Nieuwe website maakt vakantieplannen mogelijk voor iedereen

Minister van Toerisme Ben Weyts en Toerisme Vlaanderen hebben Vakantieschakel gelanceerd: een website die alle mogelijke hindernissen, niet alleen financiële drempels, voor Vlaamse vakantiegangers uit de weg ruimt. Wie zich aanmeldt bij Vakantieschakel, komt in contact met 600 toeristische aanbieders en 1.600 sociale organisaties.

Iedereen op vakantie
1 kind op 5 in Vlaanderen groeit op in een gezin dat zich zonder ondersteuning geen week vakantie kan veroorloven. Kan niet, vindt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “De financiële drempel is lang niet het enige obstakel dat mensen verhindert om met vakantie te gaan. Vaak speelt er een bepaalde zorgvraag, is er sprake van allergieën of speelt de leeftijd, of een praktisch probleem parten. Ook die obstakels willen we uit de weg ruimen”.

Meer dan alleen financiële problemen
Daarom werd Vakantieschakel in het leven geroepen ter uitbreiding van het Steunpunt Vakantieparticipatie. Vakantiegangers die een oplossing zoeken voor wat hun vakantie in de weg staat, kunnen dat doorgeven. De website geeft hun bekommernis dan door aan het netwerk dat inmiddels meer dan 600 toeristische aanbieders en 1.600 sociale organisaties telt. “Deze ondernemers en organisaties engageren zich om personen met een laag inkomen vakantie te laten beleven. Ze zijn ook vaak bereid mensen te helpen die andere drempels ervaren,” zegt Peter de Wilder, hoofd van Toerisme Vlaanderen.

Uitgebreide doelgroep
Het doelpubliek is overigens breed: gezinnen met veel kinderen of kinderen met een beperking, personen met een mentale beperking, eenoudergezinnen en zelfs gezinnen met honden kunnen bij de website terecht. Achter Vakantieschakel zit een databank en een uitgekiend computersysteem om de juiste link te leggen tussen vraagstellers en aanbieders.

Meer info: www.vakantieschakel.be

Foto: © Toerisme Seine Maritime

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *