De 5 mooiste parken bij Las Vegas

Las Vegas vormt de poort tot vele nationale parken in het westen van de Verenigde Staten. Dit jaar viert de National Parks Service hun 100-jarig bestaan en daarom lanceert het de website ‘Find Your Park’: een gemakkelijke manier om uit te zoeken welke parken in de buurt van Las Vegas liggen om zo je reis compleet te maken.

Spectaculair, groots, prachtig, veel en bekend: dat zijn de nationale parken in Noord-Amerika. Las Vegas is als stad al de moeite waard om te bezoeken en door de vele prachtige parken in de directe omgeving biedt deze bestemming een totaalpakket aan bezienswaardigheden voor een onvergetelijke reis.  In 2015 verwelkomde de stad een record aantal van 42,3 miljoen bezoekers, waarvan 16 procent outdoor activiteiten in de omgeving van Las Vegas ondernam.

Mocht je binnenkort een reis hebben gepland naar het westen van Amerika of staat dit nog op je wishlist? Dan mogen de onderstaande parken zeker niet ontbreken! Vind nog meer Nationale Parken op 1, 3 of 5 uur van de wereldstad via findyourpark.vegas.

Hoover Dam bij Las Vegas. © Adam Fryday

Hoover Dam bij Las Vegas. © Adam Fryday

1. Grand Canyon National Park: een van de populairse parken in de buurt van Las Vegas, bekend vanwege zijn beroemde diepe kliffen en rode rotsformaties. Perfect te combineren met een rondreis, want dit park ligt enkel vijf uur rijden van Las Vegas.

2. Red Rock Canyon National Conservation Area: voor wie het niet ziet zitten om uren onderweg te zijn, maar wel een glimp van de Canyons wil opvangen is Red Rock een perfecte optie. Op maximaal een uur rijden vanaf Las Vegas is het goed te doen als dagtrip. Meer tijd? Dan is een nachtje kamperen in dit gebied een goeie activiteit om iets meer van de omgeving te verkennen.

3. Hoover Dam: deze 221 meter hoge stuwdam is te vinden op één uur afstand van Las Vegas. Naast het bekijken van het indrukwekkende bouwwerk is er de mogelijkheid om een tour te doen in de bijliggende energiecentrale of een cruise op het meer achter de dam.

Bryce Canyon National Park. © Alex Mironyuk

Bryce Canyon National Park. © Alex Mironyuk

4. Bryce Canyon National Park: uniek om het grote aantal “hoodoos” dat er te vinden is. Deze aardpiramides zorgen voor spectaculaire uitzichten. Het Bryce Amphitheater is het zeer bekende en voor velen het mooiste gedeelte van het park.

5. Valley of Fire State Park: oftewel het oudste en grootste state park van Nevada. Versteende bomen en indiaanse rotstekeningen geven een kijkje in de geschiedenis van de Valley of Fire. Voor de complete ervaring kun je zelfs gaan kamperen in het gebied dat al te bereiken is binnen één uur vanaf Las Vegas.

Meer info: www.visitlasvegas.com

Coverfoto: © Yun Gao

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *