Op vakantie met Intersoc

Op zoek naar een actieve en avontuurlijke vakantie die geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen? Dan ben je op het goede adres bij Intersoc. Zij bieden een breed scala aan spannende zomer- en winterreizen voor volwassenen en families. Op basis van eigen ervaringen weten we dat een vakantie met Intersoc je zorgvrije wandel-, fiets- en skivakanties garandeert!

De tijd van toen: herinneringen uit vervlogen tijden

Klinkt bekend? Ja, hoewel we niet verwijzen naar het liedje van Jan Theys, maar wel naar vakantieherinneringen van  weleer. Naar de vele jeugdkampen die de Christelijke mutualiteit organiseerde naar de Zwitserse bergen om er onze longen vol gezonde berglucht te zuigen. Ondertussen zijn deze vakanties gekend onder de naam Kazou. Het waren vakanties zonder zorgen en wanneer we er over praten toveren de herinneringen nog steeds spontaan een glimlach op menig gezicht. En net die zorgeloosheid linkt naar een vakantie met Intersoc van enkele reisreporters.

Reisreporters op vakantie met Intersoc

Enkele reisreporters genoten reeds een vakantie met Intersoc en bij navraag blijkt dat vooral de ontzorging door Nederlandstalig personeel en begeleiders als grote voordeel wordt ervaren. Daar komt bij dat je kan genieten van diverse diensten als begeleide uitstappen, kinderanimatie, oppasdiensten en lunchpaketten.

Reisreporter Steven is wellicht de meest ervaren Intersocreiziger in ons team. Als voormalig Kazou-monitor (Kazou is de jeugddienst van Christelijke Mutualiteit) was hij snel gewonnen voor de formules en mogelijkheden van een vakantie met Intersoc.

 • Voor zijn eerste vakantie met Intersoc trok onze reisreporter naar het mondaine Sankt Moritz. En ja, deze bestemming linkt men al snel aan ‘bling bling’, duur en enkel bestemt voor een select clubje. “Niets van aan” repliceert Steven onmiddellijk. “Check hiervoor mijn reportage Sankt Moritz en Engadin voor weinig geld!
 • In Wengen voelde Steven zich 10 dagen koning te rijk. Hij maakte er talrijke uitstappen in de Jungfrauregio en bezocht er Thun en Interlaken. Steevast maakt hij gebruik van de gratis pic-nic-service. Zo kon hij meteen na het stevig ontbijt de bergen intrekken om van de schitterende omgeving te genieten. Eénmaal terug in het hotel en een verfrissende douche, genoot hij van de rijkelijke en thematische buffetformules.

vakantie met Intersoc

Reisreporter Sien beleefde met haar gezin een Oekkievakantie in Flims. Wat haar opviel is de enorme aandacht voor kinderen. Zo biedt de kinderanimatie niet alleen een uitgebreid programma, maar is er steevast elke avond de Oekkieshow. Iets waar de kleintjes enorm naar uitkeken. Terwijl de kinderen volop opgingen in de show, namen zij en haar man de tijd voor het avondeten. ’s Avonds is er kinderopvang, de zogenaamde ‘schoentjesdienst’, zodat ouders kunnen nagenieten in de bar, zonder zich zorgen te maken over wat er op de kamer boven gebeurt. Last but not least citeert Sien dat zij ook tijd had voor ‘me-time’!

Ook hoofdredacteur Bruno is grote fan van de vele kindvriendelijke vakanties met Intersoc. Voor een heuse generatievakantie (Ouders, kinderen en kleinkinderen) boekte hij een wintervakantie in Intersoc-hotel Grand Hotel Surselva. Zo werd terug aangeknoopt met de jaarlijkse traditie van weleer: een skivakantie met de ganse familie. Terwijl de kleinkinderen voor het eerst op skilatten les kregen, gingen de kinderen zich uitleven op de skipistes. Niet steeds het jong geweld volgend, genoten de grootouders van onder andere verrassende sneeuwwandelingen of uitstappen. Tot besluit deelt Bruno mee dat deze vakantie met Intersoc eentje was zoals vakanties met kinderen steeds horen te zijn: zonder zorgen en met lachende gezichtjes!

vakantie met Intersoc

Reisreporter Fien koos dan weer een moeder-dochtervakantie in Bad Hofgastein. Hun vakantie met Intersoc startte reeds in station Brussel – Zuid. Per nachttrein sjeesden ze naar het Oostenrijkse regio Salzburgerland en verbleven er in Intersoc Hotel Astoria. Ter plekken heb je een breed aanbod aan begeleide activiteiten. Zelf kozen ze voor meer vrijheid en verkenden met hun beste ‘Jean-Marie Pfaff-Duits’ Bad-Gastein . Afhankelijk van hun dagprogramma kozen ze voor het gemak van de vol-pension formule of schoven ze de voeten onze tafel bij één van de lekker-adresjes van Bad-Hofgastein.

