Griekse eilanden 00 Corfu

De 3 mooiste Griekse eilanden voor een heerlijke vakantie!

De Griekse eilanden zijn een heerlijke bestemming voor een zonvakantie. Omdat het er zoveel zijn, kan het lastig zijn om een eiland uit te kiezen voor jouw vakantie. De verschillende eilanden hebben ook allemaal verschillende dingen te bieden. Zo is het ene eiland heerlijk rustig en nog onontdekt, terwijl het andere erg populair is onder toeristen en vele faciliteiten te bieden heeft. Hieronder vind je inspiratie voor een heerlijke vakantie naar de Griekse eilanden!

Griekse eilanden 01 Corfu

Corfu

Corfu is een ideale optie voor een reis naar Griekenland. Op dit eiland kun je genieten van natuur, strand en cultuur. Bezoek bijvoorbeeld Corfu Stad, waar je de oude binnenstad kunt verkennen met zijn prachtige straatjes en historische gebouwen. Ook het Acchilleion paleis is voor cultuurliefhebbers zeker de moeite waard om te bezoeken. Dit was ooit het zomerverblijf van keizerin Elisabeth van Oostenrijk. Strandliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de verschillende stranden van het eiland, zoals de stranden Glyfada, Sidari en Barbati. Ook de Paleokastritsa baai is een prachtige plek om te bezoeken. Hier kun je genieten van het helderblauwe water en de grotten. Uiteraard kun je op Corfu ook genieten van heerlijke lokale gerechten, zoals pastitsada en sofrito. Je merkt het, Corfu is een goede optie voor een vakantie naar Griekenland!

Griekse eilanden 03 Skiathos

Skiathos

Een wat onbekender Grieks eiland, Skiathos, is een goede optie voor als je wilt genieten van een nog vrij onontdekt Grieks eiland. Hier kun je ook terecht voor een heerlijke ontspannen vakantie. Geniet van een van de vele stranden zoals Koukounaries, Lalaria en Banana Beach. Er is ook veel te beleven op cultureel gebied. Geniet bijvoorbeeld van Skiathos stad, waar je kunt genieten van de pittoreske straatjes, de haven en het nachtleven. Ook het Papadiamantis Huis is een mooie plek om te bezoeken. Hier heeft de beroemde Griekse schrijver Alexandros Papadiamantis gewoond. Skiathos heeft ook prachtige natuur, waar je prachtige wandelroutes kunt lopen. Een echte aanrader voor wandelliefhebbers! Ook is het een leuk idee om een boottocht te maken naar een van de omliggende eilanden of verborgen stranden. Kortom, in Skiathos kun je terecht voor een diverse vakantie!

Griekse eilanden 04 kos

Kos

Kos is ook een mooie bestemming voor een vakantie in Griekenland. Bezoek bijvoorbeeld Kos stad, waar je de haven, het kasteel van Neratzia en het historisch centrum kunt bezoeken. Ook de tempel Asklepion is een mooie plek om te bezichtigen. Dit is een oude geneeskundige tempel, wat een van de belangrijkste archeologische plekken is van het eiland. Kos staat naast zijn mooie stranden zoals Paradise Beach ook bekend om zijn natuurlijke warmwaterbronnen bij Therma Beach. Hier kun je heerlijk genieten van een warm bad. Kos kan dus ook op je lijstje voor Griekse bestemmingen!

Of je nu van natuur, strand of cultuur houdt: de Griekse eilanden hebben het allemaal. Met de hierboven genoemde bestemmingen kun jij alvast inspiratie opdoen voor je volgende vakantie!

Afbeeldingen via Pixabay

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *