Texel lezersreis banner

Midweek Texel

Texel is een buitengewoon zeldzaam zichtkaartje! Het grootste Waddeneiland, schittert met haast ongerepte natuurlandschappen, desolate strandvlaktes en wandelende duinen. Ideaal om uit te waaien en prachtige foto’s te maken. Samen met reisreporter Bruno wandel je 5 dagen in het spoor van 2 eilandbinken, leer je beter natuur- en landschapsfoto’s maken en beleef je het ultieme gevoel van vrijheid.

Wat mag je verwachten tijdens deze midweek Texel?

Tijdens deze lezersreis, in samenwerking met reisorganisator Mare Tours, maak je kennis met typisch Texel. Samen met een strandjutter, een oesterman en een natuurfotograaf bezoek je dé unieke plekjes van het eiland!

texel oesterman Texel natuurfotografie Madilon Dielen texel strandjutter maarten Brugge

Oesterjacht in de Waddenzee

“Op Texel liggen oesters voor het rapen”, vertelt Oesterman Martin. Hij neemt je ruim twee uur mee op oesterjacht en vertelt je meer over deze zilte zeevrucht. Tijdens de wandeling loop je een stukje over het Wad en ondertussen raap je je eigen oesters. Wie weet vind je wel een parel in één van de oesters! Nadien, terug op het droge, leer en proef je hoe verschillende oesters smaken. Brood, bubbels en tapas zijn inbegrepen.

Omdat de tochten volledig afhankelijk zijn van laagwaterstand zijn deze ingepland op specifieke momenten. Goed schoeisel of laarzen zijn aanbevolen om ‘snijwondjes’ door schelpen of afval te voorkomen.

Leer de trucs van een natuurfotograaf

Landschaps- en natuurfotografie is erg populair! Samen met professioneel natuurfotograaf Madelon trek je naar de natuurgebieden of stranden. Na een stukje theorie ga je op pad om Texel in zijn verschillende facetten te fotograferen.

Tijdens de workshop natuurfotografie leer je alles over de technische mogelijkheden van je (compact) camera of smartphone.

Tip! Ook met een eenvoudige camera leer je snel mooiere foto’s maken!

Geen fotofreak? Geen nood, wij zorgen voor een leuke alternatieve wandeling of uitstap.

In het spoor van juttersverhalen

Tot slot maak je kennis met strandjutter Maarten, geboren en getogen in Texel. Wist je dat vroeger de plaatselijke pastoor de wens uitsprak dat wanneer er een schip verging er iets zou aanspoelen in hun dorp? Tegenwoordig valt er helaas, of gelukkig, wat minder te jutten omdat schepen veiliger zijn.

Al die gekke flesposten, de oorsprong van aangespoelde en ‘gevonden’ spullen, het vergane schip, de (weers-)omstandigheden en zo meer, vormen het onderwerp voor de vele verhalen die gastheer Maarten met zijn gasten deelt. Laat je meevoeren door zijn verhalen en ga met hem op zoek naar ongekende schatten.