Tenslotte spraken we reisreporter Griet die voor het eerst, na meer dan 40 dienstjaren in het onderwijs, verlof nam buiten de schoolvakanties. Het viel haar op dat ze eindelijk keuze had om te genieten van rustigere en goedkopere vakanties. Tegelijk keek ze uit om nieuwe actieve medioren te ontmoeten die in de derde levensfase nog volop van het leven willen proeven. Daarom boekte ze een Discover-vakantie met Intersoc in het Oostenrijkse Bad Hofgastein. Lees meer haar ervaring over deze actieve volwassenenvakantie.

Meer ideeën voor een vakantie met Intersoc vind je in het gratis inspiratiemagazine.

vakantie met Intersoc

Wat is Intersoc?

Maar wie of wat is die organisatie Intersoc? Al sinds 1949 verzorgt deze organisatie “gezonde bergluchtvakanties” voor leden van CM. Dat aanbod geldt niet langer exclusief voor CM-leden. Zij genieten wel van een Intersoc-korting per deelnemer en per vakantieperiode. Net als een touroperator biedt Intersoc zomer- en winterreizen aan die zowel actieve volwassenen als gezinnen met kinderen van 17 jaar of jonger aanspreken: van wandelexpedities tot fietstochten en skivakanties.

Wat zijn de voordelen van een vakantie met Intersoc?

 • Het reisaanbod bevat ondertussen meer dan 100 bestemmingen!
 • Je hebt de keuze uit: wandel-, cultuur-, winter- en verblijfsvakanties of een mix van deze reizen.
  Intersoc biedt op de vakantiebestemming leuke excursies en activiteiten aan zoals: workshops, culinaire ontdekkingen en sportieve uitdagingen.
 • Deze excursies en wandelingen zijn begeleidt met een Nederlandstalige (wandel)gids.
 • Gratis medische bijstand (Nederlandstalige dokter of verpleegster) ter plaatse.
 • Bovendien zijn hun tarieven zeer concurrerend: inclusief accommodatie, maaltijden en georganiseerde excursies.
 • De medewerkers van Intersoc zijn altijd beschikbaar voor eventuele vragen of problemen tijdens uw vakantie.

Welke keuze voor een vakantie met Intersoc heb je?

Intersoc biedt zomer- en winterreizen aan die perfect zijn voor zowel (actieve) volwassenen als gezinnen met kinderen tot 17 jaar. Uit het reisaanbod kan je kiezen op basis van interesse of bestemming.

Reiservaringen

Bestemmingen

Volwassenenvakanties

Steeds meer actieve volwassenen kiezen voor georganiseerde volwassenenreizen. Vele redenen liggen voor de hand en hebben niet alleen te maken met het feit dat het goedkoper is. Een volwassenenvakantie is een (ont)spannende manier om samen met anderen een nieuwe bestemming te verkennen. Vervoer, accommodatie, maaltijden en Nederlandstalig begeleide excursies zijn vooraf geregeld zodat jij geniet van een stressvrij avontuur! De volwassenenvakanties van Intersoc zijn inclusief volpension met lunchpakketten voor wandeltochten. Intersoc organiseert tevens activiteiten zoals yoga, nordic walking, moutaineering en excursies naar lokale culturele attracties en historische plaatsen.

Familievakanties met Intersoc

Voor gezinnen die op zoek zijn naar een spannende en betaalbare vakantie heeft Intersoc de perfecte oplossing. Met hun uitgebreide aanbod van activiteiten en excursies kunnen de kinderen zich vermaken terwijl de volwassenen kunnen genieten van het verkennen van nieuwe bestemmingen. Het personeel van Intersoc is goed opgeleid om ervoor te zorgen dat iedereen in het gezin het naar zijn zin heeft tijdens de reis. De gezinsvakanties van Intersoc bieden activiteiten zoals culturele bezoeken, dagtochten, wandelingen en nog veel meer. Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer ontspannen vakantie, biedt Intersoc ook de perfecte mix van ontspannende en spannende activiteiten.

vakantie met Intersoc

Met de allerkleinsten op vakantie met Intersoc

Met de Oekkie vakantieformule logeren kinderen tot 6 jaar volledig gratis buiten de schoolvakanties. Bovendien genieten volwassenen op dat moment eveneens van verlaagde prijzen. Net zoals bij andere vakanties staat bij de Oekkie-formule ontzorging  eveneens centraal. Voor zowel de allerkleinsten, peuters en grotere kinderen is er kinderopvang en animatie. Na het avondeten genieten de kinderen elke keer van de Oekkieshow tot het bedtijd is. Wie wil kan zich aanmelden voor de oppas- of schoentjesdienst. Terwijl de kinderen slapen, luisteren monitoren aan de kamerdeuren waar een kinderschoen staat of alles in orde is. Een huilende baby of ongerust kind gespot? Dan worden de (groot)ouders verwittigd. En Nederlandstalige monitoren geven de skilessen!

De voordelen van een Oekkie-vakantie op een rijtje

 • Kinderclubs en animatie;
 • Kinderopvang onder begeleiding van goed opgeleide Nederlandstalige monitoren:
 • Ukkieclub voor baby’s van 3 maanden tot en met 2 jaar;
 • Pukkieclub voor peuters van 3 tot en met 4 jaar;
 • Miniclub voor kinderen van 5 tot en met 6 jaar;
 • Kids-avondanimatie zodat jij rustig kan tafelen;
 • Je kroost geniet van een heuse feestvakantie met allerlei extra’s: leuke animatiefilmpjes, af en toe een gezonde kinderapéro, ‘Oekkie-drankjes’ in de kinderbar, lekkere vieruurtjes en zo meer;
 • Jong en oud genieten van de onvergetelijke kindershows met Nellie & Cesar .
 • Vanaf 3 jaar mogen kindjes skilessen volgen met Nederlandstalige ski-monitoren. Spelenderwijs maken zij kennis met het materiaal en de basistechnieken;
 • Gratis medische verzorging: er is altijd medische begeleiding aanwezig in het hotel. Zo hoef je met een ziek kind niet ver te lopen en word je snel geholpen. Er is ook elke dag een verpleegkundige aanwezig ter ondersteuning van de kinderclubs.
 • Schoentjesdienst: na een dag avontuur, ravotten in gezonde berglucht slapen je kinderen als een roosje. Ondertussen kan jij van een ontspannende avond genieten. Onze monitoren luisteren aan elke kamerdeur waar een schoentje voor staat. Mama of papa nodig? Je krijgt meteen een seintje.
 • Materiaal voor de allerkleinsten: elk hotel beschikt over een verzorgingskussen, kinderbedje, een babybad en kinderstoel. De verzorgingsruimte met microgolf en koelkast is 24 uur op 24 open. Op elke verdieping staan pampercontainers. Buggy of draagzak nodig? Die kan je in elk hotel voor een prikje huren.

Meer ideeën voor een vakantie met Intersoc vind je in het gratis inspiratiemagazine.

Groepsvakanties met Intersoc

Bedrijven of verenigingen zoeken vaak naar vakantieformules om de groepssfeer of samenwerking te bevorderen. Via hun eigen hotels en met Nederlandstalige opvang of begeleiders organiseert Intersoc groepsreizen ‘op maat’. Zo leer je collega’s of andere clubleden beter kennen en creëer je samen herinneringen die nog lang na thuiskomst zullen blijven bestaan!

vakantie met Intersoc

De hotels van Intersoc

Intersoc heeft eigen, goed onderhouden hotels met Nederlandstalige medewerkers in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Zoals al eerder vermeld staat jouw vakantie zonder zorgen centraal. Daarom heb je in de hotels gratis medische verzorging in eigen taal. Dagelijks bereidt een Belgische kok lokale en Belgische specialiteiten. In het Zwitserse Leysin en St. Moritz zijn er single kamers zonder een extra toeslag beschikbaar. Tijdens de ‘volwassenenvakanties’ verblijf je enkel met volwassenen in het hotel waardoor het heerlijk rustig is. Wie wil kan er zelf zijn activiteitenpakket samenstellen. Zoals bijvoorbeeld genieten van de wellness, sportieve uitdagingen aangaan of deelnemen aan één van de vele Nederlandstalig begeleide excursies, wandelingen!

Meer ideeën voor een vakantie met Intersoc vind je in het gratis inspiratiemagazine.

Ging jij ook al op vakantie met Intersoc?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je er iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje onderweg? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Tijdens je vakantie prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter.

PRAKTISCHE INFO
Intersoc vakanties | Internet: intersoc.be

reisreporter