themapark Futuroscope

Duik in de toekomst tijdens een weekendje themapark Futuroscope

Het niet zo typische themapark Futuroscope trok meteen onze aandacht. Wij reisden er naartoe om te ontdekken waarom Frankrijk’s tweede grootste ‘attractiepark’ in ons Belgenlandje relatief onbekend is. Bereid je voor op een reis naar de toekomst met robots, 4D-films, blauwe hamburgers en attracties die actie combineren met technologie en futuristische architectuur.

Wegwijs in themapark Futuroscope
Themapark Futuroscope ligt in het hart van Frankrijk, nabij Poitiers. In het attractiepark is plaats voor 40 attracties en shows waar technologie en innovatie samenkomen. Installeer de app op je telefoon om je weg te vinden naar alle attracties. Je komt te weten hoe het voelt om in het hart van een tornado te zitten of om te dansen met robots. Tip: upgrade je ticket naar Gold of Premium+ om lange wachtrijen te vermijden.

Lunchen bij L’Atelier des Saveurs
Wie denkt aan een lunch in een pretpark, denkt waarschijnlijk onmiddellijk aan hamburgers of hotdogs. Hoewel die ook te verkrijgen zijn in het park, reserveerden we in het gastronomisch restaurant L’Atelier des Saveurs. Elk gerecht wordt zorgvuldig samengesteld met lokale en seizoensgebonden producten. Het verdict: lekker eten voor een schappelijke prijs. Probeer als dessert Mission Mars en krijg een waar kunstwerk voorgeschoteld!

Favoriete attractie: Tornado Chasers
De Tornado Chasers is een must-do. Melanie en Alex, onderzoekers van extreme weersomstandigheden nemen je mee in hun verhaal. Tijdens je bezoek teistert een tornado het attractiepark. Kan jij met het onderzoeksteam de tornado stoppen? Je zit tijdens het gebeuren op een platform dat kan draaien en kantelen, omgeven door een groot scherm. We willen niet al te veel verklappen maar wij weten intussen wel hoe het voelt om in een tornado terecht te komen. Durf jij het aan?

themapark Futuroscope

Diner in Space Loop Restaurant
Bij binnenkomst in Space Loop Restaurant werden we meteen overweldigd door het futuristische interieur. Plots stonden we in de cafetaria van een ruimteschip. Je bestelt niet zoals gewoonlijk bij een ober, maar je plaatst je bestelling via een touchscreen. Alle gerechten worden vervolgens via een railsysteem tot aan je tafel gebracht via loopings en scherpe bochten. Ooit al eens een blauwe hamburger gegeten? Het kan hier!

themapark Futuroscope

Avondshow: La Clé des Songes
Bij het vallen van de avond worden we een laatste keer getrakteerd op een sterk staaltje technologie aan het grote meer. De avondshow neemt je mee naar het rijk der dromen. Je gaat samen met het legendarische zandmannetje op zoek naar een mysterieuze sleutel: La Clé des Songes. Laat je meeslepen door dansende lichten en gigantische projecties op waterfonteinen. Let overdag goed op details tijdens je bezoek aan het park want net voor de avondshow maak je kans op een leuk cadeau!

Heerlijk overnachten in Hotel Ecolodgee
Gelegen tussen kabbelende beekjes vormt Hotel Ecolodge een oase van rust na een drukke dag in het park. Het hotel bestaat uit lodges waarbij esthetiek en duurzaamheid hand in hand gaan. De lodges zijn opgetrokken uit natuurlijke materialen en bieden slaapplaats voor één tot en met vijf personen. Pluspunt: ‘s morgens wordt het ontbijt aan je deur geleverd. Na het ontbijt kan je ontspannen vertrekken naar themapark Futuroscope. De hoofdingang bevindt zich op slechts vijf minuten wandelafstand.

themapark Futuroscope

Bouwen aan de toekomst: Aquascope
Bij themapark Futuroscope zitten ze niet stil. Tijdens ons bezoek waren ze volop bezig met de bouw van een nieuwe rollercoaster, maar meer informatie blijft nog even een mysterie. Ze openen deze zomer wel een gigantisch waterpark, Aquascope. Technologie en waterpret, een unieke combinatie als je het ons vraagt! Het gloednieuwe waterpark zal bestaan uit drie aparte werelden. Denk aan duizelingwekkende glijbanen, een aquatische bioscoop en een kindergedeelte. Tip: reserveer je ticket op voorhand.

themapark Futuroscope

Besluit themapark Futuroscope
Het mag duidelijk zijn, voor een unieke ervaring zit je bij themapark Futuroscope goed! Het is een perfect weekendje weg met het hele gezin (bijvoorbeeld in combinatie met een citytrip Poitiers) of een leuke tussenstop onderweg naar het zuiden van Frankrijk. Voor jong en oud valt er wat te beleven. Natuurlijk gaven we maar enkele hoogtepunten prijs, de rest is aan jou om te ontdekken!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Futuroscope | Av. René Monory, 86360 Chasseneuil-du-Poitou, Frankrijk
Tel. +33 (0)5 49 49 30 80 | Internet: futuroscope.com/en/nederlands
Futuroscope tickets en prijzen | futuroscope.com/en/cheap-stays-and-tickets
Toerisme Poitiers | poitiers.fr
Eten en drinken aanraders
Space Loop Restaurant |
Gelegen net voor de ingang van het park.
Tel. +33 (0)5 49 49 53 04 | Reserveren kan ook via de app of aan de receptie.
L’Atelier des Saveurs
| Locatie terug te vinden op de kaart van het park.
Tel. +33 (0)5 49 49 30 80 | Reserveren kan ook via de app of aan de receptie.
Overnachten
Hôtel Ecolodge
| Gelegen naast het park.
Tel. +33 (0)5 49 49 53 01 | Internet: futuroscope.com/en/accomodation/hotel-ecolodgee
Hôtel Station Cosmos | Gelegen aan de ingang van het park.
Tel. +33 (0)5 49 49 53 20 | Internet: futuroscope.com/en/xperiences/hotels/hotel-station-cosmos
Hôtel du parc – Pirates | Boulevard René Descartes, Téléport 3, 86360 Chasseneuil-du-Poitou, Frankrijk | Tel. +33 (0)5 49 49 08 08 | Internet: hotelduparc-sitedufuturoscope.fr
Bereikbaarheid
Met de auto
| 640 kilometer rijden vanuit Brussel.
Met de trein
| Neem de trein van Brussel-Zuid naar Parijs. Vervolgens neem je de metro van Paris-Nord naar Paris-Montparnasse, waar de trein naar Poitiers vertrekt. Vanuit Poitiers is het slechts een korte rit met de taxi tot aan het park.
Taxi | Arnaud Giraud | Tel. +33 (0)6 18 97 25 64 | Een kleine 20 minuten rijden van het treinstation van Poitiers tot aan het park.
Meer reisverslagen en tips over themaparken vind je via deze link: reisreporter.be/tag/themapark

Foto’s en artikel door Maaike Desiron en Lukas Van de Putte

📌 PIN nu en plan later

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *