Ontdek de fictieserie The Bridge in het echt

Al twee seizoenen lang vormt de Öresundsbrug het decor van de razend populaire Scandinavische crimeserie The Bridge. Deze toegangspoort vanuit Kopenhagen naar Zweden opent perspectieven voor de nieuwsgierige toerist. En met reden!

Over The Bridge
De Deens-Zweedse serie, geschreven door Hans Rosenfeldt, start wanneer er op de Öresundsbrug, precies op de grens, een doormidden gezaagd lijk wordt ontdekt. Noodgedwongen moeten daarom de Deense inspecteur en gezinsman Martin Rohde (Kim Bodnia) en de Zweedse, niet-alledaagse Saga Norén (Sofia Helin) nauw met elkaar samenwerken. Seizoenen 1, 2 en 3 werden uitgezonden op Canvas.

The Bridge in Zweden: Acteurs Kim Bodnia en Sofia Helin

The Bridge in Zweden: acteurs Kim Bodnia en Sofia Helin © Filmlance

Over de brug
De Öresundsbrug vormt onlosmakelijk de connectie tussen Saga en Martin en is in werkelijkheid een gecombineerde auto- en treinverbinding tussen Kopenhagen en Malmö. De verbinding bestaat uit 8 km brug boven de grond en 4 km tunnel onder grond, wat het de langste onderwater tunnel ter wereld maakt. Hoe je over de brug reist, per trein of per auto, maakt niet uit. Indrukwekkend is de tocht op z’n minst.

Alles in één
Na een citytrip in de hoofdstad van Denemarken, is het dus zeker niet verkeerd om de derde stad in Zweden te bezoeken. Malmö herbergt het commerciële hart van Skåne, de zuidelijke regio van het land. Cultuur en historie wisselen af met leuke straatjes vol restaurantjes, cafeetjes en boetiekjes. De liefhebber van Zweeds design komt hier ook aan zijn trekken. Tip: bezoek je Malmö? Schaf dan een Malmö City Card aan en geniet van talloze kortingen op producten en toegangskaarten.

 

The Bridge in Zweden: de Turning Torso in Malmö

The Bridge in Zweden: de Turning Torso in Malmö

The Bridge in Zweden: links de universiteit van Malmö en rechts het station.

The Bridge in Zweden: links de universiteit van Malmö en rechts het station

In het spoor van de speurders
Echte fans van The Bridge nemen best deel aan de Bridge Theme Tour. Die trip leidt je langs alle bekende plekken uit de serie: van de brug zelf tot industriële sites en onverwachte urban uitzichten. Onderweg word je bedolven onder anekdotes van op de filmset en allerlei weetjes over de verschillende locaties. Bovendien maakt de Tour de lijn tussen fictie en realiteit flinterdun door tijdens de trip stukken uit de serie te tonen op de plek waar het zich allemaal afspeelt.

Kuieren aan de kust
Wie dieper het binnenland in wil, raden we Skåne aan. Hier hou je best de wandelschoenen dicht bij de hand want de uitgestrekte velden, groene bossen en prachtige kustlijn nodigen uit tot lange wandelingen. Uitrusten gaat in de bijna 300 kastelen waar je kan proeven van de streekproducten.

The Bridge in Zweden: kastelen en uitgestrekte landschappen in Skåne

The Bridge in Zweden: kastelen en uitgestrekte landschappen in Skåne

The Bridge in Zweden: de lange bewandelbare kustlijnen van Skåne

The Bridge in Zweden: de lange bewandelbare kustlijnen van Skåne

Foto’s: © Toerisme Zweden
Coverfoto: © Janus Langhorn

Over deze auteur

Reisreporter Kiënta houdt van steden. Met haar camera en notitieblok in de hand gaat ze op indrukwekkende pleinen en in smalle steegjes op zoek naar de mooiste architectuur, de boeiende cultuur en de lekkerste adresjes. Actief vindt ze haar draai op skilatten en ook nationale parken schrikken haar niet af!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *