Citytrip Dordrecht: alle reistips op een rijtje

Dossier: Dordrecht

Met het hele Reisreporter-team gingen we op verkenning in het Nederlandse Dordrecht. En verkennen deden we: de lekkerste adressen kwamen aan bod, de beste culturele activiteiten, shoppingtips én niet te missen locaties. Nooit gedacht dat er zoveel te beleven viel hier, op amper twee uur rijden van thuis. Waar wacht je nog op?

“Een nog steeds onontdekt stukje Nederland waar een weekendje weg voorbij vliegt!”

Reisreporter Stephanie verwoordt haar verwondering:
Hoe is het mogelijk dat ik hiervoor nog nooit van de pracht en praal van Dordrecht had gehoord? Als kind en jongvolwassene reisde ik regelmatig binnen de
Nederlandse grenzen met een echte Brabander als stiefpapa en bezocht ik vele parels zoals Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Texel, Tilburg… En toch passeerde Dordt nooit op onze uitstapjes “in papa’s land”. Jammer, merk ik al wanneer we de tuinen van Villa Augustus in wandelen. Dit hotel alleen al is de reisdroom
voor een Alice in Wonderland-fan zoals ik.

Verwacht na tien minuten hoge gilletjes slaken achter elke hoek en steen bijna een konijn naar een andere wereld te kunnen volgen. De volgende dagen zijn een aaneenrijging van mijn favoriete dingen. Antiek & vintage spulletjes snuisteren in de vele schattige curiosawinkeltjes, heerlijke koffie sippen, mijn koekjes in ’t opgeschuimde melk soppen in zaakjes uit mijn stoutste hipsterdromen, zoet en zout gekarameliseerd popcorn proeven, bittere chocolade bikken en dronken worden van een gin tonic met rooswattig suikerspin erin.

De controle over mijn ongevlechte haren en paraplu op een openluchtbootje doorheen de Dordrechtse wateren verliezen en een nieuwe lijfgeur in het rijkst ruikend winkeltje aan de haven ontdekken. Ik ben, op z’n minst gezegd, overdonderd door de variatie aan mooi, leuk, verrassend en lekker van Dordt, haar hemels kronkelende straatjes, geweldig geurende restaurants, bomvol boemende barretjes met diepkruidige rode wijntjes en opliftende terrasjes die zelfs in de regen gezellig ogen en ook daadwerkelijk gezellig zijn. Ontdek Dordrecht vooral zelf & laat ons Dordt-magazine je langs vioolbouwers, chocolatiers, resto’s en andere must-see’s leiden.

Mij zie je daar nog terug.

Vele nu al nostalgische groetjes,
Stephanie