Belgische man kiest reisbestemming

Bijna 70 procent van alle vakantiegangers zijn koppels. Hoe zij hun vakantie plannen zorgde bij GoEuro voor stof tot nadenken. Wie beslist wat? Over wat wordt er gediscussieerd? Welk geslacht neemt met andere woorden de bovenhand omtrent de vakantieplannen?

GoEuro, het online vergelijkingsplatform voor reizen per vliegtuig, trein en bus in Europa, vroeg in tien Europese landen hoe koppels hun reis voorbereiden. Wat blijkt? In België kiezen vooral de mannen de reisbestemming. (37 procent tegenover 29 procent vrouwen) Ruim een derde van de koppels (34 procent) beslist daar samen over.

Portugese vrouwen winnen
Daarmee zijn Belgische koppels het op één na meest democratisch als het op vakantieplanning aankomt. Nederland staat immers op kop: meer dan de helft van de ondervraagde koppels (58 procent) beslissen samen waar ze op vakantie gaan. In Frankrijk gaat samenwerken niet zo goed. Daar bepaalt amper 17 procent van de koppels samen hun bestemming. In meer dan vier op de tien gevallen hakt de Franse man de knoop door. In Portugal zijn de rollen omgekeerd: 43 procent van de vrouwen heeft het daar het voor het zeggen.

Waar naartoe?
Samen op vakantie gaan is vaak voer voor discussies. Uit de enquête blijkt dat Belgische koppels vooral kibbelen over het zoeken van de weg. Dat is trouwens in heel Europa de meest voorkomende bron van ergernis. Maar Belgen discussiëren ook al eens graag op vakantie over hoeveel geld ze uitgeven, over of ze al dan niet werken op vakantie, over de kinderen en over wat ze thuis vergeten zijn. Een overzichtje:

1. Richting vinden (38,9 procent)
2. Geld uitgeven (30,6 procent)
3. Uit eten (19,40 procent)
4. Kinderen en werken tijdens de vakantie (11,1 procent)
5. Iets vergeten van huis (5,6 procent)

Op vlak van kibbelen scoren onze Noorderburen ook hier weer het beste. Nederlandse koppels geven immers aan het minst ruzie te maken op vakantie.

Een verrassender resultaat vinden we bij Spaanse koppels: daar gaan zowat alle discussies over wat ze vergeten zijn bij hun thuis.

Bron: GoEuro

Foto: © Gable Denims

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *