Huttopia camping Lac de Serre Ponçon

Waarom kiezen voor Huttopia camping Lac de Serre Ponçon?

Geïnspireerd door de Tour de France, besloten we de Franse Alpen te verkennen. Via de route tussen Gap en Embrun bereikten we het schitterende stuwmeer Lac de Serre Ponçon. Onze keuze om te verblijven op Huttopia Camping Lac de Serre Ponçon bleek perfect. Kindvriendelijke activiteiten en mogelijkheden in de omgeving zorgden voor een onvergetelijke familievakantie.

Route des Grandes Alpes

Route des Grandes Alpes – © toerisme Savoie Mont-Blanc

Hoe de Tour de France ons inspireerde voor een roadtrip
Manlief volgt graag de ‘Tour de France‘. Niet zozeer voor de wedstrijd, maar vooral voor de slingerende Alpenroutes waar hij zo graag zou overheen cruisen op zijn motor. Vrouwlief en de rest van de kroost, onze twee dochters en zoon, zien dat niet zo zitten. Compromis: met de camper in het spoor van de Tour en vanaf de Côte d’Azur richting Franse Alpen. Zo stranden we via de prachtige route tussen Gap en Embrun bij het schitterende Lac de Serre Ponçon en de gelijknamige camping Huttopia camping Lac de Serre Ponçon.

Lac de Serre Ponçon - reisreporter.be

© toerisme Serre-Ponçon

Schitterend Lac de Serre Ponçon
Lac de Serre Ponçon, een kunstmatig meer ontstaan door de bouw van een stuwdam op de Durance-rivier, ligt in de Alpen op de grens van de departementen Hautes-Alpes en Alpes-de-Haute-Provence. Deze fotogenieke vakantiebestemming in het zuidoosten van Frankrijk trakteert je nonstop op adembenemende uitzichten op de omliggende bergen en het kristalhelder water. Nog zo’n fotospot is Chapelle Saint-Michel, een pittoresk kapelletje dat eenzaam ‘dobbert’ op een eiland in het meer. Het enige wat nog rest van het oude dorp Savines dat moest wijken voor de aanleg van het stuwmeer.

Lac de Serre Ponçon 03

Mekka voor water- en natuurliefhebbers
De regio biedt talloze recreatiemogelijkheden voor water- en natuurliefhebbers. Watersporters genieten van diverse wateractiviteiten zoals zeilen, surfen en zwemmen. Aan de kant zitten vissers geduldig te kijken naar hun dobber of vislijn in de hoop een ‘kanjer’ aan de haak te slaan. Zelf houden we ook van de rust en zoeken daarom vooral wandelpaden op die hier talrijk het landschap doorkruisen. Wat verder liggen Parc National des Écrins en het Natuurpark van Queyras, eveneens ideaal voor wandelaars en mountainbikers.

Lac de Serre Ponçon

Duik in de geschiedenis van het meer
Wie meer wil weten over de geschiedenis van het meer, moet naar Muséoscope du Lac, waar de geschiedenis van het meer wordt belicht. Ter info: voor de aanleg van het meer moesten 1500 mensen verhuizen, verdwenen twee dorpen en werden 400 gebouwen gedynamiteerd! Van het dorp Ubaye zie je nog restanten bij laag water. Hetzelfde geldt voor het spoorwegviaduct van Chanteloube. En tweede dorp Savines werd nieuw opgebouwd als Savines-le-Lac.

Huttopia camping Lac de Serre Poncon 05

Onze keuze voor Huttopia Camping Lac de Serre Ponçon
Voor ons vakantieverblijf kiezen we voor Huttopia Camping Lac de Serre Ponçon, gelegen aan de oevers van het gelijknamig stuwmeer. Een keuze gebaseerd op het enthousiasme van collega reisreporters Fien en Delphine die eerder al proefden van de Huttopia verblijven in het Nederlandse Zuid-Limburg en de Franse Vogezen. Het blijkt een idyllische omgeving voor kampeerliefhebbers te zijn. Wie houdt van glamping is hier op zijn plaats. De camping beschikt over een breed scala aan originele accommodaties, van comfortabele tenten, gezellige houten chalets én zelfs charmante pipo de clown woonwagens. Alle logementen situeren zich dicht aan het water en de meesten genieten van zicht op het meer.

Huttopia camping Lac de Serre Poncon 06

Comfortabel kamperen aan het meer
Wij parkeren onze camper op een ‘Comfort Plus’ staanplaats zodat we genieten van meer ruimte en een picknicktafel. De staanplaatsen van Huttopia Camping Lac de Serre Ponçon zijn goed uitgerust met elektriciteit en bieden prachtige uitzichten op het meer en de omliggende bergen. Een pluspunt is dat auto’s geweerd worden op het terrein wat rust en veiligheid voor de kinderen garandeert.

Lac de Serre Poncon - reisreporter.be

Uitgebreide services en activiteiten
Huttopia Camping Lac de Serre Ponçon biedt uitgebreide services zoals een zwembad, een kinderclub, een restaurant met lokale specialiteiten, en een kleine winkel voor dagelijkse benodigdheden. Activiteiten zijn er in overvloed: kinderen kunnen genieten van georganiseerde spelletjes en knutselworkshops, terwijl oudere kinderen en volwassenen kunnen deelnemen aan sporttoernooien, wateractiviteiten op het meer en wandelingen in de natuur.

Huttopia camping Lac de Serre Poncon 07

Een aanrader voor families
Huttopia Camping Lac de Serre Ponçon is een aanrader voor families dankzij de veilige en kindvriendelijke omgeving, de diverse recreatiemogelijkheden voor alle leeftijden, en de comfortabele voorzieningen die zorgen voor een zorgeloze vakantie. De prachtige natuur en de ruime opzet van de camping maken het een perfecte bestemming voor zowel kleine als grote kinderen om avontuurlijke en ontspannen vakantiedagen door te brengen. ’s Avonds bij het ontsteken van de lichtjes baadt het terras aan Place du Village, de centrale plaats met restaurant, in een ultieme sfeer van gezelligheid.

Huttopia camping Lac de Serre Ponçon 09

TIP: wanneer de duisternis viel, gingen wij steevast met de kinderen naar het meer om het kleurrijk schouwspel van prachtige zonsondergangen te bewonderen.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Huttopia camping Lac de Serre Ponçon | Internet: europe.huttopia.com/nl/site/lac-de-serre-poncon
Toerisme Serre Ponçon | Internet: serreponcon.com/nl
Toerisme Provence-Alpes-Côte d’Azur | Internet: provence-alpes-cotedazur.com
Toerisme Frankrijk | Internet: france.fr/nl
Bezienswaardigheden
Muséoscope du Lac | Internet: museoscope-du-lac.com/fr
Bereikbaarheid
Vanuit Brussel | Huttopia camping Lac de Serre Ponçon ligt op zo’n 950 km van Brussel. Durf af te wijken van de snelwegen en laat je vooral leiden door de prachtige wegen doorheen het Alpenlandschap.

📌 PIN nu en plan laterHuttopia camping Lac de Serre Poncon pinterest

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *