Winter Efteling trakteert 11 weken lang op betoverende sfeer

Attractiepark Efteling verandert ’s winters naar goede traditie in de Winter Efteling. Van 14 november 2016 tot en met 31 januari 2017 openen de schaats- en langlaufbaan de deuren en vier je hier de feestdagen in sprookjesachtige sferen.

Te zien tijdens de Winter Efteling
Bezoekers van de Winter Efteling genieten van een romantisch winters decor en veel gezelligheid. De Sneeuwprinses en de Vuurprins brengen met hun arrenslee dagelijks een muzikaal bezoek aan de Vreugdevuren en je kan ze dagelijks bezoeken in het IJspaleis. In het Sprookjesbos is de wintervoorstelling van de parkshow Sprookjesboom te zien.

Te doen tijdens de Winter Efteling
Daarnaast biedt de Winter Efteling speciale winterattracties, zoals Langlaufbaan ’t Hijgend Hert van zo’n 400 meter lang, het overdekte IJspaleis met een echte sneeuwglijbaan en een in- en outdoor schaatsbaan, of maak een ritje in de Arrenslee. Voor knorrende magen zijn overal in het park winterse lekkernijen, zoals soepen, warme chocolademelk en versgebakken wafels. Behalve de waterattracties Piraña en De Vliegende Hollander zijn alle attracties open als de weersomstandigheden het toelaten.

Winter Efteling: de Sneeuwprins en de Vuurprinses bij het Vreugdevuur

Winter Efteling: de Sneeuwprins en de Vuurprinses bij het Vreugdevuur

Wanneer de avond valt…
Vanaf het schemeruur krijgt Villa Volta een andere gedaante, met een krakende gevel waarop een prachtige, optische illusie ontstaat. De parkshow Raveleijn, waarin paarden en raven een hoofdrol spelen, is ‘s avonds extra spannend door het spektakel van licht en vuur (tot en met 8 januari 2017). En ook de watershow Aquanura is in het donker op z’n mooist. Zo’n 200 fonteinen brengen attracties als Fata Morgana, Monsieur Cannibale en Joris en de Draak tot leven met muziek, vuur- en lichteffecten.

Sprookjesmusical De gelaarsde Kat
Sinds 18 september brengt een heuse sprookjescast de nieuwe Efteling-musical De gelaarsde Kat tot leven. In deze swingende musical vol kattenkwaad raken De gelaarsde Kat en een arme molenaarszoon bevriend. Naast de vaste kinderrollen spelen iedere speeldag maar liefst 37 kinderen eenmalig mee. De musical is tot en met 5 maart 2017 exclusief te zien in het Efteling Theater.

Winter Efteling: in het IJspaleis kan de hele familie zich uitleven

Winter Efteling: in het IJspaleis kan de hele familie zich uitleven

Oudjaar vieren in de Winter Efteling
Ook dit jaar kun je Oudejaarsavond op sprookjesachtige wijze vieren in de Winter Efteling. Vanaf 19 uur zijn er live optredens op verschillende pleinen. Bijna alle attracties blijven open tot 1 uur. Om middernacht wordt het nieuwe jaar feestelijk ingeluid met vuurwerk en bubbels. Vanaf 14 november zijn speciale tickets voor Oudejaarsavond verkrijgbaar.

PRAKTISCHE INFO
Tijdens de winter is de Efteling is elke dag open van maandag 14 november 2016 tot en met dinsdag 31 januari 2017; op weekdagen van 11 tot 18 uur en in het weekend van 11 tot 19 uur. In de Kerstvakantie (van 24 december tot en met 8 januari) opent het attractiepark dagelijks tot 20 uur. Op 31 december is het park open tot 18 uur. Wie er Oudejaarsavond wil vieren, krijgt met een speciaal ticket toegang vanaf 19 uur. Dan blijft het themapark open tot 1 uur ‘s nachts. Meer info: www.efteling.com/winterefteling.

Foto’s: © Efteling

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Een reactie op “Winter Efteling trakteert 11 weken lang op betoverende sfeer”

  1. Super! Wij zijn al een aantal keren naar de WinterEfteling geweest en telkens met heel fijne herinneringen teruggekomen. Ooit heb ik zelfs een prijs gewonnen bij een jodenwedstrijd die georganiseerd werd in de buurt van de Bob-baan. Fantastisch! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *