Vlot richting pretparkhoofdstad van de wereld

Gek op pretparken en dolle attractie; in het Amerikaanse Orlando moet je zijn! Tijdens één vakantie bezoek je daar alle grote themaparken van de wereld. We vertellen je graag hoe je aan zo’n reis begint. Want waar voor je geld én vlot doorheen Disneyworld en Universal; het kan slechts met een goede voorbereiding.

Plan ver vooruit een geschikte periode
Wie dolgraag de pretparken in Orlando wil bezoeken, plant dat best een tijd op voorhand. En dan heb ik het niet over dagen of weken, maar maanden. Want eerlijk is eerlijk: deze vakantie kan peperduur worden en één rampzalige ergernis met lange wachttijden. Daarom: prik ruim op voorhand een geschikte periode. Waarop moet je letten? Vermijd de zomer, Amerikaanse schoolvakanties en het orkaanseizoen. Op die manier kwam ik snel uit in de periode tussen april en mei. Bekijk dan wanneer in de Verenigde Staten de Springbreaks vallen en probeer, als het kan, ook deze te vermijden.

Orlando: de Manta in Seaworld

Orlando: de Manta in Seaworld

Neem een reisbureau onder de arm
Werk samen met een ervaren reisbureau. Op die manier ben je zeker dat je plannen kunnen doorgaan en dat je kosten gedekt zijn. Ik ging vertrekken net wanneer Zaventem door aanslagen moest sluiten, maar mijn reisbureau heeft mijn reis gered. Ik deed beroep op iemand die ook van pretparken houdt en al meermaals in Orlando geweest is. Je spreekt dan dezelfde taal en dat helpt je de juiste elementen te boeken aan scherpe prijzen!

Orlando: de Kumba in Bush Gardens

Orlando: de Kumba in Bush Gardens

Eerst het vliegtuig
Een slokop waar heel wat prijsvariatie in zit, is je vliegreis. Vandaag geldt de regel: hoe vroeger je boekt, hoe scherper de prijs. En durf daarbij te vergelijken, ook naar andere luchthavens toe. Een degelijke en vlot bereikbare basis is Frankfurt. Andere opties zijn Zaventem en Schiphol. Frankfurt kan je zowel met de trein als met auto bereiken en als vroegboeker kan je op je treinticket of parkeerplaats heel wat besparen. Deze opties zijn ook voor andere luchthavens geldig. Let wel op: parkeren in Zaventem is aan de dure kant.

Orlando: The Seas in Epcot

Orlando: The Seas in Epcot

Een hotel met strategische ligging
Alle pretparken in Orlando bereik je vlot via de International Drive. Wat wel niet gezegd wordt: deze zit ’s morgens goed dicht. Maar er is een vlotte sluiproute: de Universal Boulevard! Mijn hotel, Hyatt Place Orlando/Convention Centre, had toegang tot beide wegen net als bijna alle hotels in de buurt van het conventiecentrum. Een vroege ontbijtservice is een andere must. Wachttijden aan attracties vermijden betekent onvermijdelijk vroeg opstaan en wegwezen.

Orlando: ingang van Expedition Everest in Animal Kingdom

Orlando: ingang van Expedition Everest in Animal Kingdom

Plan je pretparkbezoeken strategisch
De pretparken in Orlando zijn duur, zeker met de open tickets en allerhande andere opties. Het kan echter goedkoper door te plannen wanneer je wat wil bezoeken. Als je bijvoorbeeld alle parken van Disney na elkaar aandoet, is een vijfdagenticket voldoende. Hoppen van het ene naar het andere park zit er vaak niet in en hun waterparken zijn niet uniek. Koop een Flexticket voor alle andere parken. Zo vermijd je wachten aan de kassa en blijft het geld in je buidel.

Orlando: de Big Thunder Mountain in Magic Kingdom

Orlando: de Big Thunder Mountain in Magic Kingdom

Boek je huurwagen in Europa
Want de Europese regelgeving en verzekeringen geeft je als consument meer bescherming dan de Amerikaanse. Zo kwam ik uit bij Sunny Cars, die je meteen ook vertellen waarop je dient te letten wanneer je de auto in de luchthaven gaat afhalen: ze proberen je in Orlando hoe dan ook extra verzekeringen en opties aan te smeren. Durf neen te zeggen en leg hen de Engelstalige gemarkeerde tekst voor waarin staat dat je al volledig gedekt bent. Personeel in de VS werkt vaak op commissies.

Orlando: het Kasteel in Magic Kingdom

Orlando: het Kasteel in Magic Kingdom

Planning is goud waard
Je kan in de pretparken van Orlando alles doen zonder planning, maar met een strategische aanpak krijg je meer waar voor je geld.  Kijk op YouTube naar de attracties die op je wachten en lees je in over hoe je parken best aanpakt. “The Unofficial Guide Walt Disney World” is een bijzondere aanrader.

Voor vroege vogels in de ochtend
Supertip om wachttijden te besparen: wees minstens een uur voor opening van de kassa’s aanwezig op de parking. De meeste mensen komen tegen openingstijd en wie later is kent z’n vonnis: inderdaad, aanschuiven. Elk pretpark laat de bezoekers vroeger binnen, tot een punt achter de inkom. Hoe vroeger je dat punt bereikt, hoe meer wachttijd je bespaart. Deze reis is dus voor vroege vogels. Reserveer eventueel enkele rustdagen tussenin om uit te slapen.

Orlando: Frontierland in Magic Kingdom

Orlando: Frontierland in Magic Kingdom

Smakelijk eten en tot ziens
Ten slotte nog enkele laatste tips voor het prijzige Orlando: eet buiten de pretparken of koop een lunchdeal. Het bespaart je geld, je vindt betere kwaliteit en krijgt waar voor je geld, al blijft het natuurlijk Amerikaans eten. Wil je stress vermijden, blijf dan niet tot sluitingstijd, want dan vertrekt iedereen, met files als gevolg. Je kan in Orlando veel zien, doen en beleven, maar weet waaraan je begint en bereid jezelf erop voor. En vergeet vooral niet te genieten!

Praktische info
Algemeen
Kristof Holidays | Kapellensteenweg  381/1, 2920 Kalmthout
Jetair (TUI travel) | www.jetair.be
Tel. +32 (0) 3 666 33 49 | Internet: www.goeiweer.be
Visit Orlando | 8723 International Drive, Orlando FL 32819
Internet: www.visitorlando.com
Bereikbaarheid
Connections (vluchtprijzen) | www.connections.be
Skyscanner (vluchtprijzen) | www.skyscanner.net
Lufthansa (vliegtuig) | www.lufthansa.com
Brussels airlines (vliegtuig) | www.brusselsairlines.com
KLM (vliegtuig) | www.klm.com
Brussels airport (luchthaven) | www.brusselsairport.be
Frankfurt airport (luchthaven) | www.frankfurt-airport.com
Deutsche Bahn (treinverbinding Frankfurt) | www.bahn.de
NMBS Europe (trein internationaal) | www.b-europe.com
Sunny Cars (huurwagen) | www.sunnycars.be
Bezienswaardigheden
Walt Disney World Resort | Internet : www.disneyworld.disney.go.com
Universal Orlando | Internet : www.universalorlando.com
Seaworld | Internet : www.seaworldparks.com
Bush Gardens (Tampa) | www.seaworldparks.com/en/buschgardens-tampa
Kennedy Space Center | www.kennedyspacecenter.com
Overnachten
Hyatt Place Orlando/Convention Ctr | 8741 International Drive | Orlando FL 32819
Internet: orlandoconventioncenter.place.hyatt.com

? PIN nu en plan later

Pretparken in Orlando

Foto’s: © Steven Loockx

Over deze auteur

Auteur Steven Loockx reist graag per openbaar vervoer naar zijn vakantiebestemming. Wandelvakanties in combinatie met lokaal transport genieten zijn voorkeur. Op reportage neemt hij je mee naar stilteplekken rekening houdend met het budget en duurzaamheid. Ook themaparken weten hem te bekoren. Op dit reisplatform deelt Steven zijn belevingen en geeft je praktische tips.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *