Huttopia Forêt des Vosges

LEUK: vriendinnenvakantie bij Huttopia Forêt des Vosges

Eénmaal geproefd, voor altijd verloren. Dat gevoel hielden reisreporters Fien en Delphine over aan hun eerste glampingervaring in het Nederlandse Huttopia De Meinweg. Nu testen ze een Huttopia Village, een luxueuze campingversie. Daarvoor trekken ze met twee vriendinnen naar ‘Huttopia Forêt des Vosges’.

Huttopia: ontspannen midden in de natuur

De campings en vakantiedorpen van Huttopia bevinden zich voornamelijk in Europa en Noord-Amerika en richten zich op een unieke ervaring in de natuur. De comfortabele accommodaties liggen in een natuurlijke omgeving en staan voor eenvoud en duurzaamheid. In Huttopia ontsnap je aan de drukte van het dagelijks leven en geniet je van geweldige outdooractiviteiten. Een concept dat wij absoluut van een ‘camping’ verwachten. En daarom sjezen we maar al te graag naar ‘Huttopia Forêt des Vosges’!

Het concept van Huttopia

  1. Natuur en vrijheid: Huttopia campings en Villages liggen in natuurlijke omgevingen zoals bossen, meren en bergen. Gasten kunnen genieten van de vrijheid van kamperen met het comfort van moderne voorzieningen.
  2. Comfortabele accommodaties: van tenten en houten hutten tot luxe cottages. Alle accommodaties zijn ontworpen om een balans te vinden tussen comfort en de natuurlijke omgeving. De tenten, cahuttes (een verblijf op palen met een comfortabele hut op de begane grond met daarboven een echte tent om tussen de bomen te slapen) en cabanes (houten hut) zo georiënteerd dat iedereen volop geniet van zijn terras met zicht op de natuur en toch zoveel mogelijk privacy behoudt.
  3. Duurzaamheid: Huttopia streeft naar duurzaam toerisme. Ze beperken het aantal accommodaties per hectare en gebruiken milieuvriendelijke materialen en technologieën.
  4. Activiteiten en gemeenschap: gasten kunnen deelnemen aan diverse groepsactiviteiten zoals fietsen, wandelen, yoga en creatieve workshops. Het café-restaurant is het kloppend hart van de Villages. Alles komt hier samen: de receptie, de activiteiten, het zwembad, de speel- en relaxhoek, een uitgebreid terras, het zwembad, een kleine campingwinkel met lokale producten en niet onbelangrijk, het eigenlijke café-restaurant.Voor je ontbijt kan je de avond voordien vers brood en viennoiserie bestellen om de volgende ochtend op te halen. Ook kan je kiezen voor een uitgebreid ontbijt geserveerd door het café-restaurant.
  5. Familie- en huisdiervriendelijk. voor kinderen is Huttopia Village een waar paradijs. Er zijn tal van georganiseerde activiteiten waar ze zich voor kunnen inschrijven, zoals knutselen of een insectensafari. De speeltuin, het zwembad, de speelhoek met spelletjes, het badmintonveld en pingpongtafels maken het plezier alleen maar groter. Het feit dat de campings autovrij zijn draagt er zeker aan bij dat ouders zorgeloos kunnen genieten.Ook hondjes zijn welkom! Voor ieders comfort wordt per accommodatie één huisdier toegestaan. Bovendien is je viervoeter ook toegelaten in het gemeenschappelijke café-restaurant.

Huttopia Forêt des Vosges

Huttopia’s Campings en Villages

  • Campings bieden zowel staanplaatsen voor tenten en caravans, als ready-to-camp-accommodaties. Ideaal voor kampeerders die de vrijheid van kamperen willen combineren met enige mate van comfort.
  • Villages hebben geen staanplaatsen, maar luxueuzere accommodaties zoals chalets en cottages. Er zijn bij de Huttopia Villages accommodaties voor 2 tot 6 personen. Alle accommodaties zijn uitgerust met een eigen terras, comfortabele tuinmeubels en zelfs een plancha (bbq-plaat). Het assortiment loopt van luxueus uitgeruste tenten met comfortabele bedden tot de cabanes (houten huisjes) met onder andere een eigen badkamer, keukentje en vuurplaats.

Onze ervaring Huttopia Forêt des Vosges

Na onze aangename ervaring in Huttopia camping Meinweg wilden wij, reisreporters Fien en Delphine absoluut een Huttopia Village, de luxueuzere versie van de Huttopia campings testen. Met twee vriendinnen en Delphines hondje Moes trekken we naar ‘Huttopia Forêt des Vosges’. Een ‘luxe camping resort’ temidden van de Vogezen en in een prachtige bosrijke omgeving. We verbleven er in een cabane voor 6 personen waar het vooral zalig genieten was op het terras. Elke avond keuvelden we gezellig bij rond de vuurschaal. Puur genieten!

Huttopia Forêt des Vosges

Ontbijten deden we afwisselend op het terras van onze cabane of op het gezamenlijke terras bij het café-restaurant. Proef zeker de lekker verse pizza die ‘s avonds in een steenoven wordt gebakken. Wij smulden ervan in het gezellige café-restaurant, maar wie wil kan zijn pizza bestellen om mee te nemen naar zijn verblijf.

Wat wij deden in Huttopia Forêt des Vosges

Tijdens ons verblijf wagen we ons aan avontuurlijke mountainbikeritten door de bossen rond de Village in de Vogezen. Daarvoor huren we ter plaatse elektrische mountainbikes die er toch wel voor zorgen dat de uitdagende paden toegankelijker zijn voor iedereen. Een leuke manier om de omgeving rond de camping te ontdekken.

Na onze actieve wandel-en fietsdagen schrijven we ons in voor een yogasessie. Ideaal om onze spieren eens goed te stretchen. De lesgeefster neemt ons en enkele andere gasten mee naar een rustig grasveldje op de camping. Een ontspannende activiteit in een prachtige omgeving. Een aanrader! Deze en andere activiteiten en workshops zoals light-painting, keramiek en nog veel meer zijn trouwens inbegrepen(!) bij ons verblijf in de Huttopia Village.

Huttopia Forêt des Vosges

Maar om helemaal tot rust te komen begeven we ons na de yogasessie naar de bosspa. Idyllisch staan 2 sauna’s en een Fins bad tussen de bomen genesteld. Je raadt het al, dit is een momentje van totale zelfverwennerij. Let wel, je dient de bosspa vooraf te reserveren zodat de heerlijk rust gegarandeerd blijft. Een must-do tijdens je vakantie bij Huttopia Village.

Huttopia Forêt des Vosges

Tot besluit

Na ons verblijf beamen we graag dat Huttopia Forêt des Vosges een plek is om te genieten van de natuur. Wij vonden de combinatie van actieve met rustgevende momenten heerlijk. Het is heel fijn dat je kan kiezen om zowel zelf je potje te koken, of lekker makkelijk de benen onder tafel te schuiven in het café-restaurant.
P.S. Alle Huttopia Village zijn wifi-vrij en dus de ideale manier om nog eens helemaal digitaal te deconnecteren en te onthaasten temidden van de natuur. Wij zijn fan!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Huttopia Fôret des Vosges | Internet: europe.huttopia.com/nl/site/foret-des-vosges
Huttopia algemeen | Internet: europe.huttopia.com/nl
Huttopia Villages | Internet: europe.huttopia.com/nl/destinations/camping-village/
Huttopia camping Meinweg | Internet: reisreporter.be/2023/07/getest-en-goedgekeurd-camping-huttopia-de-meinweg

📌 PIN nu en plan later

Huttopia Forêt des Vosges

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *