Ontdek Zuid-Amerika tijdens een rondreis van 2 weken door Chili en Argentinië

Rondreis Argentinie Chili
Droom je van een avontuurlijke reis door adembenemende landschappen, bruisende steden en unieke culturen? Dan is een rondreis door Chili en Argentinië precies wat je zoekt. Deze twee Zuid-Amerikaanse landen bieden een ongelooflijke diversiteit aan ervaringen, van de droge Atacama-woestijn tot de ijzige gletsjers van Patagonië. Laat je meevoeren op een reis die je nooit zult vergeten en ontdek waarom Chili en Argentinië tot de meest fascinerende bestemmingen van Zuid-Amerika behoren.

Dag 1-2: Aankomst in Santiago de Chile

Je avontuur begint in Santiago, de bruisende hoofdstad van Chili. Na aankomst in je hotel kun je de stad gaan verkennen. Bezoek de kleurrijke wijk Bellavista, bekend om zijn straatkunst en bohemiene sfeer. Neem de kabelbaan naar de top van Cerro San Cristóbal voor een adembenemend uitzicht over de stad en de Andes op de achtergrond.

De volgende dag duik je dieper in de Chileense cultuur met een bezoek aan de centrale markt, waar je verse zeevruchten en lokale specialiteiten kunt proeven. Breng de middag door in het Museo Chileno de Arte Precolombino om meer te leren over de rijke geschiedenis van het land. Sluit de dag af met een traditionele Chileense maaltijd en een glas uitstekende lokale wijn in het historische centrum.

Dag 3-4: Verkenning van de Atacama-woestijn

Op de derde dag van de rondreis door Chili vlieg naar het noorden om de Atacama-woestijn te ontdekken. Deze droogste woestijn ter wereld biedt een buitenaards landschap dat je versteld zal doen staan. Begin je verkenning met een bezoek aan de Valle de la Luna, waar de zonsondergang de rotsen in een spektakel van kleuren verandert.

De vierde dag sta je vroeg op voor een bezoek aan de El Tatio-geisers, de hoogstgelegen geisers ter wereld. Geniet van een ontbijt terwijl de stoomwolken om je heen dansen. In de middag kun je een fietstochtje maken door de zoutvlaktes of relaxen in de thermale baden van Puritama. Eindig de dag met een onvergetelijke sterrenobservatie in een van ’s werelds beste plekken voor sterrenkijken.

Dag 5-6: Wijnproeverij in de Centraal-Chileense vallei

Reis terug naar centraal Chili voor een bezoek aan de beroemde wijnstreek. Verken de pittoreske Colchagua-vallei, bekend om zijn rode wijnen. Bezoek verschillende wijngaarden en leer alles over het wijnproductieproces, van druif tot fles. Geniet van uitgebreide proeverijen en combineer de heerlijke wijnen met lokale kazen en charcuterie.

Daarna kun je een fietstocht maken door de wijngaarden, waarbij je stopt bij kleine producenten om hun ambachtelijke wijnen te proeven. In de middag kun je een kookcursus volgen, waar je leert hoe je traditionele Chileense gerechten bereidt met verse, lokale ingrediënten. Sluit de dag af met een romantisch diner tussen de wijnranken, terwijl je geniet van de prachtige zonsondergang over de vallei.

Dag 7-8: Buenos Aires, de Paris van Zuid-Amerika

Vlieg naar Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië. Laat je meeslepen door de passie van deze stad, beginnend met een wandeling door de kleurrijke wijk La Boca. Bewonder de felgekleurde huizen en de straatartiesten die tango dansen. Verken ’s avonds de chique wijk Palermo, bekend om zijn trendy restaurants en bruisende nachtleven.

De volgende dag duik je dieper in de cultuur van Buenos Aires. Bezoek de iconische begraafplaats van Recoleta, waar Eva Perón begraven ligt, en wandel door de historische wijk San Telmo. ’s Avonds wacht je een onvergetelijke ervaring: een authentieke tangoles gevolgd door een diner en tangoshow. Laat je meevoeren door de sensuele ritmes en de ongelooflijke acrobatiek van de dansers.

Dag 9-10: Natuurwonderen in Patagonië

Reis naar het zuiden naar El Calafate, de toegangspoort tot de Argentijnse Patagonië. Hier wacht je een van de hoogtepunten van je reis: een bezoek aan de indrukwekkende Perito Moreno-gletsjer. Wandel over de loopbruggen en luister naar het gekraak van het ijs terwijl enorme brokken in het water vallen. Voor de avonturiers is er de mogelijkheid om een ijstrekking op de gletsjer te maken.

Op dag nummer tien kun je een boottocht maken over het Argentino-meer, waar je andere gletsjers van dichtbij kunt bewonderen. In de middag kun je paardrijden door de Patagonische steppe of een bezoek brengen aan een traditionele estancia (ranch) om meer te leren over het leven van de gauchos. Geniet ’s avonds van een typisch Patagonisch lamsbarbecue onder de sterrenhemel.

Dag 11-12: Torres del Paine National Park

Steek de grens over naar Chili voor een bezoek aan het wereldberoemde Torres del Paine National Park. Dit natuurwonder biedt enkele van de meest spectaculaire landschappen ter wereld. Maak een wandeling naar de basis van de iconische torens of kies voor een van de vele andere wandelroutes door het park. Houd je camera bij de hand voor ongelooflijke fotokansen van gletsjers, meren en de karakteristieke hoornachtige bergtoppen.

Volgens kun je een kanotocht maken op het Grey-meer, waar je tussen de ijsbergen door peddelt. Voor wie liever op het droge blijft, is er de mogelijkheid om te paardrijden door de pampa’s of een bezoek te brengen aan de Cueva del Milodón, een enorme grot waar overblijfselen van prehistorische dieren zijn gevonden. Sluit je Patagonische avontuur af met een laatste blik op de majestueuze bergen tijdens een zonsondergang die je nooit zult vergeten.

Dag 13-14: Afsluiting in Valparaíso

Voor het laatste deel van je reis keer je terug naar Chili, maar deze keer naar de kleurrijke havenstad Valparaíso. Deze UNESCO Werelderfgoedstad staat bekend om zijn felgekleurde huizen die tegen de heuvels opklimmen. Verken de stad te voet of neem een van de historische kabelspoorwegen naar de top van de heuvels voor een prachtig uitzicht over de Pacifische Oceaan.

Op je laatste dag kun je een kookcursus volgen waar je leert hoe je typisch Chileense gerechten bereidt, of een bezoek brengen aan het huis van de beroemde dichter Pablo Neruda. Slenter door de smalle straatjes en bewonder de indrukwekkende muurschilderingen die de stad tot een openluchtmuseum maken. Sluit je ongelooflijke reis af met een laatste zonsondergang aan het strand, terwijl je terugdenkt aan alle wonderen die je hebt mogen ervaren in deze twee fascinerende landen.

Dag 15: Terugreis vanuit Santiago

Na het ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen. Je wordt naar de luchthaven van Santiago gebracht voor je terugreis. Terwijl je het vliegtuig instapt, neem je een schat aan herinneringen mee aan de adembenemende natuur, rijke culturen en warme gastvrijheid die Chili en Argentinië zo bijzonder maken. Deze rondreis zal je nog lang bijblijven als een onvergetelijk avontuur door twee van Zuid-Amerika’s meest diverse en fascinerende landen.

Beeldverantwoording: coverfoto van Raindom via Pixabay

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *