3 x wandelen in het heilige Umbrië

Umbrië, het groene hart van Italië, is van grote heiligen: Franciscus, Benedictus en vele anderen zijn er geboren en getogen. Basilieken, grafkelders en heiligdommen bepalen dan ook het landschap. Treed zelf in hun voetsporen en volg een religieuze route. Wedden dat je er helemaal tot rust komt?

Umbrische Vrouwen
De route van Vrouwelijke Heiligen loopt van noord- naar zuid-Umbrië, van Città di Castello naar Narni. Je volgt het leven van vrouwen die bekend staan om hun inzet voor vrede en liefde voor de medemens. Breng onder andere een bezoek aan het voormalig klooster van Sint Pieter en de Sint Dominicus kerk in Perugia, die herinneren aan Colomba da Rieti. In Assisi is een basiliek vernoemd naar Santa Chiara van Assisi, die op jonge leeftijd het ouderlijk huis verliet om in de voetsporen van Franciscus van Assisi te treden.

Umbrië: Todi

Umbrië: Todi

Cammino della Luce: het Pad van het Licht
De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella is erg populair, maar wist je dat er ook in Italië prachtige pelgrimsroutes te wandelen zijn? Een voorbeeld is de Cammino della Luce, het Pad van het Licht, dat deels door Umbrië loopt en in Rome eindigt. Naast de historierijke steden Perugia en Assisi loopt de route langs het Etruskische vestingstadje Todi. Een behoorlijk steil pad brengt je naar Amelia, prachtig gelegen op een rotsachtige heuvel, omgeven door groene olijfbomen. Breng hier zeker een bezoek aan de Agostino di Duccio sculpturen, de Duomo en de kerk van Madonna delle Cinque Fonti.

Paus Gregorius XVI
In 1841 reisde Paus Gregorius XVI door Umbrië op zijn weg naar Loreto. Reis hem achterna en geniet van een wandeling door de eeuwenoude straten van Narni, die in de tijd van de paus gevuld waren met zijde en hand geborduurde wandtapijten. Vervolg je weg naar Terni en breng een bezoek aan het voormalige Augustijner klooster van San Pietro, waar de Heilige Vader verbleef. Ook Spoleto, bekend van het 14de-eeuwse aquaduct waarover het water vanuit de bergen naar de stad gebracht werd, loopt over van historische heilige plekken.

Meer info: www.umbriatourism.it

Foto’s: © Andy Barton | Alberto Papagni

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *