Zillertal Mayrhofen Hippach zomer 00

10 Tips voor een memorabele zomer in Mayerhofen – Zillertal

Het Zillertal, gelegen in deelstaat Tirol, is een van de bekendste valleien in de Oostenrijkse Alpen. In het populaire skigebied valt ook in de zomer heel wat te beleven. Dit zijn 10 tips om het beste uit je zomervakantie in Tirol te halen!

Mayrhofen Hippach zomer 01
1. Ontwaak met een adembenemende zonsopgang vanop de Ahorn.
Eens in je leven moet je het meemaken: een zonsopgang in de bergen. Voor wie niet meteen staat te springen om midden in de nacht een berg te beklimmen is er een fantastisch alternatief: de Ahornbahn, één van de modernste gondelsystemen in de Alpen. De gondel vertrekt voor zonsopgang vanuit het Zillertal en brengt je naar het Ahornplateau met een panoramisch uitzicht over de omliggende bergketens en het dal. Tip: combineer je trip op de “sunrise gondola” met een ontbijtbuffet in een van de bergrestaurants.

Mayrhofen Hippach zomer 02

2. Neem de fiets door het Zillertal
De Zillertal Radweg, een fietspad van ongeveer 31 kilometer lang, volgt de loop van de Ziller-rivier en is door zijn relatief vlakke verloop ideaal voor families. Het pad is grotendeels geasfalteerd, goed onderhouden én biedt spectaculaire uitzichten op de alpenweiden, bergen en charmante dorpjes. Wie na de tocht geen zin meer heeft om terug te fietsen kan de meer dan 100 jaar oude stoomtrein terug nemen.

Zillertal Mayrhofen Hippach zomer 08

3. Avontuurlijk wandelen langs watervallen.
De bergen lenen zich natuurlijk uitstekend tot het maken van prachtige wandelingen. Avonturiers kunnen van hut naar hut trekken en in deze regio zelfs naar “de hutten met een hart”. Er zijn veel hutten in de vakantieregio Mayrhofen-Hippach in het Zillertal, maar slechts 11 “berghutten met hart”. Zij worden gekenmerkt door een gigantisch metalen hart voor de deur. Deze erkenning benadrukt de gemoedelijke sfeer en gastvrijheid. Wandelaars of passanten kunnen vriendschapslinten knopen aan deze grote harten.

Mayrhofen Hippach zomer 06

Extra vakantietip: een familievriendelijke hike is het watervalpad in het Stilluptal. Deze trail start bij het Stillup stuwmeer en leidt langs verschillende indrukwekkende watervallen.

Mayrhofen Hippach zomer 04

4. Proef de lekkerste kaas in de “Erlebnissennerei”
Wie deze zuivelfabriek bezoekt, leert bij over de traditionele en moderne methoden van zuivelproductie in de Alpenregio. Je kan de zuivelfabriek op eigen houtje bezoeken of aansluiten bij een geleide tour. Volg het volledige productieproces van melk tot kaas of yoghurt, bezoek de moderne koeienstal en last but not least: proef de verse producten.

Mayrhofen Hippach zomer 07

5. Adrenalinekicks in de Zillertal Vallei
Bij #131 Schlegeis (een verwijzing naar de Schlegeis Alpenstrasse en het Schlegeis stuwmeer)  kom je ogen tekort. Het stuwmeer ligt op 1800 meter hoogte en is omringd met indrukwekkende bergtoppen. De imposante dam die het water van de gletsjerrivier vasthoudt, is een technisch wonder waarover bezoekers kunnen wandelen. Adrenalinejunkies kunnen de damwand ook beklimmen of zich uitleven met de nabijgelegen via ferrata, de Klettersteig.

Zilltertal Mayrhofen Hippach zomer paragliden

6. Ga paragliden!
Om in het adrenalinethema te blijven: ga paragliden op de Penkenberg. Er zijn meerdere startplaatsen in het Zillertal, maar één van de populairste is bij de top van de kabelbaan. Naast paragliden kan je op het plateau ook terecht in de bergspeeltuin of de panoramatrail afleggen.

Mayrhofen Hippach zomer 11

7. Verruim je kennis in het Naturparkhaus.
Wie nieuwsgierig is naar de natuurlijke en culturele rijkdommen van het Zillertal kan terecht in het Naturparkhaus in Ginzling, een klein dorpje in het hart van het Zillertal. Het fungeert als bezoekerscentrum van het natuurpark Zillertal Alpen en herbergt een “verborgen schatten tentoonstelling.”  Je komt meer te weten over geologie, fauna en flora, geschiedenis en cultuur van de regio.

8. Op indoor avontuur in het Visorium
Het Visorium wil de schoonheid van de natuur en de omgeving laten zien door middel van interactieve installaties. Fop je hersenen met de collectie van optische illusies, gebruik VR-technologie om je onder te dompelen in de omgeving van het Zillertal of ga met je familie op een spannend avontuur in één van de escape rooms. Sportievelingen kunnen zich wagen aan laser tag of de adventure golf.

Mayrhofen Hippach zomer 10

9. Een winters bezoek in hartje zomer aan de Hintertuxer gletsjer
De Hintertuxer gletsjer is een van de weinige plekken in Europa waar je het hele jaar lang kan skiën en snowboarden. Voor wie het eens wat anders mag zijn: ga gletsjerwandelen of zelfs gletsjerfietsen op een daarvoor geschikte fatbike. Laat je daarna betoveren door de winterse magie van het Natur Eis Palast, een natuurlijke ijsgrot waarin je de binnenkant van de gletsjer kan verkennen.

Mayrhofen Hippach zomer 13

10. Tijd voor ontspanning in de Erlebnistherme Zillertal
Na een vakantie vol avontuur en sportieve activiteiten heb je een dagje ontspanning in de Erlebnistherme in Fügen meer dan verdiend. Geniet van de uitgebreide spa, binnen- en buitenzwembaden en voor wie het dan toch niet kan laten: de glijbanen.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Mayerhofen | Internet: mayrhofen.at/de
Toerisme Zillertal | Internet: zillertal.at/nl
Toerisme Tirol | Internet: visittirol.nl
Toerisme Oostenrijk | Internet: austria.info/nl

Beeldmateriaal: coverfoto ©Paul-Sürth | Zonsopgang Ahorn bergbaan ©Mayrhofner Bergbahnen | Fietsende familie in Stilluptal © Dominic Ebenbichler | Naturparkhaus © Flo-Smith | Hintertuxer gletsjer © Zillertal tourismus Tom Klocker | Andere foto’s © Toerisme Zillertal / Tirol of vermelde attractie.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *