Oost- Europese bestemmingen Tallinn

4 Goedkope maar fantastische Oost- Europese bestemmingen om te bezoeken

Zuid- Europese bestemmingen blijven populair onder vakantiegangers. Maar wie de drukte en de exorbitante toeristenprijzen wil vermijden, wendt de blik oostwaarts. Oost-Europa heeft op cultureel gebied enorm veel te bieden. En omdat de regio nog niet is aangetast door het massatoerisme, zijn de prijzen nog erg schappelijk. Hier lees je welke Oost- Europese bestemmingen absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

Veiligheid voor alles

Oost-Europese bestemmingen zijn doorgaans veilig voor reizigers, mits je de nodige voorzorgsmaatregelen in acht neemt. Vermijd donkere steegjes en hou kostbare bezittingen uit het zicht. Ga ook niet in op uitnodigingen van vreemden, die zogenaamd een geweldige uitgaansgelegenheid voor je weten.  Besteed, naast je fysieke veiligheid, ook aandacht aan je digitale veiligheid. Sommige Oost-Europese bestemmingen staan namelijk slecht bekend om de hackers die er actief zijn.

Vooral openbare wifinetwerken vormen een geliefd doelwit voor cybercriminelen. Schakel daarom altijd een VPN in voor je verbinding maakt met zo’n openbaar netwerk. Met een VPN voeg je een extra beschermlaag toe aan al je internetverkeer. Je voorkomt dat anderen mee kunnen kijken met jouw online activiteiten. Je IP-adres wordt afgeschermd en je krijgt een melding als je op het punt staat om schadelijke websites te bezoeken. Met deze NordVPN aanbieding kun je een VPN tijdelijk heel voordelig uitproberen.

4 Fantastische Plekken in Oost-Europa

Er bestaat nog steeds veel discussie over welke landen precies binnen Oost-Europa vallen. Volgens de VN gaat het in elk geval om Bulgarije, Hongarije, Polen, Roemenië, Moldavië, Rusland, Belarus, Slowakije, Tsjechië en Oekraïne. Geografisch gezien kunnen ook de Baltische staten en ex-Joegoslavische landen eronder vallen. In de volgende lijst gaan we uit van een ruime interpretatie van Oost-Europa:

Tallinn (Estland)

Oost Europese bestemmingen tallin
In Tallinn stap je letterlijk terug in de tijd. Het middeleeuwse, ommuurde stadscentrum is een waar genot om doorheen te slenteren. Onderweg kom je talloze hippe restaurantjes en boetiekjes tegen. Sta ook even stil bij de vele historische bezienswaardigheden die op je route liggen. Vergaap je bijvoorbeeld aan het spectaculaire exterieur van de Russisch-Orthodoxe Alexander Nevskikathedraal. Bewonder middeleeuwse kunst in de Sint-Nicolaaskerk. En probeer een ticket te bemachtigen voor een voorstelling in het Huis van de Zwarte Koppen.

Boedapest (Hongarije)

Oost Europese bestemmingen boedapest
Boedapest omvat twee stadsdelen, Buda en Pest, die gescheiden zijn door de Donau. Er zijn meerdere bruggen die de stadsdelen met elkaar verbinden. De meest iconische bruggen zijn echter de Kettingbrug en de Vrijheidsbrug. Pest geldt als het economische hart van de stad, terwijl Boeda gedomineerd wordt door het indrukwekkende kastelencomplex op de Burchtheuvel. Vanaf het Vissersbastion geniet je van een prachtig uitzicht over de Donau. ’s Zomers is het hier goed toeven, maar ’s winters is Boedapest werkelijk sprookjesachtig. Uitgaan doe je in de wijk Instant-Fogas. Liefhebbers van klassieke muziek mogen een voorstelling in de Hongaarse Opera zeker niet aan hen voorbij laten gaan. En bijkomen van alle reuring en cultuur doe je in een van de vele spa’s die Boedapest rijk is.

Belgrado (Servië)

Oost Europese bestemmingen belgrado
Belgrado is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt voor een vakantie. Toch staat deze stad bekend als een van de beste uitgaanssteden in Europa. Die eer is voornamelijk te danken aan de Splavs, de feestboten gelegen aan de samenvloeiing van de Sava en de Donau. Voor een authentieker nachtleven begeef je je naar Skadarlija. Stijlvol winkelen doe je op de Knez Mihailova en voor de mooiste uitzichten zoek je je toevlucht tot het Kalemegdan.

Krakau (Polen)

Oost Europese bestemmingen Krakau
Volgens UNESCO is Krakau een van de mooiste Europese steden. Dat is vooral te danken aan de rijke geschiedenis en de overblijfselen daarvan. Denk bijvoorbeeld aan het Wawel-kasteel, waar ooit de Poolse koningen zetelden en dat tegenwoordig dienstdoet als museum. Op de middeleeuwse Grote Markt vind je verschillende kerken en paleizen, waaronder de Lakenhal en de Raadhuistoren. Een bijzondere avond uit beleef je in de wijk Kazimierz. En vanuit het centrum kun je ook veel dagtrips maken, naar onder meer Auschwitz en de Zoutmijn van Wieliczka.

Beeldmateriaal Oost-Europese bestemmingen: uitgelichte afbeelding Talling bovenaan: © Katy Goelen | Alle andere afbeeldingen via Pixabay | Afbeelding Tallin:  12019 | Afbeelding Belgrado: © Aleksandar Ciric | Afbeelding Boedapest: © Charles | Afbeelding Krakau: © Roman Polyanyk

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *