Budgetvriendelijk logeren met Gilbert’s List – editie 2021

Budgetvriendelijk logeren met Gilbert’s List – editie 2021

Sinds 1998 verzamelt langeafstandswandelaar Gilbert Bastiaensen goedkope overnachtingsadressen nabij GR-paden in Wallonië, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Deze overnachtingsadressen zijn bestemd voor trekkers, zowel fietsers als wandelaars, die een eenmalige overnachting zoeken. Jaarlijks vernieuwt Gilbert zijn lijst met informatie en meldingen van gebruikers.

Budgetvriendelijk logeren voor trekkers
Het basisidee voor Gilbert’s List is een lijst met goedkope overnachtingsadressen voor trekkers in Wallonië en de buurlanden. Om in de lijst te verschijnen, moeten de logementen de mogelijkheid tot één overnachting bieden. De prijs hiervoor mag in 2021 het maximum van € 17,50 zonder, of € 22,50 met ontbijt niet overschrijden. Daarnaast mag de verblijfplaats geen toeslag aanrekenen voor soloreizigers.

budgetvriendelijk logeren

Slaapplaatsen zonder bed
Gilbert’s List groepeert informatie volgens dorp, gehucht of gemeente, aangevuld met het adres, de naam van de eigenaar en het logement. Vanzelfsprekend is ook de prijs per nacht opgenomen en staat vermeld bij welke GR-paden of RV-fietsroutes de overnachtingsadressen liggen. In sommige gevallen biedt het logement bescheiden slaapplaatsen aan. Het gaat dan over een eenvoudige matras of een plekje in het hooi. Een slaapmatje of slaapzak kan dan nuttig of zelfs vereist zijn. Informeer ernaar bij je reservatie!

Ook in het Groothertogdom Luxemburg
Ook buitenlandse adressen langs een van de routes worden niet genegeerd. Het Groothertogdom Luxemburg is wat dat betreft koploper met 34 adressen. Hierdoor is de 360 kilometer lange GR 57, een van de populairste paden in de Ardennen en het Groothertogdom Luxemburg, ook haalbaar geworden.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen

Gilbert’s list (budgetvriendelijk logeren )verschijnt jaarlijks in het Nederlands en het Frans en is te bestellen via overschrijving met vermelding van naam, adres en Gilbert’s List. Geef zeker aan of je een Nederlandstalige of Franstalige lijst wenst. Vermeld ook het correcte leveringsadres bij reden van betaling.
Informatie
Bastiaensen Gilbert | Oosterwijk 64 | B-2260 Westerlo | Tel: + 32 (0)14 26 52 29 | E-mail: [email protected] of [email protected]
Prijs: € 4,00 | buiten België € 7,00
Banknummer BE17 0001 5455 2221
IBAN: BE17 0001 5455 2221
BIC: BPOTBEB1

Beeldmateriaal |  Slaper: Afbeelding van Free-Photos en wandelaar van Hermann Traub via Pixabay

Leave a Comment