goede slaap op vakantie 00

Met deze tips slaap je ook op vakantie zonder problemen

Als reiziger krijg je er vaak genoeg mee te maken: rusteloze nachten op een nieuw vakantieadres. Vreemde geluiden, een onbekend bed en een drukke reisdag zorgen ervoor dat je ‘s nachts de slaap soms niet kunt vatten. Om te zorgen dat je alsnog zo goed mogelijk tot rust komt, geven we je in dit artikel een aantal handige tips.

Behoud je slaapritme en -routine
Reizen kan ervoor zorgen dat je je routine in de war schopt. Lange nachten of vroege ochtenden verwarren het natuurlijke ritme van je lichaam, waardoor je soms meer moeite hebt om in slaap te komen.

slapen op vakantie 03

Lees je thuis graag een boek voordat je naar bed gaat, of neem je vaak een warm bad? Probeer deze nachtroutine dan zo veel mogelijk te behouden. Zo geef je je lichaam een duidelijk signaal dat het tijd is om tot rust te komen.

Reis je met kinderen? Zorg dan ook dat zij hun bekende routine aanhouden, anders kan bedtijd een stuk lastiger worden.

slapen op vakantie 01

Kies een fijne accommodatie
Zeker als je vaak van huis bent, ga je misschien op zoek naar goedkope accommodaties om geld te besparen. Het is echter moeilijk om goed te slapen als de bedden in een hotel of hostel van slechte kwaliteit zijn. Als je gesteld bent op je nachtrust is het dus belangrijk om van comfort een prioriteit te maken.

Slaapmaskers en oordopjes
Ben je altijd een lichte slaper? Of ben je bij een gehorig vakantieverblijf terechtgekomen met geluidsoverlast? Dan zijn er een aantal hulpmiddelen om te zorgen dat je van een diepe slaap kunt genieten.

Investeer in goede oordopjes en een slaapmasker om je helemaal af te kunnen sluiten en tot rust te komen. Zo houden vreemde geluiden of luide buren je niet wakker op een nieuwe locatie.

Neem bekende spullen mee
Om te zorgen dat je ‘s nachts tot rust komt, kunnen vertrouwde spullen helpen. Je ligt namelijk toch op een onbekend matras en met een ander dekbed, iets wat soms even wennen is. Neem daarom bijvoorbeeld een bekend parfum of huisspray mee, of je eigen kussensloop of andere items met een vertrouwde geur.

slapen op vakantie 02

Houd je kamer op de juiste temperatuur
Als je in een warm land zoals Zuid-Afrika kunt genieten van airco in je kamer, wil je ‘m waarschijnlijk zo koud mogelijk zetten. Dit is echter niet aan te raden, aangezien dit juist kan zorgen voor een minder goede nachtrust.

De ideale temperatuur voor het slapen is ongeveer 18 graden, hoewel dat per persoon kan verschillen. Zolang je er niet te ver van afwijkt en je slaapkamer niet in een vrieskist transformeert, slaap je waarschijnlijk een stuk beter.

Beter slapen buitenshuis
Het is logisch dat je de eerste paar nachten op reis een beetje onrustig slaapt. Door bovenstaande tips in gedachten te houden kun je je slaapritme zo goed mogelijk in stand houden en genoeg energie behouden om optimaal te genieten van je vakantie!

Verantwoording beeldmateriaal | Coverfoto en alle andere foto’s via Pixabay | foto 2: © Quang Le | foto 3 © met baby: Daniela Dimitrova | © Foto 4 koppel: Sasin Tipchai

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *