeurt: meer dan 100.000 mensen per dag brengen er een bezoek. © Nipun Chawla De Wat Phra Kaew in Thailand: de belangrijkste boeddhistische tempel van het land. We noemen hem ook de ‘Tempel van de Smaragdgroene Boeddha’. Je vindt hem in het historische centrum van Bangkok op het terrein van het Koninklijk Paleis. Wat de tempel onderscheid van anderen, is dat hier geen monniken wonen. De Wat Phra Kaew heeft enkele zeer opvallend gedecoreerde gebouwen en standbeelden. © Kumpol Shuansakul Wat Rong Khun, Chiang Rai, Thailand: ook wel gekend als de Witte Tempel en een van de populairste heilige gebouwen ter wereld. De witte kleur geeft de reinheid van Boeddha weer. Pas in 1997 startte de bouw van Wat Rong khun en de werkzaamheden zijn nog in volle gang. Vermoedelijk zal het rond 2070 helemaal klaar zijn. De tempel is in privébezit en doet ook dienst als expositieruimte. © César Asensio De Yakcheonsa Tempel, Zuid-Korea: een boeddhistische tempel uit de Joseondinastie. Met zijn 3.305 m² oppervlakte is het de grootste in Oost-Azië. Het gebouw heeft een 18 ton wegende tempelbel en de muren zijn er versiert met grote altaarportretten van Boeddha. © Nguyen Luan De Jogyesa Tempel in Seoel, Zuid-Korea: in het hart van de Zuid-Koreaanse hoofdstad ligt dit bouwwerk. Bezoekers vinden in het gebouw het standbeeld van een Sakjamoeni Boeddha. De tempel host elk jaar het Lotus Lantern Festival in mei wanneer de verjaardag van Boeddha gevierd wordt. © Alex Barlow De Borobudur tempel, Indonesië: de grootste boeddhistische tempel in de wereld die in de 9de eeuw gebouwd is door Javaanse boeddhistische architecten. Het heiligdom telt 72 Boeddhabeelden met 2.672 reliëfpanelen. Rond het terrein staan nog eens 504 beelden. © Kristian Maglalang Sanctuary of Truth, Pattaya, Thailand: deze tempel, ook wel Wang Boran genoemd, bestaat alleen maar uit hout. De hoogste piek telt 105 meter. Binnenin vinden bezoekers een combinatie van beeldhouwwerken en afbeeldingen van zowel de boeddhistische als hindoeïstische godsdienst. De opbouw begon in 1981 en zal pas volledig klaar zijn in 2050. © Walter Lustig Wat Arun in Bangkok, Thailand: een enorm boeddhistisch tempelcomplex. Het is vernoemd naar de god van de dageraad, Aruna. De centrale pagode valt op want met zijn 79 meter en een onderkant van 234 meter steekt hij met kop en schouders boven de rest uit. © Pakin Songmor De Sri Mariammantempel, Singapore: de oudste tempel in Singabore en gebouwd in Dravidianstijl in 1827. Hij is te vinden in Chinatown en de goden Durga, Ganesh, Shiva en Mariamman worden er geëerd. Die laatste is bekend om haar genezende kracht. Oorspronkelijk bestond de tempel alleen uit een houten constructie, nu staat de toren vol met kleurrijke standbeelden van hindoegoden en heilige koeien. © Johann Oswald De Virupaksha Tempel in Bangalore, India: deze tempel, UNESCO werelderfgoed, werd gebouwd in de 7de eeuw en staat in Hampi in Bangalore. Oorspronkelijk bestond het uit een kleine constructie om de god Shiva, daar bekend als Virupaksha, te eren. Maar door de eeuwen heen groeide het in proporties en staat er dit spectaculaire gebouw. © rn Pictures De Sri Senpaga Vinayagar Tempel, Singapore: gebouwd in de vroege jaren 1850 voor de god Ganesha. Binnenin vind je bibliotheken, keukens, hallen, klaslokalen en zelfs een trouwzaal. De naam is afkomstig van de god Vinayagar wiens standbeeld was ontdekt dichtbij de plek waar het bouwwerk nu staat, in Ceylon Road. © Wal Kit Cheah De Tempel van de Hemel, Beijing, China: ook wel het Altaar des Hemels genoemd en gebouwd in de vroege jaren 1400. De Ming en Qing dynastieën bezochten de tempel regelmatig om er te bidden voor succesvolle oogsten. Het is een bekende toeristische attractie in de Chinese hoofdstad die wordt omgeven door een park waar de locals ’s morgens en in het weekend tai chi beoefenen. © Pocholo Calapre De Sri Sivan Tempel, Singapore: een belangrijke hindoetempel in Singapore waar gelovigen elke dag komen bidden en offers brengen. De tempel, geopend in 1850, lag oorspronkelijk in Potong Pasir maar werd verplaatst naar zijn huidige locatie in Geylang. Ondanks het een nieuwer gebouw is, blijft het even imposant en extravagant. © David Ford

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *